به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر و معاونان وزارت نفت از اقدامات این بخش در افزایش تولید در 5 ماهه نخست امسال تقدیر کرد. دولت چهاردهم گفت: با جدیت وارد عرصه توسعه صنایع مشترک و طرحهای توسعه، حضور نخبگان علمی در این عرصه و احیای برند معتبر دانشگاه صنعت نفت عبود شویم.
در این جلسه که عصر امروز (شنبه) در ساختمان وزارت نفت برگزار شد، عارف پس از استماع گزارش وزیر و معاونان وزارت نفت، با تبریک اعیاد رجبیه گفت: داریم. گفتوگوی خود را با روسای وزارتخانهها و ادارات از وزارت نفت آغاز کردیم، زیرا معتقدیم وزارت نفت یکی از مهمترین نهادهای دولتی است که با وجود چالشهای فراوان در کمتر از 5 ماه عملکرد بسیار خوبی داشته است. ماه های اول تشکیل هر دولت.
عارف در ادامه با بیان اینکه نگاه «حکومت وحدت ملی» به معاونان وزرا همان دیدگاه وزیر است، گفت: ما معتقدیم که معاونین وزیر دارای اختیار و مسئولیت هستند که وزیر در ریاست خود است. و مجموعه این بخشها هستند که وزارتخانه را تشکیل میدهند.»
معاون اول رئیس جمهور به دستاوردهای وزارت نفت در افزایش تولید نفت، گاز، بنزین، گازوئیل و تامین سوخت مایع نیروگاه ها اشاره کرد و گفت: با وجود مشکلات و سختی های موجود در این راه، با تلاش و کوشش انجام شد. ساخته شده، این پیشرفت ها امکان پذیر بود، من صمیمانه از شما تشکر می کنم.
مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک
وی در ادامه با انتقاد از جناحگرایی و ناهماهنگیهایی که در دولتهای گذشته مشکلاتی از جمله عدم تعادل انرژی ایجاد کرده است، گفت: فرقهگرایی باعث شده است که همه تنها در زمانی که وزیر و مدیر هستند به فکر حل مشکلات بخش خود باشند و در آینده ایجاد همگرایی و همفکری باید انجام شود. نادیده گرفته شود، اما در دولت چهاردهم تلاش می کنیم مسئولیت را تقسیم کنیم «حل مشکلات مشترک» باید تقویت و تداوم یابد تا تک تک وزیران و رئیس هر نهادی به تنهایی پاسخگو باشد. آن سیستم نمی داند که باید با همکاری و مسئولیت مشترک همه وزارتخانه ها و دستگاه ها، عدم تعادل انرژی را حل کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سهم وزارت نفت در حل معضل منازعه انرژی را بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: امروز با تلاش وزیر و وزارت نفت این تعارضات تا حدودی در حال رفع شدن است. . اندازه
به سازمان برای بهینه سازی کمک کنید
معاون اول رئیس جمهور در ادامه «بهینه سازی» را موضوعی بسیار جدی در حوزه عدم تعادل انرژی عنوان کرد و گفت: بر اساس نظر قانونگذار، فعالیت بهینه سازی باید در «سازمان بهینه سازی» که تحت کنترل است متمرکز شود. رئیس جمهور است و اختیارات لازم را دارد و همه باید به این سازمان کمک کنیم تا وظایف خود را به خوبی انجام دهد، البته نباید انتظار داشت که با تأسیس این سازمان همه مشکلات موجود از بین برود.
عارف در ادامه با بیان اینکه کارهای بزرگی برای رفع عدم تعادل انرژی در حال انجام است، گفت: در بخش عدم تعادل انرژی در کنار کارهای بنیادی تکمیل شده به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفتیم تا مشکل برطرف شود. در سال های اخیر آسیب های فراوان و کمبودهای زیادی را به این صنعت وارد کرده است.
وی پس از آن با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه نکات خوبی برای رفع اختلافات وجود دارد، گفت: البته با وجود روش های خوب باید به این موضوع نیز توجه کرد که منابع لازم را چگونه تامین کنیم.
یک برنامه بلند مدت تهیه کنید
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود گفت: انتظار این است که یک برنامه چهار ساله با شاخص های مشخص و آنچه می خواهید انجام دهید، تدوین کنید. علاوه بر این باید طرح های توسعه ای در وزارت نفت اجرا شود، بروکراسی همه جا از بین برود. و این نیاز بیش از همه در وزارت نفت احساس می شود».
عارف در ادامه گفت: اهداف برنامه هفتم را یک پله بالاتر ببرید تا بتوانیم سریعتر به این اهداف برسیم و به ویژه در زمینه کلی و همچنین «فشار فزاینده» کار کنیم.
عارف در این نشست پس از شنیدن پیشرفت استفاده از گازهای شعله ای یا مشعل که در گذشته می سوخت و باعث آلودگی محیط زیست می شد، گفت: این کار در نوع خود بسیار حائز اهمیت است. محیط زیست و گزارش در این جلسه بسیار مهم است، نکته خوبی در این باره ارائه شد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر حضور پرسنل تحصیل کرده، با تجربه و علاقه مند در وزارت نفت ادامه داد: خوشبختانه اکثر ایرانی ها علاقه مند به کار در کشور ما هستند و باید حداقل و استراتژی لازم را برای آنها ارائه دهیم. باید در این زمینه استفاده شود، با همکاری انجمن های علمی، نیروهای کیفی برای نیازهای بخش دولتی در زمینه های مختلف تربیت شوند.
عارف در ادامه با بیان اینکه حتی متخصصان و دانشمندانی که از ایران مهاجرت کرده اند، همچنان به سرزمین خود علاقه مند هستند و باید از توانایی های آنها استفاده کرد، گفت: آنها اغلب در ایران فعالیت می کنند و با شرکت های علمی و فناوری در ایران خدمت می کنند .
وی در ادامه با بیان اینکه در اولین سال های تاسیس دانشگاه صنعت نفت آبدون، دانشجویان ممتاز یکی از دانشگاه های معتبری مانند دانشگاه فنی تهران، صنعت نفت آبدون و دانشگاه شریف و گاهی دانشگاه شیراز را انتخاب کردند، گفت: باید به این جایگاه برگرد و به جایی بیاید که نخبگان دانشگاهی با انگیزه و مغرضانه نسبت به صنعت نفت به این دانشگاه بیایند.
در ابتدای این جلسه وزیر نفت و معاونان این وزارتخانه از پیشرفت افزایش تولید نفت خام، فرآوری و توزیع، فرآورده های نفتی و گازی، پتروشیمی و نیروی انسانی این وزارتخانه خبر دادند.
ارائه طرحهای توسعه صنعت نفت کشور، تنوع سبد سوخت، هوشمندسازی و ساماندهی سامانههای اندازهگیری برای جلوگیری از قاچاق سوخت، تولید نفت خام حاوی گوگرد، ارتقای کیفیت بنزین و گازوئیل، تقویت زیرساختهای حملونقل و افزایش میزان ذخایر از طریق طرح های زودبازده و اصلاح فرآیندهای سرمایه گذاری برای افزایش تولید و پروژه های مشترک از دیگر موضوعات این نشست بود.