خبر فوری برای دارندگان سهام عدالت / واریز سود سهام عدالتی‌ها از این تاریخ؟!

تبلیغات بنری


هنوز بخشی از سود سهام عدالت در سال جاری واریز نشده است و این اولین بار در تاریخ سهام عدالت است که در سه مرحله سود تقسیم می شود.

وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس پیش از این وعده داده بودند که پس از پرداخت فاز اول و دوم سود در ابتدای زمستان و پایان اسفندماه سال گذشته، فاز سوم سهام سرمایه واریز شود. خرداد ماه سال جاری پرداخت شده است.

در همین حال، ولی الله الجعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برخی از شرکت ها سود کامل مربوط به عملکرد مالی سال 1401 را واریز نکرده اند و در بین این شرکت ها 4 شرکت از جمله شرکت ها هستند. شرکت انرژی خلیج عربی فجر که اعلام کردند برنامه ای برای افزایش سرمایه دارند، درخواست خود را برای افزایش سرمایه در سامانه CODAL درج کردند.

دو شرکت نه به طور کامل سود سهام واریز کرده اند و نه افزایش سرمایه را اعلام کرده اند. بر این اساس، پس از واریز کامل سود فاز سوم از سوی دو شرکت، مجوزهای لازم از شرکت اخذ خواهد شد. SEC برای واریز، اما تا زمانی که این مبلغ تکمیل نشود نمی توانیم زمان دقیق واریز مرحله سوم را اعلام کنیم.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس تصریح کرد: سه شرکت هنوز برای عملکرد مالی سال 1401 سود سهام خود را تقسیم نکرده اند که متاسفانه هنوز 6100 میلیارد تومان سود از عملکرد مالی شرکت ها در سال 1401 وصول نشده است. و اگر بتوانیم این سود را وصول کنیم، با تسویه سود سهام با مجوز شورای عالی بورس اقدام خواهیم کرد.

سهام عدالت نوعی حمایت است که به گفته دولت نهم از طریق شرکت های تعاونی دادگستری منطقه ای به مشمولان اعطا می شود. هدف دولت از عرضه سهام عدالت گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران است. بر اساس طرح «سهام عدالت» بخشی از سهام برخی شرکت‌های دولتی به اقشار کم درآمد فروخته می‌شود.

«آیین نامه اجرایی افزایش ثروت خانوار ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاونی بر اساس توزیع سهام عدالت» در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ به تصویب هیات وزیران رسید و پس از اصلاح متن اولیه به تصویب هیات وزیران رسید. در تاریخ 23 نوامبر 2018. تایید اساسنامه شرکت کارگزاری مالی عدالت در همان روزی که دولت جدید تصمیم به اجرای این طرح گرفت و سهام مذکور قبل از شروع به تعدادی از ذینفعان طرح در چهار استان اعطا شد. سال 1384. در مرحله اول، سهام سرمایه بین برخی از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و رزمندگان بیکار نیز به عنوان سهام سرمایه بین مشمولان پایتخت توزیع شد طرح سهام

ارزش این سهام در ابتدا 500 هزار تومان بود که بعداً به یک میلیون تومان رسید. برای گروه های کم درآمد نصف قیمت هر سهم کسر و نیمی دیگر از سود ده ساله شرکت پرداخت می شود.

قبل از اجرای طرح سهام سرمایه، روند خصوصی سازی بسیار کند پیش می رفت و آمارها نشان می داد که تا آن زمان نزدیک به سه هزار میلیارد تومان از سهام شرکت های دولتی واگذار شده بود، اما ارزش سهام سرمایه در مرحله اول دو هزار و 300 میلیارد تومان. در همان سال 1384، پس از تفسیر جدید اصل 44 قانون اساسی، به دولت اجازه داده شد که 80 درصد از سهام کارخانه ها و بنگاه های بزرگ دولتی را به بخش خصوصی و تعاونی ها واگذار کند که تا آن زمان باید واگذار می شد. دولتی مطابق قانون اساسی در دست دولت است. با تفسیر اصل 44 به دولت اجازه داده شد سهام شرکت های بزرگ مانند خودرو، فولاد، معدن، بیمه، بانک ها، شرکت های هواپیمایی، کشتیرانی، نیروگاه ها، مخابرات، نفت و گاز را واگذار کند. با این مجوز جدید، سرعت انتقال شرکت‌های دولتی تسریع شد، هرچند کارشناسان اقتصادی می‌گویند در این مدت اکثر شرکت‌ها به سازمان‌ها و مؤسسات نیمه‌دولتی و «تخصصی» تبدیل شدند و سهم به بخش خصوصی منتقل شد. بخش حداقل بود.
آمارها حاکی از آن است که تا پایان دولت محمود احمدی نژاد تقریباً 10 درصد از سهام شرکت های دولتی به شبه دولت ها واگذار شده است. آمارها حاکی از آن است که در پانزده سال گذشته بیش از 142 هزار میلیارد تومان از سهام شرکت های دولتی واگذار شده که حدود 30 هزار میلیارد تومان از این سهام، سهام مالکیتی است.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *