ترفند صبحانه خوردن برای کودکان

تبلیغات بنری


به گزارش سایت «سارین»، صبحانه مهم ترین وعده غذایی است و برای افراد در هر سنی بسیار مهم است.

ترفند صبحانه برای بچه ها

خبرگزاری ایسنا نوشت: کودکان معمولا به دلایل مختلف از خوردن آن خودداری می کنند. شاید شما یکی از والدینی باشید که فرزندشان در برابر خوردن صبحانه مقاومت می کند. برای خوردن صبحانه به هر ترفندی متوسل می شوید، حتی اگر بتوانید لقمه ای در دهان آنها بگذارید. مشکلی که اکثر والدین با آن روبرو هستند.

خانم سمیرا ابراهیم اف متخصص تغذیه درباره اهمیت خوردن صبحانه برای کودکان می گوید: صبحانه مهمترین وعده غذایی است. صبحانه ای که اول صبح خورده می شود در واقع غذایی است که به کودک کمک می کند 10 تا 12 ساعت روزه بگیرد. اگر کودک شب ها دیر می خورد و می خوابد. در این دوره از خواب، ذخایر و مواد غذایی روز قبل تقریباً مصرف می شود و بدن برای تازه شدن به یک سری مواد غذایی جدید مانند ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد تا روز جدید را شروع کند.

وی در ادامه با بیان اینکه صبحانه اولین وعده غذایی است که وارد بدن می شود، درباره اهمیت کیفیت آن گفت: صبحانه باید حاوی کربوهیدرات باشد تا بدن بتواند مقداری گلوکز و انرژی رایگان در اختیار مغز قرار دهد. این فرآیند باعث می شود کودک بتواند بازی کند، یا درس هایش را بیاموزد. باید پروتئین باشه زیرا کودک در طول روز فعال است. برای رشد به پروتئین نیاز دارد. همچنین باید حاوی ویتامین ها و مواد معدنی باشد تا حداقل انرژی مورد نیاز روزانه تا میان وعده یا ناهار تامین شود.
متأسفانه اکنون کودکان دیر می خوابند و شب ها وعده های غذایی سنگین می خورند. صبح ها که به دلیل خواب آلودگی یا هضم بد غذای دیشب از خواب بیدار می شوند، اشتهای خوبی ندارند و صبحانه خوبی نمی خورند.

بسیاری از کودکان تمایلی به خوردن صبحانه، حتی یک فنجان چای در صبح ندارند. شما به عنوان یک متخصص چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟

اولین راه حل این است که کودک زود بیدار شود. بین زمان بیدار شدن از خواب و زمان غذا خوردن باید فاصله باشد. مدتی باید بگذرد تا زمانی که سیستم بدن کودک توانایی پذیرش این غذا را داشته باشد.
ما در خوردن صبحانه یک سری سنت داریم مثل خوردن چای شیرین یا خوردن نان و پنیر. برخی از کودکان به دلیل گرمای بدن نمی توانند این غذاها را تحمل کنند یا دوست ندارند آنها را بخورند. برای حل این مشکل می توانیم با یک صبحانه سرد شروع کنیم، مثلا چند تکه میوه به نان و پنیر اضافه کنیم. تا کودکان احساس بهتری داشته باشند. البته مقدار آن نباید زیاد باشد. تا معده آنها را ناراحت کند. برخی از کودکان شیر دوست ندارند، اما والدین آنها را مجبور می کنند تا صبح شیر بخورند. می توانید این شیر را به وعده غذایی دیگری منتقل کنید و از غذاهایی استفاده کنید که کودک صبح ها می پذیرد.
به عنوان مثال، اگر کودک پنیر دوست ندارد، از کره استفاده کنید. کره دوست ندارد زیاد نان و آجیل بخورد. باید به سلیقه کودک توجه کنید. به طور کلی در وعده صبحانه کودک باید از نان و غلات استفاده شود. گاهی می توانید از غلات آماده به عنوان انواع غذاها استفاده کنید. استفاده از لبنیات مانند پنیر یا شیر در صبحانه بسیار خوب است. در برخی از فرهنگ ها از ماست ساده استفاده می شود که می تواند گزینه خوبی با مقداری میوه باشد. این میوه می تواند به صورت خرما، کشمش، مویز و یا به شکل میوه های تازه مانند انگور یا تکه های کوچک هندوانه باشد. برای اینکه به صبحانه بچه ها تنوع بدهید می توانید در تابستان از چند تکه میوه همراه با صبحانه بچه ها استفاده کنید. یا در فصول سرد می توانید از آش یا حلیم استفاده کنید.
این هر روز است که کودک از خواب بیدار می شود. باید یک تکه نان لواش یخ زده با پنیر نمکی بخورد و واکنش نشان می دهد و نمی خورد. برخی از کودکان می بوسند و غذا می خورند، اما برخی از کودکان این کار را نمی کنند. بنابراین، اگر کودکی زود از خواب بیدار شود و صبحانه متنوعی بخورد، احتمالاً بهتر غذا خواهد خورد.

برخی از کودکان ذائقه غذاهای شیرین مانند شکلات، خامه های مختلف و مواردی از این قبیل را دارند. آیا خوردن غذاهای شیرین در صبحانه کودکان توصیه می شود؟

این غذاها را نمی توان حذف کرد. به طور کلی خوردن یک صبحانه بسیار شیرین کار خوبی نیست زیرا وقتی صبحانه شیرین است سطح قند خون آنها به شدت بالا می رود و از طرفی انسولین ترشح می شود و قند خون آنها به سرعت پایین می آید. ممکن است در یکی دو ساعت اول احساس گرسنگی کنند. در این صورت باید یک وعده غذایی سبک بخورند. اگر بچه ها صبحانه شیرین می خورند، باید بعد از آن یک میان وعده بخورند.

به طور کلی خوردن غذاهای شیرین برای هیچکس خوب نیست. باید به تدریج این تغییر طعم ایجاد شده برای کودک را با جایگزینی مواد دیگر جبران کنیم. شیرینی آن غذا را کم کنید به عنوان مثال، اگر کودک به نوشیدن چای شیرین عادت کرده است، می توان مقدار چای و شکر را به تدریج کاهش داد. اگر به تدریج این شیرینی ها را از صبحانه حذف کنیم و با منابع پروتئینی مانند مغز کنار بگذاریم، منابع بسیار خوبی برای صبحانه و سلامت کودکان هستند.

تیسنا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *