به گزارش سایت «سارین»، آقای عباس عراقچی که در دولت چهاردهم به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شده بود، در برنامه ای که به نمایندگان شورای اسلامی ارائه کرد، تاکید کرد که برنامه ای جامع، فعال و موثر دارد. دیپلماسی در این زمینه دستور کار او.
هماهنگی کامل میدانی و دیپلماتیک، حمایت همه جانبه از محور مقاومت، تعامل “عزتمند، کارکردی و فرصت محور” با اروپا و جلوگیری از بازسازی امنیت توافقی علیه ایران در شورای امنیت. لغو شرافتمندانه تحریم ها از طریق مذاکرات معنادار و غیر خورنده یکی از محورهای برنامه عراقچی برای مدیریت دستگاه سیاست خارجی است.
شکی نیست که یکی از مهم ترین چالش های اخیر دیپلماسی ایران، روابط با آمریکا و اروپا است. آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه پیشنهادی دولت چهاردهم که تجربه چندین دهه مذاکره با آنها را دارد، چه برنامه ای برای گشایش روابط با اروپا و آمریکا دارد؟
وزیر خارجه پیشنهادی در برنامه خود نوشت که «تعامل شرافتمندانه، کارکردی و فرصتمحور از موقعیت برابر و بر اساس احترام متقابل» را با اروپا و در مورد آمریکا «به مدیریت خصومت ادامه خواهد داد». وی البته خاطرنشان کرد که در راستای «مبارزه با سیاستهای خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی» حرکت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه پیشنهادی تاکید کرد که از همه ظرفیتهای سیاست خارجی برای خنثیسازی و خنثیسازی تحریمها و کاهش هزینههای آن و رفع شرافتمندانه تحریمها بهویژه تحریمهای یکجانبه، از طریق مذاکرات جدی، هدفمند و غیر خورنده استفاده خواهد کرد. مواضع تعیین شده رژیم را حفظ کنید.»
توجه به حقوق و سهم ایران در کریدورها و مسیرهای ترانزیتی از دیگر برنامه های عراقچی است. وی در برنامه خود برای وزارت امور خارجه نوشت که تلاش خواهد کرد “از تهی شدن ظرفیت های جغرافیایی کشور به ویژه در حوزه حمل و نقل منطقه ای، ترانزیت بین المللی و حوزه انرژی جلوگیری کند” و از دیپلماسی انرژی استفاده خواهد کرد. به روشی موثر
“ادامه روابط قوی با چین و روسیه، گسترش همکاری با اقتصادهای نوظهور مانند هند، اندونزی، آفریقای جنوبی و برزیل”، “تسهیل روابط تجاری و اقتصادی با همسایگان، به ویژه در مناطق مرزی” و “کمک به مهار و حل مشکلات آب و هوایی”. ” «محیط زیست بخشی از مسیر همکاری های منطقه ای و بین المللی و توجه ویژه به دیپلماسی آب» از دیگر برنامه های آقای عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه است.
عراقچی قصد دارد در حوزه «دیپلماسی اقتصادی» سیاست خارجی را در مدار پیشرفت اقتصادی کشور قرار دهد و از همه ظرفیت ها برای تسهیل کار و امیدواری فعالان اقتصادی به ویژه بخش خصوصی استفاده کند.
در همین راستا، وزیر امور خارجه پیشنهادی نوشت که برای تقویت سیاست حسن همجواری، استفاده حداکثری از توانمندی های سازمان های منطقه ای (شانگهای، بریکس، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سایر سازمان های مشابه) و گسترش «حوزه همکاری» تلاش خواهد کرد. دیپلماسی.» به آفریقا، آمریکای لاتین و آسیای شرقی گسترش خواهد یافت.
در واقع «کشور در حال عبور از یک سری فشارهای تحریمی»، «حمایت از ساختارها و مسیرهای موجود برای خنثی کردن تحریمها و تلاش برای باز کردن بازارها و سازوکارهای جدید به منظور کاهش هزینههای تحریم» و «مقابله با پروژه ترس» است. ایران و تروریسم.» امنیت ایران اولویت عراقچی است.
وزیر امور خارجه پیشنهادی همچنین خواستار «دیپلماسی متوازن و مؤثر» است و «حمایت همه جانبه از محور مقاومت و حقوق مردم مظلوم فلسطین» را یکی از اولویتهای خود قرار داده است.
«بازنگری در شرح وظایف سفارتخانهها و نمایندگیهای ایران در خارج از کشور» و « اتخاذ رویکرد تعاملی داخلی برادرانه، مسئولانه و گفتوگو محور» از دیگر اولویتهای آقای عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه است.
هدف وزیر پیشنهادی امور خارجه در حوزه تقویت امنیت ملی، تقویت جایگاه دیپلماسی به عنوان یکی از ابزارهای مهم تولید و مدیریت انرژی در هماهنگی و هم افزایی با سایر نیروها، نهادها و سازمان های ذیربط است.
عراقچی از ترکیبی از عناصر مادی و معنوی قدرت از جمله قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت هوشمند و قدرت معنایی استفاده می کند تا از طریق فعال منطقه ای و بین المللی، قدرت بازدارندگی کشور را در منطقه و خارج از منطقه حفظ و تقویت کند. دیپلماسی و با هماهنگی کامل میدانی و دیپلماسی» و همچنین «تقویت دولتها و گروههای متحد یا با ایران و گسترش و تقویت عمق ژئوپلیتیکی کشور بهویژه در منطقه محور مقاومت» در میان اعضای خود.
عراقچی در برنامه خود «برخورد قاطع، مؤثر و به موقع سیاسی و دیپلماتیک با مراکز خطرناک، سیاستها و تصمیمهای تهدیدآمیز» را گنجانده است که به گفته او از «بازیابی اجماع امنیتی جهانی علیه ایران بهویژه در شورای امنیت سازمان ملل متحد» جلوگیری میکند. “.
وزیر امور خارجه پیشنهادی بر استفاده حداکثری از «دیپلماسی شنل» (سران سه کشور) به ویژه در روابط با همسایگان تاکید کرده و قرار است از قابلیتهای «دیپلماسی دفاعی» و «دیپلماسی امنیت اطلاعات» به نحو شایسته استفاده کند. .
توجه به کارکرد فناوری های نوظهور از جمله هوش مصنوعی به عنوان عناصر جدید قدرت در روابط بین الملل و همچنین حفاظت از برنامه هسته ای کشور و دستاوردهای آن در مقابل سایر برنامه های عراق.
برنامه پیشنهادی وزیر امور خارجه شامل تقویت «دیپلماسی پارلمانی»، توجه جدی به «دیپلماسی غیررسمی»، «دیپلماسی عمومی»، «دیپلماسی رسانه ای» و «دیپلماسی سایبری» و همچنین روایت های هوشمندانه و قانع کننده در گفتگو است. جنگ شناختی دشمن نیز گنجانده شده است
آقای عباس عراقچی از دهه 60 تاکنون سمت های دیپلماتیک مهمی را بر عهده داشته و با 5 وزیر امور خارجه در دولت های مختلف همکاری نزدیک داشته است.
مهمترین محورهای برنامه عراقچی برای وزارت امور خارجه را می توان به شرح زیر بررسی کرد:
دیپلماسی «شامل، فعال و مؤثر» با رویکردی متوازن و عملی
– هماهنگی میدانی و دیپلماسی کامل. تقویت دولت ها و گروه های متحد با ایران
– حمایت همه جانبه از محور مقاومت و حقوق مردم مظلوم فلسطین
– تعامل “سخاوتمندانه، عملی و فرصت محور” با اروپا بر اساس احترام متقابل
– جلوگیری از بازسازی اجماع امنیتی علیه ایران در شورای امنیت
– رفع شرافتمندانه تحریم ها از طریق مذاکرات معنادار و غیر خورنده
– احقاق حقوق و سهمیه های ایران در کریدورهای ترانزیتی و گشایش بازارهای جدید
– ادامه روابط قوی با چین و روسیه و ایجاد پیوندهای جدید با اقتصادهای نوظهور
– دیپلماسی عمومی فعال و روایت های هوشمندانه و قانع کننده در جنگ شناختی
تسنیم
sadonline به نقل از سارین
ممکن است بپسندید
-
هشدار ویژه هواشناسی برای ۱۷ استان
-
برگزاری جشن میلاد حضرت علی (ع) با حضور ایرانیان مقیم مالزی/ تعلیم و تربیت در مکتب علوی و فاطمی عالیترین تجسم را پیدا کرد
-
سرنوشت عجیب جنگنده میگ ۱۷ داعشی در تهران/ مصاحبه دانشجو با کارشناس هوانوردی درباره اهمیت و بازسازی این جنگنده
-
جلسه استیضاح رئیسجمهور کرهجنوبی به تعویق افتاد
-
هوای تهران همچنان آلوده است