توسعه موشک‌های فراصوت؛ گامی بزرگ در آزمایش‌های تسلیحاتی کره شمالی

تبلیغات بنری


گروه بین المللی آژانس اطلاع رسانی دانشجویی به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ کره شمالی روز سه شنبه اعلام کرد که آخرین آزمایش تسلیحاتی این کشور یک «موشک میان برد مافوق صوت» است که برای هدف قرار دادن نقاط دورافتاده در اقیانوس آرام طراحی شده است. در همان زمان کیم جونگ اون رهبر این کشور قول داد سلاح های هسته ای خود را برای مقابله با کشورهای رقیب گسترش دهد.

گزارش رسانه دولتی کره شمالی یک روز پس از آن منتشر شد که ارتش کره جنوبی اعلام کرد که پرتاب موشک از کره شمالی را شناسایی کرده است. این موشک 1100 کیلومتر (685 مایل) پرواز کرد و سپس در آب های بین شبه جزیره کره و ژاپن فرود آمد. این پرتاب در آستانه تحلیف دونالد ترامپ انجام شد و به سال پرفراز و نشیب آزمایش های تسلیحاتی کره شمالی ادامه داد.

سال گذشته، کره شمالی چندین سامانه تسلیحاتی را به نمایش گذاشت که قادر به هدف قرار دادن همسایگان خود و ایالات متحده بودند، از جمله «موشک‌های بالستیک قاره‌پیما با سوخت جامد» که انتظار می‌رود با نزدیک شدن دو کشور به جنگ اوکراین، آن‌ها را تقویت کند.

توسعه موشک های اولتراسونیک

در سال های اخیر، کره شمالی آزمایش های متعددی از “سلاح های مافوق صوت” انجام داده است که قادر به پرواز با سرعت بیش از پنج برابر صوت هستند. این تسلیحات برای مقابله با سیستم‌های دفاع موشکی طراحی شده‌اند، اما مشخص نیست که آیا این موشک‌ها قادر به پرواز پایدار با سرعت‌های ادعا شده هستند یا خیر.

در ماه های اخیر این کشور به دنبال ادغام این موشک ها با کلاهک های مافوق صوت برای افزایش توانایی آنها در نفوذ به سامانه های دفاعی منطقه ای بوده است.

رسانه های دولتی کره شمالی گفتند که کیم جونگ اون شخصاً بر پرتاب روز دوشنبه نظارت داشته است. این موشک 1500 کیلومتر (932 مایل) را طی کرد و به دو ارتفاع مختلف رسید، 100 کیلومتر (62 مایل) و 42.5 کیلومتر (26.4 مایل). این موشک 12 برابر سرعت صوت رسید و در نهایت به یک هدف دریایی در کره جنوبی اصابت کرد و آمریکا همچنان در حال تجزیه و تحلیل موشک است.

بیانیه کیم جونگ اون

کیم این موشک را یک دستاورد مهم برای تقویت بازدارندگی هسته‌ای کره شمالی توصیف کرد و گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند به آن پاسخ دهد». به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA)، کیم گفت: «سیستم موشکی مافوق صوت به طور قابل اعتمادی از هر دشمنی در منطقه اقیانوس آرام که امنیت کشور ما را تهدید کند، بازدارد».

وی بار دیگر تاکید کرد که برنامه های هسته ای این کشور با هدف مقابله با “تهدیدات امنیتی مختلف نیروهای متخاصم علیه کشورمان” است، اما KCNA مستقیما به واشنگتن، سئول یا توکیو اشاره نکرد.

واکنش های بین المللی

این پرتاب در حالی انجام شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا برای گفتگو با متحدان کره جنوبی در مورد تهدید هسته ای کره شمالی و سایر مسائل در سئول بود. بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با چو تائه یول، وزیر امور خارجه کره جنوبی، پرتاب موشک را محکوم کرد و آن را نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل خواند.

بلینکن همچنین از نزدیک شدن فزاینده کره شمالی و روسیه به دلیل جنگ اوکراین ابراز نگرانی کرد و گفت که همکاری نظامی پیونگ یانگ و مسکو “همکاری دوجانبه” است. به گفته وی، روسیه تجهیزات و آموزش نظامی به کره شمالی می دهد و در مقابل، فناوری های فضایی و ماهواره ای خود را به اشتراک می گذارد.

چشم انداز آینده دیپلماسی

در یک کنفرانس سیاسی پایان سال، کیم جونگ اون متعهد شد که سخت‌ترین سیاست ضد آمریکایی را اجرا کند و از تلاش‌های دولت بایدن برای تقویت همکاری امنیتی با سئول و توکیو که به‌عنوان «بلوک نظامی هسته‌ای برای تجاوز» توصیف کرد، انتقاد کرد.

کارشناسان معتقدند حتی در صورت بازگشت ترامپ به کاخ سفید، از سرگیری دیپلماسی با کره شمالی بعید است. موضع قوی کیم – بر اساس یک زرادخانه هسته ای بزرگ، اتحاد عمیق تر با روسیه و کاهش تحریم های ایالات متحده – چالش های جدیدی را برای حل مناقشه هسته ای ایجاد می کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *