آبله میمونی کشنده نیست نگران نباشید

تبلیغات بنری


به گزارش سارین، آبله میمون «آبله میمون» نام بیماری است که این روزها زیاد درباره آن صحبت می شود. این بیماری توسط یک ویروس نادر ایجاد می شود که دارای علائمی مانند: آنفولانزا خود را نشان می دهد. این بیماری باعث ایجاد بثورات می شود و در صورت و بدن پخش می شود. با توجه به شیوع ناگهانی ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن، اکنون جمعیت جهان نگران شیوع آبله میمون هستند.

اکنون برای دومین بار در دو سال گذشته، سازمان جهانی بهداشت به دلیل شیوع آبله میمون وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بین المللی اعلام کرده است.

تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: کمیته امور اضطراری این سازمان امروز جلسه ای برگزار کرد و به من اطلاع داد که وضعیت این بیماری نگرانی بین المللی را برانگیخته و نمونه ای از اورژانس بهداشت عمومی است. من این توصیه را پذیرفتم.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت متعهد است در روزها و هفته‌های آینده واکنش جهانی به این وضعیت را هماهنگ کرده و با هر کشوری که به این بیماری مبتلا شده‌اند همکاری نزدیک داشته باشد تا از شیوع آن جلوگیری شود و جان مردم نجات یابد.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که کمیته بهداشت اتحادیه آفریقا در پی شیوع آبله میمون در برخی از کشورهای این قاره از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو وضعیت اضطراری عمومی اعلام کرد.

آدهانوم گفت که امسال بیش از 14000 مورد آبله میمون در کنگو شناسایی شد که منجر به مرگ 524 بیمار شد. این آمار بیشتر از مجموع موارد ابتلا و مرگ و میر گزارش شده در سال گذشته است.

وی افزود: ماه گذشته حدود 90 مورد آبله میمون در چهار کشور بروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا گزارش شد.

آبله میمون قبلاً در ماه مه 2022 در سطح جهانی گسترش یافته بود و سازمان بهداشت جهانی از جولای 2022 تا می 2023 وضعیت اضطراری اعلام کرد. در این مدت حدود 90000 مورد آبله میمون شناسایی شد که جان حدود 140 نفر را در سراسر جهان گرفت.

تاکنون هیچ مورد تایید شده ای از این ویروس در ایران شناسایی نشده است

در ایران هنوز مورد تایید شده ای از این ویروس شناسایی نشده است اما هر روز شایعاتی مبنی بر شناسایی تعدادی از افراد مشکوک به ابتلا به این بیماری در کشور به گوش می رسد که نگرانی مردم را برانگیخته است. البته امیدواریم این ویروس دیگر در ایران شناسایی نشود، اگرچه میزان مرگ و میر ناشی از آن بین 1 تا 10 درصد است اما همچنان مایه نگرانی مردم است.

اولین مورد شناخته شده ویروس آبله میمون در سال 1958 در میان میمون هایی که برای تحقیق نگهداری می شدند مشاهده شد. اما اولین مورد انسانی این بیماری در سال 1970 در آفریقا در یک کودک شناسایی شد. زادگاه آبله میمون در کشورهای مرکز و غرب آفریقا و مناطقی است که تحت پوشش جنگل های بارانی استوایی قرار دارند، زیرا مخزن این ویروس نه تنها میمون ها، بلکه برخی از جوندگان نیز هستند، البته هنوز مخزن این ویروس به طور دقیق و کامل کشف نشده است. شناسایی شده است. اما به دلیل تماس انسان با حیوانات در این مناطق، این بیماری به انسان منتقل شد.

آبله میمون از کجا آمده و چگونه شیوع پیدا کرده برای مردم ایران مهم است که مانند کرونا به این ویروس مبتلا نشوند و سرعت انتقال آن به اندازه انتقال کووید 19 نیست که مردم به آن مبتلا می شوند. البته از سوی مسئولان تایید یا تکذیب نشده است، اما آنچه مسئولان می گویند این است که این بیماری علائمی مانند تب دارد. سردرد درد شدید عضلانی، از دست دادن انرژی بدن، کمردرد و تورم غدد لنفاوی آغاز می شود وزارت بهداشت هنوز طرح واکسیناسیون علیه این ویروس را تایید نکرده است.

نیازی به واکسیناسیون عمومی نیست

بهزاد امیری، رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفت: تاکنون هیچ مورد تایید شده یا احتمالی ابتلا به آبله میمون در کشور شناسایی نشده است، بنابراین یک مورد وجود دارد. وی نیاز به واکسیناسیون عمومی در این زمینه دارد و با توجه به احتمال شیوع بیماری آبله میمون و نگرانی هایی که در جامعه ایجاد شده است، توضیح داد که آبله میمون یا آبله میمون یک بیماری ویروسی از خانواده آبله و از همان خانواده است. آبله ویروس های آبله، واکسن و آبله گاوی

وی تاکید کرد: انتقال عفونت از حیوان به انسان ممکن است از طریق گاز گرفتن یا زخم یا تهیه گوشت یا تماس مستقیم با خون و ترشحات بدن حیوان و یا تماس غیرمستقیم با مدفوع حیوان اتفاق بیفتد.

به گفته امیری، آبله میمون خطرناک نیست و به دلیل اینکه بیماری مشترک بین حیوانات و انسان است، افراد به ویژه کودکان و سالمندان باید از تماس با حیوانات خودداری کنند و این بیماری از طریق تماس مستقیم با ترشحات یا ترشحات از فردی به فرد دیگر سرایت می کند. دیگر امکان انتقال مدفوع وجود ندارد.

وی تب، سردرد، درد عضلانی و خستگی را از علائم اولیه آبله میمون برشمرد و گفت: آبله میمون باعث تورم غدد لنفاوی می شود و فاصله زمانی بین عفونت و بروز علائم هفت تا 14 روز است و بیمار باید ایزوله شود. و راحتی کامل. این بیماری باعث تورم غدد لنفاوی می شود و فاصله زمانی بین عفونت و بروز علائم از هفت تا 14 روز است و بیمار باید در قرنطینه باشد.

امیری ادامه داد: تا سه روز پس از شروع تب، بیمار دچار جوش هایی می شود که اغلب از صورت شروع شده و سپس به سایر نقاط بدن سرایت می کند.

روش های انتقال آبله میمون

وی گفت: البته آبله میمون دو مرحله اولیه و ثانویه دارد. وقتی این ویروس وارد بدن می شود، ممکن است یک تا دو هفته هیچ علامتی نداشته باشد و گفته می شود که بین 5 تا 21 روز بدون علامت است. اما زمانی که دوره نهفته و پنهان به پایان می رسد، علائم عمومی مانند تب، سردرد شدید، درد عضلانی، کاهش انرژی بدن، کمردرد و تورم غدد لنفاوی به طور کلی با این علائم عمومی شروع می شود. .

امیری گفت: بسیار مهم است که ویروس آبله میمون در دوره کمون از 5 تا 21 روز از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود و انتقال این ویروس از زمان گسترش علائم شروع می شود و پس از آن عوارض پوستی ظاهر می شود. مانند ظاهر شدن جوش های پوستی که در ابتدا صاف هستند، اما به آرامی ظاهر می شوند، در داخل تغییر رنگ داده و پس از لایه برداری از بین می روند.

وی ادامه داد: معمولاً از زمانی که علائم بالینی آبله میمون در فرد ظاهر می شود تا زمانی که تاول ها به طور کامل برطرف شود، فرد می تواند ناقل بیماری باشد و در صورت ارتباط نزدیک با فرد سالم می تواند این بیماری را منتقل کند. بیماری. شایع ترین راه انتقال آبله میمون از طریق تماس نزدیک از جمله تماس پوست به پوست است. با این حال، انتقال قطرات تنفسی، تماس انسان با حیوانات آلوده و خوردن گوشت آلوده نیز از دیگر راه های ابتلا به آبله میمون است. انتقال بیماری از مادر به جنین یکی دیگر از راه های انتقال این ویروس است.

رحیم سروری، رئیس انستیتو پاستور ایرانیان پیش از این گفته بود: آزمایشات تشخیصی آبله میمون از خرداد ماه سال جاری در انستیتو پاستور ایرانیان راه اندازی شده است و با توجه به لزوم آماده سازی شبکه آزمایشگاهی کشور برای تشخیص به موقع موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت بررسی ویروس آبله را با آموزش های لازم به آزمایشگاه های منتخب وابسته به شبکه آزمایشگاهی در 14 قطب آزمایشگاهی کشور طراحی، طراحی و ارسال کرده است. بر این اساس، در صورت شناسایی موارد مشکوک در آزمایش‌های غربالگری، دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب نمونه‌ها را برای بررسی بیشتر به انستیتو پاستور ایران ارسال می‌کنند.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت اخیرا به دلیل شیوع بیشتر این بیماری در جهان از حد انتظار، وضعیت اضطراری بین المللی اعلام کرد. در چند ماه گذشته بیش از 34000 مورد ابتلا به این بیماری در 82 کشور گزارش شده است. در همسایگی ایران، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ترکیه و لبنان در ماه های اخیر این بیماری را گزارش کرده اند.

ایرینا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *