به گزارش سارین، مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی در ابتلا به آلزایمر نقش دارد. برخی از غذاهایی که مشکوک به افزایش خطر آلزایمر هستند عبارتند از:
1. گوشت قرمز
گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از آهن است که برای پیشگیری از کم خونی ضروری است. با این حال، وجود آهن بیش از حد در بدن به تشکیل رادیکال های آزاد کمک می کند که منجر به آسیب و تخریب سلولی می شود. آهن تمایل به تجمع در ماده خاکستری مغز دارد، جایی که ابتدا اختلال شناختی ایجاد می شود. محققان توصیه می کنند مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید یا گوشت گاو را که با علف تغذیه می شود، انتخاب کنید.
2. کربوهیدرات های تصفیه شده
رژیم غذایی سرشار از نشاسته و قند نیز سالمندان را در معرض خطر قرار می دهد. افراد مسنی که از وعده های غذایی مکرر سرشار از کربوهیدرات لذت می برند، چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. نان، ماکارونی و مشتقات آنها باعث افزایش قابل توجه گلوکز و انسولین می شوند. افزایش شدید و سریع قند خون باعث می شود لوزالمعده انسولین بیشتری ترشح کند، که محققان معتقدند این انسولین به عروق خونی شکننده در مغز آسیب می رساند.
3. محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)
AGE مخفف Advanced Glycation End Products است. ترکیبات گلیکوژن به طور طبیعی در سراسر بدن و در برخی غذاها یافت می شود. با این حال، غذاهای قدیمی سطح گلوکز را افزایش می دهند. مطالعات نشان می دهد که افراد مسنی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند، به دلیل ناتوانی در متابولیسم این ماده، سطح گلوکز بیشتری در مغز خود دارند.
برخلاف سایر سلول های بدن، گلوکز برای حمله به مغز یا تأثیر بر نورون ها به انسولین نیاز ندارد. تصور می شود که سطوح بیش از حد گلوکز باعث التهاب و آسیب سلولی می شود.
4. غذاهایی که حاوی درصد بالایی کلسترول هستند
مطالعات نشان می دهد که کلسترول بالا در ایجاد بیماری آلزایمر موثر است. کلسترول در تولید پروتئین های بتا آمیلوئید نقش دارد که به سلول های عصبی آسیب می رساند. حیوانات آزمایشگاهی که از رژیم غذایی پرچرب و کلسترول بالا تغذیه می شدند، نسبت به حیواناتی که از رژیم غذایی سالم تغذیه می کردند، در یادگیری و به خاطر سپردن مشکل بیشتری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که مغز حیوانات مبتلا در هنگام بروز علائم آلزایمر مقدار زیادی نورون را از دست داده است.
در فنلاند، دانشمندان 444 نفر را مورد مطالعه قرار دادند. محققان دریافتند افرادی که در میانسالی کلسترول بالا مزمن خون داشتند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالا قرار داشتند.
5. گلوتن
گلوتن پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غلات از جمله گندم، جو و چاودار یافت می شود. به گفته کارشناسان، حساسیت به گلوتن غیر سلیاک می تواند در بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. حساسیت به گلوتن ممکن است در افرادی که بیماری سلیاک ندارند ایجاد شود.
در برخی افراد، سیستم گوارشی گلوتن را به عنوان یک ماده مضر یا یک تهدید می بیند. به این ترتیب التهاب رخ می دهد و در سراسر بدن از جمله مغز پخش می شود. اعتقاد بر این است که واکنش منفی به گلوتن منجر به آسیب سلول های عصبی می شود.
مهر
sadonline به نقل از سارین
ممکن است بپسندید
-
پزشکیان به تاجیکستان رفت
-
جزئیات بازداشت یون سوک یول؛ چه سرنوشتی در انتظار رئیس جمهور معزول کره جنوبی است؟
-
متن کامل دادخواست شکایت از خاندان پهلوی و دولت آمریکا
-
پنجره زمستانی تراکتور؛ سه بازیکن خارجی و نیاز به تقویت خط حمله در لیست اسکوچیچ
-
تفکیک وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور اداری و استخدامی واگذار شد/ تا پایان سال ۵۰ هزار واحد مسکونی تکمیل خواهد