همه ما میدانیم که گیاهان و ادویهها طعم غذا را بهتر میکنند، اما شاید ندانید که یک قاشق چایخوری از ادویه انتخابی برای افزودن به غذا، منبع غنی از داروهایی است که میتوانید برای تسکین درد معده یا بهبود هضم از آن استفاده کنید. در این مقاله چند ادویه برای بهبود فرآیند هضم و تقویت فرآیند هضم را در اختیار شما قرار می دهیم.
1. زنجبیل
احتمالاً برای درمان ناراحتی معده از زنجبیل یا چای زنجبیل استفاده کرده اید و می دانید که چقدر موثر است. این گیاه باستانی برای قرن ها به عنوان پادزهر طبیعی برای مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار گرفته است. زنجبیل ضد استفراغ است و به درمان حالت تهوع و استفراغ حتی در دوران بارداری و شیمی درمانی کمک می کند.
زنجبیل همچنین تحرک معده را افزایش می دهد و می تواند سرعت تخلیه معده را افزایش دهد و در نتیجه علائم دیگری مانند سوء هاضمه و نفخ دردناک را تسکین دهد.
2. زردچوبه
زردچوبه به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته شده است و همچنین می تواند به مشکلات گوارشی کمک کند. شواهد نشان می دهد که زردچوبه می تواند به عنوان یک درمان کمکی برای بیماری های روده ای مانند بیماری التهابی روده (IBD) و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مفید باشد.
تحقیقات جدیدی در حال انجام است که نشان میدهد کورکومین، جزء اصلی زردچوبه، میتواند به بهبود دیسبیوز میکروبیوم روده، که عدم تعادل در باکتریهای روده است، کمک کند.
3. زیره سبز
این ادویه ها علاوه بر طعم فوق العاده، تاثیر مستقیمی در بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر دارند. زیره می تواند به طور قابل توجهی درد شکم و نفخ را کاهش دهد و قوام مدفوع و دفعات مدفوع را در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بهبود بخشد.
4. رازیانه
جویدن دانه های رازیانه بعد از شام از دیرباز به عنوان یک داروی گوارشی و جذابیت استفاده می شده است. زیرا این گیاه قادر به تنظیم حرکت ماهیچه های صاف روده و کاهش نفخ است. علاوه بر این، فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی فراوان و ترکیبات فنلی موجود در رازیانه گفته می شود که دارای فواید ضد التهابی است که در بهبود وضعیت سیستم گوارش موثر خواهد بود.
5. نعناع
یکی از معروف ترین گیاهان و ادویه های مفید برای دستگاه گوارش نعناع است. نعناع می تواند به درمان نفخ و بهبود هضم کمک کند، به همین دلیل است که روغن نعناع یک درمان محبوب برای افرادی است که مشکلات گوارشی، به ویژه سندرم روده تحریک پذیر دارند. نعناع فلفلی با کمک به شل شدن عضلات صاف، کاهش حساسیت احشایی، که ممکن است به تسکین درد کمک کند، و به عنوان یک عامل ضد میکروبی و ضد قارچی عمل می کند.
6. گشنیز
پودر گشنیز معطر که این روزها خانم های خانه دار در غذاهای خود از آن استفاده می کنند و به ادویه ای محبوب تبدیل شده است، نه تنها طعم غذا را به بهترین شکل تغییر می دهد، بلکه به درمان بیماری های دستگاه گوارش نیز کمک می کند. یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نشان داد که مکمل های گیاهی حاوی گشنیز شدت و دفعات درد شکمی، ناراحتی و نفخ را کاهش می دهد.
مرطوب
sadonline به نقل از سارین