برخلاف تصور عموم، مدیتیشن عواقب وحشتناک و بسیار بدی دارد

برخلاف تصور عموم، مدیتیشن عواقب وحشتناک و بسیار بدی دارد

تبلیغات بنری


به گزارش سارین، سبک زندگی مدرن زندگی انسان را کاملاً متفاوت از چند قرن پیش کرده است. در دنیای امروز بسیاری از افراد از مشکلات روانی مختلفی از جمله افسردگی، اضطراب و استرس رنج می برند. به همین دلیل به روش های مختلفی مانند مدیتیشن متوسل می شوند. با این حال، مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن عواقب بسیار بدی برای سلامت روان شما دارد.

برخلاف تصور عموم، مدیتیشن عواقب وحشتناک و بسیار بدی دارد

عواقب وحشتناک مدیتیشن بر انسان ها باورنکردنی است

برخلاف تصور رایج، مدیتیشن عواقب بسیار جدی و بدی دارد

انسان مدرن همیشه به دنبال راه های مختلف برای رسیدن به آرامش است. یکی از روش هایی که در سال های اخیر بسیار رایج شده است، ذهن آگاهی نام دارد. ذهن آگاهی نوعی مراقبه بودایی است که بر تمرکز بر درون تمرکز دارد. به این ترتیب باید در یک لحظه از احساسات، افکار و شرایط خود آگاه شوید. از آنجایی که مدیتیشن را می توان در خانه به صورت رایگان انجام داد، بسیاری از افراد به آن متوسل می شوند.

البته توجه داشته باشید که مدیتیشن راه حل جدیدی نیست و بسیار قدیمی است. جالب اینجاست که قدیم ها به عواقب بد مدیتیشن نیز اشاره می کردند. کارشناسان باستان شناس توانستند قدیمی ترین سند مکتوب مربوط به مراقبه را در هند بیابند. قدمت این سند به 1500 سال پیش برمی گردد و توسط گروهی از بوداییان نوشته شده است. در سند ذکر شده مراحل مختلف مراقبه و عواقب آن را مشاهده می کنید.

این پیامدها شامل اضطراب و افسردگی است. مدیتیشن همچنین باعث مشکلات روانی می شود و باعث می شود که فرد احساس کند دنیای اطرافش واقعی نیست. اعلام کشف این سند بسیاری از محققان را بر آن داشت تا مراقبه را با دقت بیشتری مطالعه کنند. به همین دلیل طی هشت سال گذشته مقالات زیادی در این زمینه منتشر شده است.

تحقیقات انجام شده در مورد عواقب مدیتیشن

در سال 2012، گروهی از دانشمندان از 953 آمریکایی که به طور منظم مدیتیشن می کردند، نظرسنجی کردند. نتایج نشان داد که 10 درصد از این افراد پس از جلسه مدیتیشن دچار عواقب جدی در زندگی خود می شوند. مشکلاتی که حداقل یک ماه طول می کشد. گروه دیگری از دانشمندان نیز نتایج تحقیقات انجام شده در چهل سال گذشته را بررسی کردند.

نتیجه نهایی نشان داد که تمرین مدیتیشن به طور منظم فرد را دچار اضطراب و افسردگی می کند. در مرحله بعدی فرد دچار روان پریشی و توهم می شود. مدیتیشن همچنین باعث مشکلات شدیدی مانند شک به خود و ترس غیرمنطقی می شود. جالب اینجاست که اثرات منفی مدیتیشن در افراد مختلف دیده شده است. برخی از افراد هیچ مشکل روانی قبلی نداشتند، برخی دیگر به صورت محدود مواد مخدر مصرف می کردند. اما در نهایت مدیتیشن باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت در هر دو گروه شد.

برخلاف تصور رایج، مدیتیشن عواقب بسیار جدی و بدی دارد

همچنین در سال 2022، برخی از بهترین محققان پزشکی و سلامت گران ترین تحقیقات مربوط به مدیتیشن را انجام داده اند. این تحقیق به مدت دو سال به طول انجامید و 8000 کودک 11 تا 14 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مدیتیشن ذهن آگاهی نه تنها تاثیری در بهبود سلامت روان کودکان ندارد، بلکه باعث بروز مشکلات روانی مختلفی در افراد حساس می شود.

در گذشته برخی از دانشمندان غربی نسبت به عواقب مراقبه هشدار داده بودند. در سال 1976، آرنولد لازاروس گفت که مدیتیشن بیش از حد می تواند مشکلات روانی مختلفی از جمله افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی در افراد ایجاد کند. البته هیچ کس نمی تواند انکار کند که خودآگاهی و مراقبه به سلامت روان کمک می کند. اما مشکل اینجاست که مربیان مدیتیشن، فیلم ها، برنامه ها و کتاب هایی که در این رابطه منتشر شده اند، هرگز به مشکلات احتمالی اشاره نمی کنند.

مدیتیشن به دین جدیدی تبدیل شده است

رونالد پرسر، استاد مدیریت و معلم مفاهیم بودایی، در کتاب خود می گوید که خودآگاهی به نوعی معنویت سرمایه داری تبدیل شده است. در آمریکا، مدیتیشن به تنهایی یک بازار 2.2 میلیارد دلاری است. در سال 2017، Jon Kabat-Zinn، یکی از رهبران جنبش تمرکز حواس، اعتراف کرد که 90 درصد تحقیقات انجام شده در مورد اثرات مثبت مدیتیشن یکنواخت نیستند. با این حال، او هنوز معتقد است که مراقبه ذهن آگاهی می تواند افراد، جوامع، ملت ها و حتی انسان ها را به عنوان یک گونه حیوانی متحول کند.

برخلاف تصور رایج، مدیتیشن عواقب بسیار جدی و بدی دارد

در واقع این روزها میل به مراقبه به حدی افزایش یافته که برخی معتقدند تا حدودی به جایگاه ادیان نزدیک می شود. همانطور که علاقه مندان معتقدند، این کار می تواند مسیر افراد را تغییر دهد. حتی برخی از ملحدان و ملحدان گفته اند که مراقبه می تواند به عنوان یک دین صلح و شفقت را در بین مردم سراسر جهان گسترش دهد.

دوراهی اخلاقی

با همه پیامدهای مدیتیشن، آیا فروش برنامه‌های تمرکز حواس یا برگزاری کلاس‌های مدیتیشن بدون اطلاع آنها از مشکلات احتمالی اخلاقی است؟ پاسخ این سوال قطعا خیر است. با این حال، مشکل اینجاست که بسیاری از معلمان مدیتیشن به نتایج تحقیقات علمی اعتماد ندارند و معتقدند که مدیتیشن تنها سلامت روان فرد را بهبود می بخشد.

برخلاف تصور رایج، مدیتیشن عواقب بسیار جدی و بدی دارد

بسیاری از مردم نیز گزارش داده اند که پس از دیدن اثرات مختلف مدیتیشن با معلم خود صحبت کرده اند. البته مربی در ابتدا ادعای این فرد را باور نکرد و در نهایت گفت با ادامه تمرین مشکلات حل می شود. مهم ترین مسئله در اینجا این است که در برخی از سبک های مدیتیشن، فرد در سطوح مختلف هوشیاری قرار می گیرد. از آنجایی که نظریه های روانشناختی کافی در این زمینه وجود ندارد، هنوز نمی توان در مورد تمام پیامدهای احتمالی مدیتیشن صحبت کرد.

به همین دلیل، دانشمندان نمی توانند راه حل خاصی برای مبارزه با این پیامدها ارائه دهند. با این حال، گروه های خاصی وجود دارند که اطلاعاتی در مورد مسائل مراقبه ارائه می دهند. با این حال، اگر قرار است از مدیتیشن به عنوان یک ابزار درمانی یا آرامش‌بخش استفاده شود، عموم مردم باید از مشکلات و آسیب‌های احتمالی آن آگاه باشند. این موضوعی است که معلمان مراقبه از آن اجتناب می کنند.

مهر

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *