اتهام تجاوز سربازان بریتانیایی به زنان کنیایی؛ «کودکان دورگه انگشت‌نما شده‌اند»

تبلیغات بنری


بر اساس گزارش سی ان ان سارین، بریتانیا سالانه حدود 400 هزار دلار به این کشور در ازای اجازه آموزش سربازان خود در کنیا به این کشور پرداخت می کند. این تمرینات عمدتاً در شهرستان‌های لایکیپیا و سامبورو انجام می‌شود و نوزادان مختلط هنوز در روستاهای دورافتاده این شهرستان‌ها به دنیا می‌آیند که مناطقی هستند که آموزش‌های نظامی ارتش بریتانیا در آن انجام می‌شود.

یکی از مناطقی که در سال‌های اخیر نوزادان هیبریدی زیادی در آن متولد شده‌اند، پست آرچرز در شهرستان سامبورو است. مقر یگان آموزشی ارتش بریتانیا (BATOC) در حدود 110 کیلومتری این شهر قرار دارد.

کمیته اطلاعات و امور خارجی مجلس ملی بریتانیا در حال انجام تحقیقات در مورد واحد آموزشی ارتش بریتانیا است. این کمیته جلساتی را در چندین حوزه برگزار کرد که برای آموزش سربازان بریتانیایی مورد استفاده قرار می‌گرفت، جایی که شکایت‌هایی مبنی بر بدرفتاری، بهره‌کشی و سوء استفاده جنسی مطرح می‌شد.

این کمیته همچنین در نظر دارد در پایان تحقیقات خود در این ماه از کمیساریای عالی بریتانیا در کنیا و مقامات واحد آموزشی ارتش بریتانیا در مورد این موضوع سوال کند.

مسئله ی جنجالی

یکی از بحث برانگیزترین موارد اتهامات علیه سربازان انگلیسی، آگنس وانجیرو، یک زن 21 ساله کنیایی است.

این زن جوان در سال 2012 پس از ورود به هتلی که سربازان انگلیسی در آن اقامت داشتند ناپدید شد و اندکی بعد جسد بی جان او در یک سپتیک تانک پیدا شد.

اگرچه مقامات قضایی و بازپرسان کنیا علت مرگ این زن جوان را قتل اعلام کردند و سربازان انگلیسی نیز هویت مظنون را اعلام کردند، اما سرباز متهم به ارتکاب این جنایت هرگز مجرم شناخته نشد و دیه پرداخت نکرد.

خانواده وانجیرو معتقدند که مقامات بریتانیا نسبت به پرونده آنها بی تفاوت هستند. آنها در سفر چارلز سوم پادشاه بریتانیا به کنیا از او کمک خواستند.

عکس اگنس وانجیرو در آغوش خواهرش

سخنگوی کمیسیون عالی بریتانیا در کنیا اعلام کرد که این کمیته به تمامی اتهامات مطرح شده از سوی جامعه با جدیت می نگرد و از تحقیقات کامل در این زمینه اطمینان حاصل خواهد کرد.

این کمیته در بیانیه ای به نمایندگی از واحد آموزش ارتش بریتانیا گفت: “تمام فعالیت های جنسی شامل سوء استفاده از قدرت، از جمله پرداخت برای سکس، در داخل و خارج از بریتانیا ممنوع است.” ما متعهد به جلوگیری از تجاوز جنسی به هر شکلی هستیم، و هر یک از کارمندان خود را که در چنین فعالیت‌هایی شرکت می‌کنند، بررسی و پاسخگو خواهیم بود.

تاریخچه 70 ساله اتهامات جنسی علیه سربازان انگلیسی در کنیا

با وجود مخالفت های داخلی گسترده، کنیا قرارداد دفاعی خود را با بریتانیا در سال 2021 تمدید کرد. واحد آموزش ارتش بریتانیا یک ستاد دائمی در نانیوکی ایجاد کرد.

کمیته دفاع، اطلاعات و روابط خارجی، بررسی دقیق عملیات ارتش بریتانیا در کنیا را از سر گرفته و پرونده زنانی را که در طول دهه‌ها سربازان را به تجاوز جنسی متهم کرده‌اند، دوباره بررسی می‌کند.

اتهامات تجاوز جنسی و سایر جنایات، از جمله قتل، توسط سربازان انگلیسی مستقر در کنیا به دهه 1950 باز می گردد.

ماریان موتوگی، کمیسر شورای ملی حقوق بشر کنیا، گفت: «این برای ما نمونه‌ای از بدرفتاری با سربازان بریتانیایی است حفاظت ویژه.»

او همچنین به صدها مورد از زنان، که عمدتاً دامداران جوامع ماسایی و سامبورو بودند، اشاره کرد که سربازان انگلیسی را به تجاوز جنسی در دهه‌های 1970 و 1980 متهم کردند.

پرونده آنها در اوایل دهه 2000 توسط مارتین دی، وکیل بریتانیایی در دادگاه مدنی لندن مطرح شد.

با این حال، در سال 2007، وزارت دفاع بریتانیا ادعاهای تجاوز جنسی توسط 2187 زن کنیایی را رد کرد و اظهار داشت که “هیچ مدرک قابل بحثی برای هیچ یک از این اتهامات وجود ندارد”.

پس از بررسی، پلیس نظامی سلطنتی بریتانیا اعلام کرد که اکثر شواهد ارائه شده توسط کنیایی ها دروغ به نظر می رسد.

با این حال، محققان بریتانیایی آزمایش DNA را روی هیچ یک از 69 کودکی که گفته می شود توسط سربازان انگلیسی مورد تجاوز قرار گرفته بودند، انجام ندادند.

کمیسیون حقیقت، عدالت و آشتی کنیا در سال 2008 برای گوش دادن به صدای قربانیان حوادثی از جمله درگیری‌های قومی، خشونت سیاسی و سایر موقعیت‌هایی که از سال 1963 تا 2008 رخ داده است، تأسیس شد. برخی از زنان کنیایی در سال 2009 به این کمیسیون گفتند که سربازان انگلیسی تحت تعقیب قرار گرفتند. آنها را هنگامی که برای انجام کارهای روزمره بیرون رفتند.

این کمیته می گوید که دولت کنیا این پرونده ها را بدون هیچ توضیحی از دست داده است.

در گزارشی که این کمیته در سال 2009 منتشر کرد، آمده است: «هولناک‌ترین اتهامات تجاوز جنسی توسط سربازان انگلیسی به سال 1997 در آرچرز پست بازمی‌گردد. در آن پرونده، سربازان انگلیسی به تجاوز گروهی به 30 زن کنیایی متهم شدند.

بر اساس اصلاحیه ای که در سال 2021 به پیمان دفاعی کنیا و بریتانیا اضافه شد، اکنون امکان شکایت و محاکمه سربازان انگلیسی در دادگاه های کنیا وجود دارد. یعنی ممکن است روزی برخی از این سربازان در دادگاه محاکمه شوند.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *