ایران به تاسیسات نظامی اسرائیل حمله خواهد کرد؟

ایران به تاسیسات نظامی اسرائیل حمله خواهد کرد؟

تبلیغات بنری


به گزارش سارین، او در هاآرتص به زین رید نوشت: ایالات متحده همچنان در حال ارسال سیگنالی است مبنی بر اینکه در صورت تلافی ایران و حزب الله در قبال دو ترور اخیر، در کنار اسرائیل خواهد ایستاد. علیرغم روابط غیر دوستانه بین دو طرف، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در آخرین گفتگوی تلفنی خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به او قول داد که به تل آویو در دفع حملات موشکی و پهپادی ایران کمک خواهد کرد.

ایران به تاسیسات نظامی اسرائیل حمله خواهد کرد؟

در ادامه این مقاله آمده است: آمریکایی ها در حال تقویت نیروهای خود در خاورمیانه هستند. ژنرال مایکل کورلا، فرمانده مرکزی ارتش آمریکا، قرار است روز دوشنبه برای ادامه هماهنگی این آمادگی ها به اسرائیل سفر کند.

مقامات دفاعی انتظار ندارند ایران، حزب‌الله و سایر سازمان‌هایی که اعضای مقاومت هستند از وعده‌های خود برای مقابله به مثل عقب‌نشینی کنند. آنها انتظار دارند که این حملات به زودی انجام شود و بر تأسیسات نظامی و دفاعی واقع در شمال و مرکز اسرائیل متمرکز شود.

ارزیابی اطلاعاتی مبنی بر اینکه ایران و حزب الله در حال حاضر علاقه ای به آغاز یک جنگ تمام عیار ندارند، همچنان معتبر است. اما ترس این است که تبادل آتش بین دو طرف – یعنی حمله ایران، واکنش اسرائیل و تکرار این چرخه – منجر به تشدید تنش شود که متوقف کردن آن دشوار است.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا تهدید کرده است که در صورت حمله اسرائیل به بیروت به تل آویو حمله خواهد کرد. اکنون دشوار است که انتظار داشت او از تهدید خود عقب نشینی کند.

اما حزب الله ممکن است از حمله به زیرساخت های استراتژیک اسرائیل مانند سکوهای گازی در دریای مدیترانه امتناع کند. زیرساخت های انرژی لبنان در برابر حملات نظامی بسیار آسیب پذیر است و حزب الله متوجه شده است که اسرائیل قادر است شبکه برق لبنان را برای مدت طولانی با حملات هوایی نسبتاً ساده خاموش کند.

در رویارویی آوریل، حزب الله از پیوستن به حملات ایران خودداری کرد. این بار حزب الله تهدید به شرکت در این حملات کرد و حوثی ها نیز قول مشارکت دادند.

این بدان معناست که حزب الله با حملات احتمالی از هر جهت روبرو می شود. برخی از پرتاب‌ها ممکن است توسط حزب‌الله لبنان پرتاب شود که نه تنها از نظر جغرافیایی به اسرائیل نزدیک است، بلکه دارای تعداد زیادی راکت، موشک و هواپیماهای بدون سرنشین است که برخی از آنها سلاح‌های مستقیم هستند. در نتیجه، سامانه پدافند هوایی اسرائیل با چالش سخت تری نسبت به ماه آوریل مواجه خواهد شد.

علیرغم تهدیدهای بلند سخنگویان دولت اسرائیل، پاسخ تل آویو تقریباً تا حدی به موفقیت حمله ایران بستگی دارد. پشت سر گذاشتن ویرانی های گسترده و به ویژه تلفات سنگین، احتمالاً واکنش شدید اسرائیل را به دنبال خواهد داشت.

اسرائیل در ماه آوریل حمله هوایی مشخصی را به سامانه پدافند هوایی ایران انجام داد و بعداً گزارش شد که این حمله باعث انهدام بخش مهمی از سامانه اس-300 این کشور شد که وظیفه حفاظت از یکی از تأسیسات ایران را بر عهده داشت. تاسیسات هسته ای

عدم اعتماد آمریکا و اسرائیل

این سومین بار از زمان آغاز جنگ غزه است که ایالات متحده نیروهای خود را برای دفاع از اسرائیل بسیج می کند. در اکتبر سال گذشته، در هفته اول جنگ، بایدن به ایران هشدار داد که به حملات حماس نپیوندد و دو گروه ضربت را با ناوهای هواپیمابر به مدیترانه و دریای سرخ فرستاد. این برای دومین بار در جریان حمله ایران در ماه آوریل اتفاق افتاد.

طبق گزارش رسانه های اسرائیلی و آمریکایی، بایدن هفته گذشته به نتانیاهو گفت که ایالات متحده این بار به اسرائیل در مقابله با حملات مورد انتظار ایران کمک خواهد کرد. با این حال بایدن معتقد است که نتانیاهو با ترور هنیه در تهران چند ساعت پس از ترور فواد شکر در بیروت، بحران کنونی منطقه را تشدید کرد.

قرار گرفتن آمریکا در کنار اسرائیل همچنین هشداری به ایران در مورد نیاز به محدود کردن واکنش خود برای جلوگیری از خطر رویارویی مستقیم با ایالات متحده و توانایی‌های نظامی آن است.

به نارضایتی بایدن از ترورهای اخیر خشم او از نتانیاهو به دلیل تاخیر در دستیابی به توافق برای آزادی گروگان ها اضافه شده است. به گفته منابع آمریکایی، بایدن نتانیاهو را متهم کرد که درباره توافق به او دروغ گفته و علاقه ای به تکمیل مذاکرات آتش بس ندارد.

نتانیاهو می گوید که می خواهد به توافق برسد، اما شرایط سخت تری را برای دستیابی به این هدف تعیین کرده است. وی تاکید می کند که حضور اسرائیل در کریدور نتزاریم که نوار غزه را به دو منطقه تقسیم می کند و کریدور فیلادلفیا که در امتداد مرز بین غزه و مصر قرار دارد، ادامه خواهد یافت.

در مقابل، مقامات ارشد دفاعی بر این باورند که اسرائیل برای دستیابی به توافق و نجات جان گروگان هایی که هنوز زنده هستند، باید در برخی مسائل امتیازاتی بدهد. گفته می شود بیش از نیمی از 115 گروگان غزه دیگر زنده نیستند، چه در بازداشت جان باخته اند و چه به دلیل کشته شدن آنها در عملیات 7 اکتبر و تنها اجساد آنها به غزه منتقل شده است.

هر چه جنگ بیشتر طول بکشد (چهارشنبه دقیقاً ده ماه از حمله حماس به اسرائیل می گذرد)، آشکارتر می شود که اسرائیل دو هدف را همزمان دنبال می کند. اول، رویارویی نظامی با حماس، که به رویارویی با حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن نیز کشیده شد و حالا ممکن است ایران به شکل مستقیم‌تری پای خود را به روی آن باز کند. دوم، رویارویی شخصی نتانیاهو برای ادامه فعالیت سیاسی خود، کاهش یا توقف اتهامات جنایی خود با باقی ماندن در قدرت.

نیاز نتانیاهو به ماندن در قدرت او را وارد درگیری های گسترده با ارتش اسرائیل و دولت آمریکا کرده است. آنها مخالف راهی هستند که او در پیش گرفت و معتقدند که نتانیاهو اجازه نخواهد داد توافق آزادی گروگان ها به نتیجه برسد.

ایرینا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *