به گزارش سارین، حضرت رقیه (سلام الله علیها) دختر خردسال امام حسین (علیه السلام) است که بنا به روایتی در زمان واقعه کربلا تنها سه سال داشت. مانند سایر ائمه و خانواده هایشان به عنوان واسطه طلب حاجت از خداوند شناخته می شوند و بسیاری از مردم برای برآورده شدن خواسته های خود از آن ها واسطه استفاده می کنند. سفره حضرت رقیه برای نیازهای مختلف مانند ازدواج، بچه دار شدن، شفای بیماران، بازپرداخت وام، خرید خانه و سایر خواسته ها بسیار مناسب است.
برای سفره حضرت رقیه چه چیزهایی لازم است؟
نان، پنیر، سبزی و خرما مواد اصلی سفره حضرت رقیه است، اما در سفره حضرت رقیه، آجیل، کشمش، نخود، توت خشک و گردو نیز مرسوم است.
برای برگزاری هر چه بهتر این مهمانی، علاوه بر دانستن آنچه برای سفره حضرت رقیه لازم است، باید اطلاعات کافی در مورد نحوه تقسیم سفره نیز داشته باشید. غذا را روی میز بگذارید و روی غذا را با پارچه سبز یا مشکی بپوشانید. دو شمع کنار میز روشن کنید.
تفاوت این سفره با دیگر سفره های مذهبی این است که عروسک ها یا غذاهایی که بچه ها دوست دارند داخل آن قرار می گیرد و در پایان مراسم به بچه ها تقدیم می شود.
شما می توانید سفره حضرت رقیه را در تمام روزهای سال بیندازید. اما عده ای روز شهادت حضرت رقیه را که مصادف با پنجم صفر است برای اجرای این مراسم انتخاب می کنند.
بهتر است سه مرتبه هر بار در شب جمعه هنگام غروب بر سر سفره حضرت رقیه نماز بخواند. شب دوشنبه نیز روز مناسبی برای انداختن سفره حضرت رقیه است.
آداب سفره حضرت رقیه
آداب سفره حضرت رقیه در فرهنگ های مختلف کشور ما تقریباً یکسان است، اما یکی از رایج ترین آداب سفره حضرت رقیه این گونه است.
- در مورد سفره حضرت رقیه نظری وجود دارد و آن این است که مشتاقان این سفره را از سادات انتخاب می کنند.
ابتدا نیت کنید که سفره حضرت رقیه (سلام الله علیها) را بگیرید و حاجت خود را بیان کنید.
شب جمعه هنگام غروب آفتاب هنگام وضو گرفتن روی میز سفید یک قرص نان با 5 عدد خرما، دو عدد شمع و مقداری نی قرار دهید. (دانه های خرما را بردارید و در آب جاری قرار دهید.)
نان را به هشت قسمت تقسیم کنید و در هر قسمت مقداری خرما بریزید.
نی را در بشقاب بگذارید و دو رکعت نماز حج بخواند.
پس از نماز حج، روزاخوان باید در کنار سفره ظاهر شود و شروع به خواندن رزاخوان کند. سایر شرکت کنندگان نیز باید دور میز بنشینند.
روزه دار شروع به روزه گرفتن می کند. در این هنگام نیازمندان به جد بزرگوارشان حضرت رقیه (سلام الله علیها) را قسم می دهند و انشاءالله حاجت خود را می طلبند.
پس از اتمام روزه، نان و خرما بین مردم دور سفره تقسیم شود و همه حاجت خود را با حضرت رقیه (سلام الله علیها) در میان بگذارند.
همین مراحل را برای بار دوم در جمعه هفته بعد تکرار کنید و جدول را نگه دارید.
سومین وعده را بعد از تسکین خود میل کنید در وعده سوم تعداد نان ها به 3 عدد، تعداد شمع ها به 6 عدد و تعداد خرماها به 15 عدد می رسد.
معمولاً حفره های خرما را که در سفره حضرت رقیه استفاده می شود دور نمی اندازند و می گویند بهتر است در آب روان بریزند.
برخی نیز از خار و سنگ برای تزیین سفره حضرت رقیه (سلام الله علیها) استفاده می کنند.
می توانید علاوه بر انداختن سفره حضرت رقیه برای نیازهای روایی، غذا یا پولی برای نیت آن تهیه کنید و بین نیازمندان تقسیم کنید.
sadonline به نقل از سارین