تقریظ رهبر انقلاب برای «معبد زیرزمینی»، مخاطبان خاطرات شهید رکن آبادی را بیشتر خواهد کرد

تبلیغات بنری


به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانش آموزی علی حامدین کتاب “معبد زیرزمینی” برای نوشتن معصومه میرابطالبی; این یک اثر هنری است که موضوع تلاش یک جوان برای یافتن هویت واقعی خود در دل زمین است.

میرابوتلبی در گفتگو با دانشجو درباره این کار نحوه انتخاب موضوع شهید غلامحسین رعیت رکنابدی اشاره کرد و توضیح داد: با شهید آشنایی دور داشتم. اما موضوع شهید رکنابدی در دفتر انتشارات جمکران برای اجلاسیه شهدای قم مطرح شد. کنگره ای که باید آثار مربوط به شهدا در آن نوشته می شد. از اینجا بود که روند نگارش این کتاب آغاز شد.

وی با بیان اینکه رشادت ها و مهربانی های شهید رکنبودی برایش جالب است، تاکید کرد: در بین جوانان نفوذ خاصی داشت و آنقدر آنها را جذب می کرد که با او همدردی می کردند.

روش جمع آوری اطلاعات

نویسنده کتاب «معبد زیرزمینی» در مورد راه یافتن اطلاعات گفت: برای جمع آوری اطلاعات با دو خواننده آقای صمد تقی زاده و آقای احمد عبدی صحبت کردم. با سرتیپ دوم احمد آرام و داماد شهید هم گفتگویی داشتم. بخشی از زندگی شهید که مربوط به حوزه نظامی و منطقه عملیاتی بود از این منابع گرفته شده است. به خصوص اینکه چرا تونل ها در آن منطقه ساخته شده موضوعی بود که سرتیپ احمد آرام اطلاعات کاملی در مورد آن به من داد.

میرابوتعلبی ادامه داد: آن دو مغنی ​​که در حفر تونل همراه شهید بودند، جزئیات مهمی در مورد این تونل ها و نحوه کار شهید به من دادند. گفتگویی با سرتیپ دوم احمد آرام در دفتر انتشارات «ثامکاران» انجام شد. اما به آنجا سفر کردم و با دو نفر دیگر از اهالی روستای رکنبودی یزد مصاحبه کردم و اطلاعات لازم را از آنها جمع آوری کردم.

توصیه رهبر انقلاب برای

اجرای جدید شخصیت شهید رکنبودی

این نویسنده مهم ترین مشکل در نگارش اثر را قسمت مربوط به تونل دانست و توضیح داد: از آنجایی که این تونل را از نزدیک ندیده بودم و اطلاعات کافی در مورد آن نداشتم، علاقه زیادی به دیدن آن در یک تونل داشتم. شخص و من فضای آن را می توانیم بازسازی کنیم. با اکراه سعی کردم با مساوات در ذهنم این فضا را ایجاد کنم اما این موضوع برای من در نوشتن این رمان چالش بزرگی محسوب می شد.

میروبوطالبی در نگارش خود مشکل دیگری دارد “معبد زیرزمینی” وی تاکید کرد: مشکل دیگر این بود که تلاش برای توصیف ابعاد شخصیتی شهید غلامحسین رعیت رکنبودی بود. دوست دارم حمایت از شهید را به گونه ای نشان دهم که نه در قالب شعار و حرف، بلکه در عمل و در قالب داستان بیان شود.

وی ادامه داد: برای این منظور شخصیت الیاس من ایجاد کردم که نیاز دراماتیک او این است که بزرگتر و مهمتر به نظر برسد و اطرافیانش او را به عنوان فردی محترم بشناسند. این شخصیت را در کنار شهید قرار دادم تا بلوغ فکری و شخصیت او در این تعامل شکل بگیرد.

نویسنده در پایان توضیحاتی درباره شخصیت الیاس گفت: این شخصیت به دلیل نداشتن پدر مورد بی توجهی دیگران قرار گرفت و به نوعی به او برچسب «ناراضی» یا «وابسته» زدند. اما در طول داستان و در کنار شهید کم کم به بلوغ روحی و فردی رسید و توانست به فردی بزرگ و قابل احترام تبدیل شود.

ورود تخیل به داستان

میرابوتالبی درباره دلیل استفاده از شخصیت داستانی مانند «الیاس» در داستان خود گفت: به نظر من مستندات زیادی درباره داستان دفاع مقدس و زندگی شهدا وجود دارد. بیشتر این اسناد در قالب کتاب های مستند یا تاریخ شفاهی گردآوری شده و بسیار ارزشمند است. اما به نظر من نباید فقط به این اسناد بسنده کنیم.

وی ادامه داد: آنچه داریم می تواند منبعی برای ایجاد مضامین دیگر باشد. وقتی با این مضمون برخورد کردم، متوجه شدم که جنبه حماسی و ماجراجویی دارد و می تواند به یک نیاز نمایشی تبدیل شود. اگر این نیازهای نمایشی به خوبی در شخصیت پردازی گنجانده شود، می تواند داستان جذابی برای مخاطب ایجاد کند. از این رو تصمیم گرفتم حضور یک شخصیت خیالی را در کنار شهید در این داستان بگنجانم. این شخصیت داستانی می تواند علاوه بر روایت مستند تونل زنی به جذابیت اثر نیز کمک کند. همچنین این تصمیم به من اجازه داد تا نیازی دراماتیک برای شخصیت ایلیا ایجاد کنم. این نیاز به خواننده این امکان را می دهد که با شخصیت ایلیا همدلی کند و داستان را با او همراه کند.

مداحی رهبر انقلاب

با تشکر از رهبر انقلاب

میرابطالبی از توصیه رهبر انقلاب ابراز خوشحالی کرد “معبد زیرزمینی” وی گفت: این موضوع باعث می شود نسل جوان و عموم مردم ایران با این شهید و کارهای برجسته ای که انجام داده اند آشنا شوند.

این نویسنده در پایان گفت: به نظر من ویژگی که شاید این اثر را از دیگر آثار متمایز می کند وجود شعبده باز است که با بیل خود به صحنه نبرد می رود. در حالی که در بسیاری از کتاب‌های دیگر می‌توان با شخصیت‌هایی مانند پزشک، امدادگر یا رزمنده مواجه شد، اما اینکه نویسنده می‌تواند چنین جریان‌ساز باشد، تفاوت این اثر را نشان می‌دهد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *