باتلاق اسرائیل در چندجبهه؛از غزه و لبنان تا بحران بزرگ داخلی

باتلاق اسرائیل در چندجبهه؛از غزه و لبنان تا بحران بزرگ داخلی

تبلیغات بنری


به گزارش پایگاه اینترنتی سارین، از آغاز نبرد هجوم به الاقصی توسط مقاومت فلسطین در 7 اکتبر 2023 و سپس آغاز جنگ ویرانگر رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه، صحبت از یک باتلاق بزرگ شده است. این موضوع از چند جهت در محافل صهیونیستی مطرح شده است.

اسرائیل و فرسایش در جنگ غزه

اگرچه صهیونیست ها از ابتدا دریافتند که این جنگ محدود به نوار غزه نخواهد بود، بلکه در نهایت به کل منطقه کشیده خواهد شد و تهدید بزرگ جنگ چند جبهه ای علیه اسرائیل را با اتکا به حمایت بی حد و حصر از سوی ایالات متحده به همراه خواهد داشت. ایالت ها. و کشورهای اروپایی، نسل کشی علیه مردم غزه ادامه یافت.

اما روند جنگ و نتایج آن آن چیزی نبود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دولت و ارتش این رژیم تصور می کرد. کار به جایی رسید که بسیاری از مقامات نظامی و سیاسی سابق رژیم صهیونیستی نسبت به ادامه این جنگ فرسایشی و پیامدهای مرگبار آن برای اسرائیل از ابتدای جنگ هشدار دادند. گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد کل رژیم صهیونیستی و یکی از اعضای کابینه جنگی این رژیم که اخیراً استعفا داده است، یکی از برجسته ترین مقامات صهیونیستی است که اهداف جنگی نتانیاهو در غزه را به چالش کشیده و تاکید کرده است: صحبت در مورد نگرانی ها غیرواقعی است پیروزی کامل بر حماس و تلفات ارتش اسرائیل در غزه به نگرانی بزرگی برای رهبران ارتش تبدیل شده است.

آلون بن دیوید، نویسنده صهیونیست و کارشناس روزنامه عبری معاریو در این باره می گوید: تمام برنامه های عملیاتی ارتش قبل از 7 اکتبر حول محور جنگی بود که قرار بود تنها چند هفته طول بکشد و هیچکس انتظار نداشت که این جنگ باشد. برای چند ماه یا یک ماه یا برای مدتی دو سال ادامه خواهد داشت.

وی افزود: بر همین اساس ارتش نه از نظر نیروهای ذخیره و نه از نظر میزان تجهیزات آمادگی چنین جنگی را نداشت. امروز شاهد هستیم که نزدیک به 700 سرباز ارتش اسرائیل کشته و 3922 سرباز زخمی شده اند. از سوی دیگر، 11 هزار سرباز ارتش اسرائیل از آسیب های روحی رنج می برند و نیاز به حمایت دارند. علاوه بر این، از ابتدای جنگ تاکنون 500 خودروی زرهی ارتش اسرائیل آسیب جدی دیده و ده ها خودرو به طور کامل منهدم شده است.

حقیقت این است که گسترش ارتش اسرائیل در غزه و ناتوانی آن در تضعیف توان حماس، تردیدهایی را در میان مقامات نظامی اسرائیل در مورد امکان دستیابی به اهداف اصلی جنگ ایجاد کرده است.

روند این جنگ فرسایشی و نبود امکانات برای پایان دادن به آن جرقه ای بود که اختلافات بین نتانیاهو و ارتش را آشکار کرد. تا آنجا که سخنگوی ارتش اسرائیل اعتراف کرد، حماس قابل نابودی نیست. پس از آن شاهد حملات تند نتانیاهو و حامیانش به ارتش رژیم صهیونیستی و تشدید اختلافات بین آنها بودیم.

این در حالی است که فردای جنگ برای اسرائیل مایه تشویش و چالش بزرگی شده است و خود صهیونیست ها اعتراف می کنند که دولت و ارتش هیچ برنامه ای برای فردای جنگ ندارند و نمی دانند این جنگ به چه چیزی منجر خواهد شد. پایان.

در این زمینه، بررسی جبهه های خطرناکی که رژیم صهیونیستی در پرتو جنگ غزه در آن قرار دارد، ضروری است.

آتش مقاومت در کرانه باختری در برابر مهاجمان

از 7 اکتبر 2023 و همزمان با آغاز جنگ غزه، کرانه باختری که همواره سکوی مقاومت در برابر اشغالگران بوده، به جولانگاه ضد صهیونیست ها تبدیل شده و رژیم اشغالگر تلاش زیادی برای جلوگیری از آن داشته است. وضعیت ناشی از انفجار در کرانه باختری در همین راستا، صهیونیست ها کمپین تروریسم و ​​دستگیری های گسترده را در کرانه باختری به راه انداختند و در 9 ماه گذشته تعداد شهدای فلسطینی در کرانه باختری به بیش از 550 نفر و تعداد بازداشت شدگان به 9325 نفر رسید.

اما هیچ کدام از این تلاش‌های صهیونیست‌ها مانع از شعله‌ور شدن مقاومت در کرانه باختری نشد و شاهد نبردی سخت در کرانه باختری با اشغالگران هستیم.

در حالی که شهر قلقیلیه نمونه بارز توسعه عملیات مقاومت در کرانه باختری به شمار می رود. از اوایل آذرماه گذشته، عملیات مقاومت انفرادی در قلقیلیه به شدت تشدید شد و سپس رزمندگان آنجا به گروه‌های مقاومت مانند گردان‌های شهدای الاقصی پیوستند.

در همین دوره تیپ قلقیلیه وابسته به گردان های قدس شاخه نظامی نهضت جهاد اسلامی تشکیل شد و عملیات مقاومتی آن همچنان ادامه دارد.

باتلاق اسرائیل در چندجبهه؛از غزه و لبنان تا بحران بزرگ داخلی

در منطقه نابلس اگرچه در چند سال گذشته عملیات مقاومت تا حدودی محدود بود، اما همزمان با آغاز جنگ غزه، نابلس نیز مانند سایر مناطق کرانه باختری، آتش خشم را علیه اشغالگران شعله ور کرد. عملیات مقاومت در طوبس و جنین نیز بار دیگر به اوج خود رسید که آخرین آن شهادت یک افسر ارشد صهیونیست و مجروح شدن 17 سرباز ارتش اشغالگر در جریان عملیات مقاومت چند روز گذشته در جنین بود.

در همین راستا سایت عبری والا اعلام کرد که گروه های مسلح فلسطینی در کرانه باختری با هوشمندی کار کرده و ارتش اسرائیل را فریب دادند. بنابراین بسیاری از ناظران بر این باورند که کار مقاومت در کرانه باختری شاهد توسعه و گسترش بیشتر خواهد بود که با توجه به بن‌بستی که ارتش اسرائیل در جبهه‌های شمالی و جنوبی به سر می‌برد، خطر بزرگی برای اسرائیلی‌ها محسوب می‌شود.

لبنان؛ آتش زیر خاکستر ضد اشغالگران

تنها یک روز پس از آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه، حزب الله با هدف حمایت از مقاومت و محافل این رژیم در شمال فلسطین اشغالی جبهه ای را علیه اشغالگران گشود ای صهیونیست ها به شدت نگران سناریوهای خطرناک گسترش جنگ با لبنان هستید.

همانطور که رسانه های صهیونیستی و آمریکایی اذعان دارند، حزب الله با حملات موشکی و پهپادی خود به فلسطین اشغالی موفق شد 200 هزار شهرک نشین صهیونیست را از شمال آواره کند. به گفته مقامات رژیم صهیونیستی، شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) تحت کنترل حزب الله و توسط نصرالله اداره می شود.

عملیات نبرد کنونی بین حزب‌الله و دشمن صهیونیستی در 9 ماه گذشته ثابت کرده است که اسرائیل عملاً هیچ نیروی بازدارنده‌ای در برابر حزب‌الله ندارد و باید به جای ایجاد وحشت در مردم فلسطین، راهبرد جدیدی برای جلوگیری از ادامه حملات حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی بیندیشد. . آرامش افکار عمومی

روزنامه تایمز اسرائیل در این زمینه نوشت: آنچه در شمال می گذرد، عمق باتلاق اسرائیل و گزینه های محدود آن را نشان می دهد و هزینه های سنگین جنگ با حزب الله را ثابت می کند.

شبکه 13 رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد: حزب الله اسرائیل را بسیار بیشتر از طاقت ما تحقیر کرده است و از این رو مقامات اسرائیلی مجبور شدند برای اثبات توانایی خود در مدیریت جنگ در دو جبهه کاری انجام دهند. اما می بینیم که مقاماتی مانند یوآو گالانت (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) که لبنان را به بازگشت به عصر حجر تهدید کرد، امروز از تهدیدهای او عقب نشینی کرده و به دنبال یافتن گزینه ای سیاسی برای پایان دادن به جنگ با حزب الله بوده اند.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل)، نوار غزه، حزب الله لبنان،

تحلیلگران صهیونیست نیز معتقدند کابینه اسرائیل چشم انداز روشنی درباره اهداف جنگ با حزب الله و چگونگی دستیابی به آن ندارد و این مسئله اسرائیل را با مشکل بزرگی مواجه می کند. به همین دلیل اسرائیل هیچ اقدام اساسی علیه لبنان انجام نداده و از پاسخ حزب الله هراس دارد. به ویژه، اسرائیل به توانایی خود برای دستیابی به اهدافش در برابر حزب الله اعتماد ندارد.

آماتسیا برام، مدیر گروه مطالعات خاورمیانه و جهان اسلام دانشگاه حیفا در این زمینه گفت: اسرائیل در باتلاقی تاریک گیر کرده است و امیدی به خروج از آن ندارد که این جنگ فرسایشی را طولانی تر می کند. حقیقت این است که اسرائیل منتظر یک معجزه منطقه ای است که به تغییر واقعیت کمک می کند.

بحران بزرگ در جبهه داخلی رژیم صهیونیستی

هفته گذشته، مکس بوث، ستون نویس مشهور واشنگتن پست، در مقاله ای درباره وضعیت آشفته جبهه داخلی رژیم صهیونیستی نوشت: غم، اندوه، ناامیدی و تاریکی فضای اسرائیل را فراگرفته است و من هرگز اسرائیلی ها را اینقدر افسرده ندیده ام. تا امروز. بر اساس یک نظرسنجی در ماه مه، تنها 37 درصد از اسرائیلی ها به آینده خوش بین بودند، در حالی که بقیه احساس می کردند در یک جنگ ابدی گرفتار شده اند.

علاوه بر این، مهاجرت صهیونیست ها از فلسطین اشغالی شدت گرفت که نفتالی بنت، نخست وزیر سابق این رژیم را بر آن داشت تا از شهرک نشینان بخواهد از اینجا (فلسطین اشغالی) خارج نشوند.

رسانه های صهیونیستی گزارش می دهند: تعداد اسرائیلی هایی که پس از جنگ غزه فلسطین اشغالی را ترک کردند بیش از نیم میلیون نفر است.

دالیا شیندلین، نویسنده صهیونیست، ماه گذشته در مقاله ای در روزنامه گاردین اعلام کرد که جنگ تأثیر منفی بر درآمد و سلامت روان اسرائیلی ها دارد و خانواده های اسرائیلی هر روز فرزندان خود را در جنگ به خاطر اهداف خیالی از دست می دهند. مانند «پیروزی مطلق».

ایلان بابر، مورخ صهیونیستی نیز در این زمینه اشاره کرد که جامعه یهودیان اسرائیل شاهد شکاف شدیدی بود و عملاً به دو اردوگاه رقیب تقسیم شد که نتوانست نقطه مشترکی پیدا کند. پیش از آن، اختلافات به تنش های موجود بین سکولارها و حریدیم ها محدود می شد، اما اکنون به تنش ها و اختلافات بین جامعه، ارتش و دولت اسرائیل کشیده شده است.

انزوای بین المللی صهیونیست ها پس از جنگ غزه

پیش از این، با توجه به حمایت های مستمر آمریکا و اروپا از رژیم صهیونیستی و گمراه کردن افکار عمومی جهان در مورد ماهیت این رژیم، اسرائیلی ها هرگز در معرض فشار افکار عمومی در سطح جهانی به ویژه در آمریکا و آمریکا قرار نگرفتند. اروپا به خاطر جنایاتی که در حق مردم فلسطین مرتکب شدند، اما جنگ غزه ماهیت جنایتکار و وحشیانه اسرائیل را برای همه جهان آشکار کرد و امروز نه تنها اسرائیل به شدت عصبانی است، بلکه حامیان آن نیز به شدت عصبانی هستند. افکار عمومی در جهان به ویژه آمریکا و غرب.

بر این اساس، سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند به میزان قابل توجهی در برابر فشار دولت‌های آمریکا و کشورهای غربی که به دنبال به دست آوردن مصونیت کامل برای اسرائیل هستند، مقاومت کنند. در این زمینه دیوان بین المللی دادگستری علیرغم اینکه تحت فشار غرب و آمریکا قرار گرفته بود، توانست اقداماتی را علیه اسرائیل به خاطر جنایات وحشیانه اش در غزه از جمله صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیستی انجام دهد.

و همچنین سازمان ملل متحد که طی سالهای گذشته پس از افشای حقیقت جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر غزه که بسیاری آن را به عنوان یک جنگ جهانی می نامند، از قرار دادن رژیم صهیونیستی در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان در جهان خودداری کرده است. جنگ علیه کودکان او باید اسرائیل را در راس این لیست سیاه قرار می داد.

جنبش های بزرگ دانشجویی که در آمریکا و اروپا برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه راه اندازی شد، نمونه بارز تغییر موضع افکار عمومی جهان در قبال صهیونیسم است.

بر این اساس محافل و کارشناسان صهیونیستی نگرانی خود را از انزوای بین المللی که اسرائیل در حال تجربه آن است و پیامدهای آن ابراز می کنند. همچنین مقامات سابق این رژیم از جمله نخست وزیران آن پس از جنگ غزه بارها به انزوای بین المللی اسرائیل در جهان اعتراف کردند.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *