مواد غذای ممنوعه در تابستان / حرارت بدنتان بالا می رود

مواد غذای ممنوعه در تابستان / حرارت بدنتان بالا می رود

تبلیغات بنری


به گزارش سایت «سارین»، معاون درمان سازمان نظام پزشکی ایران و وابسته وزارت بهداشت نکاتی را در رابطه با تغذیه در تابستان و روزهای گرم سال مطرح کردند.

مواد غذای ممنوعه در تابستان / حرارت بدنتان بالا می رود

سید مهدی میرگضنفری با اشاره به اینکه پرهیز در طب ایرانی مقدم بر درمان است، گفت: برای حفظ سلامتی خود در تابستان باید بدانیم از چه غذاهایی پرهیز کنیم.

وی افزود: در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند، زیرا به دلیل مزاج گرم و خشک این افراد و همچنین فصل تابستان، احتمال خطر برای این افراد بیشتر است. بنابراین در این فصل باید از مصرف تمام غذاها و نوشیدنی هایی که دمای بدن را افزایش داده و باعث کم آبی بدن می شوند تا حد امکان پرهیز کنید. مخصوصاً غذاهای تند مانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند، خردل، سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعناع، ​​تره، شاهی و شوید و همچنین غذاهای شور و شیرین. در نتیجه، بهتر است از غذاهای گیاهی ساده خام یا بخارپز شده بدون ادویه و طعم دهنده قوی استفاده کنید.

قائم مقام دفتر طب مکمل و ایرانی ادامه داد: این افراد باید در مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلات مانند چیپس سیب زمینی شور، آجیل شور و … در فصل تابستان احتیاط کنند.

میرغضنفری تصریح کرد: بیشتر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و همه افراد به ویژه کسانی که مزاج گرم و خشک دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. سرخ کردن، تفت دادن و برشته کردن نیز باعث گرما و خشکی می شود، بنابراین غذاهایی که به این روش ها تهیه می شوند نباید زیاده روی کنند و در صورت امکان غذاها را باید به صورت ساده یا خام و پخته تهیه کرد.

فرمود: و همچنین شیرینی ها، چون مزاج این مواد نیز گرم است، بنابراین نباید شیرینی، شکلات و حتی شیرینی های طبیعی مانند عسل، کشمش، کشمش و میوه های شیرین مانند انجیر، نارگیل و موز مصرف کرد. هندوانه، آناناس و… در تابستان زیاد مصرف شود.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی افسری افزود: مصرف گوشت قرمز در فصل تابستان به ویژه به دلیل دمای بالای آن باید کاهش یابد. به خصوص گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که حرارت آن بسیار بیشتر از بره است. گوشت شتر نیز به دلیل حرارت زیاد و کم آبی نباید به طور معمول مصرف شود.

میرغضنفری به پرهیز از مصرف غذاهای تند مانند رازیانه، گردو و کنجد اشاره کرد. توصیه می شود: در تابستان از غذاهای سرد (مانند آبگوشت خیار، ماست، خیار، کمی نان و سبزیجات سرد مانند خیار، کاهو، کدو سبز پخته، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده کنید. همچنین بهتر است نوع غذایی که در تابستان مصرف می شود پخته و آب پز باشد و غذا کبابی یا سرخ شده نباشد مانند آش، خورش سبزی که سبزی در آن سرخ نشده باشد و حبوبات در آن کم باشد. . گوشت زیاد ندارد و کمی ترش است، مثلاً با استفاده از گورو، آبجور و آبلیمو، لیموترش و پرتقال تهیه می شود.

مصرف مرکبات و میوه های شیرین مانند آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، گیلاس، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت نیز مفید دانسته شده و توصیه می شود: مصرف سالاد. (کاهو، خیار، آبلیمو و…) در این فصل مفید است، زیرا معمولاً مزاج سرد دارند. همچنین خوردن ترشی در این فصل به شرطی که تند نباشد توصیه می شود که در این صورت دمای آنها بالا می رود.

میرغضنفری با بیان اینکه مصرف آب و لبنیات به میزان کافی از جمله شیر و ماست نیز در فصل تابستان مفید است، اظهار داشت: در فصل تابستان نیز مصرف آب و لبنیات از جمله شیر و ماست مفید است. وی گفت: خوردن روزانه لیمو در فصول گرم سال برای گرم مزاجان بسیار ضروری است. این میوه حرارت و رطوبت بدن و التهاب داخلی کبد را کاهش می دهد، خون را رقیق می کند و در هضم غذاهای چرب، شیرین و سنگین مفید است.

وی مصرف گوشت سفید را در این فصل مناسبتر از گوشت قرمز دانست و افزود: گوشت سفید (مثل مرغ و ماهی) گرمای کمتری دارد به ویژه ماهی که طبیعت سرد و مرطوبی دارد و برای این فصل بسیار مناسب است. . مشروط بر اینکه رنگ آن بسیار قرمز باشد و ادویه تند زیاد اضافه نشود.

مهر

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *