جنگنده جی ۱۰ چین “اژد‌های قدرتمند” / خرید احتمالی جنگنده چینی از سوی ایران + تصاویر و مشخصات

تبلیغات بنری


J-10 که رسما با نام “اژدهای بزرگ” شناخته می شود، نسل چهارم جنگنده چند منظوره نیروی هوایی چین است که توسط شرکت هوافضای چنگدو ساخته شده است. این هواپیما در دهه 1980 به عنوان پروژه ای برای تولید یک جنگنده جدید برای تقویت نیروی هوایی چین آغاز شد و اولین پرواز رسمی خود را در سال 1998 انجام داد. یکی از مهم ترین سلاح های هوایی چین در منطقه آسیا و اقیانوس آرام محسوب می شود و نقشی استراتژیک در حفاظت از حریم هوایی چین و افزایش توانمندی های آن ایفا می کند. این کشور دارای نیروی بازدارنده نظامی است.

مشخصات فنی جنگنده G-10

G-10 یک جنگنده چند منظوره و تک موتوره با قابلیت عملیات در شرایط مختلف آب و هوایی است. این جنگنده با طراحی آیرودینامیکی خاصی ساخته شده است که قدرت مانور بالایی به آن می دهد. طراحی این جنگنده شامل استفاده از بال ها و فلپ های مثلثی (دلتا) در جلوی هواپیما است که کنترل و پایداری بیشتری را در مانورهای سخت فراهم می کند. موتور این هواپیما یک موتور توربوفن تک موتوره است که توانایی بالایی در ایجاد تکانه و سرعت دارد.

جنگنده J10

رادار و سیستم های اویونیک

جنگنده G-10 مجهز به رادارهای پیشرفته ای است که توانایی شناسایی و رهگیری اهداف را در فواصل دور و در شرایط مختلف آب و هوایی دارد. رادارهای استفاده شده در این جنگنده عمدتا از نوع داپلر پالسی بوده و قابلیت شناسایی و رهگیری اهداف هوایی و زمینی را در فواصل مختلف دارند. این رادارها توانایی ردیابی چندین هدف را به صورت همزمان و هدایت سلاح به سمت آنها را دارند. G-10 همچنین مجهز به سیستم های اویونیک پیشرفته است که شامل سیستم های ناوبری پیشرفته، سیستم های جنگ الکترونیک و نمایشگرهای دیجیتال است که به خلبان کمک می کند به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت و پردازش کند.

قابلیت ها و سلاح های جنگی

G-10 به عنوان یک جنگنده چند منظوره توانایی انجام ماموریت های هوایی مختلف از جمله ماموریت های هوا به هوا، هوا به سطح و شناسایی را دارد. این جنگنده به طیف گسترده ای از سلاح های مدرن از جمله موشک های هوا به هوا (مانند PL-8 و PL-12)، موشک های ضد کشتی و بمب های هدایت شونده مجهز است. این تسلیحات به G10 اجازه می دهد تا در موقعیت های مختلف جنگی و در برابر تهدیدات هوایی و زمینی عملکرد موثری داشته باشد. علاوه بر این، این جنگنده مجهز به یک توپ 23 میلی متری است که به آن توانایی حمله از فاصله نزدیک را می دهد.
مدل های مختلف جنگنده G-10

چندین مدل از G-10 تا به امروز توسعه یافته است که هر کدام دارای ویژگی های متفاوتی هستند و قابلیت های منحصر به فردی را برای عملیات های مختلف ارائه می دهند:

J-10A: این نسخه اصلی J-10 است که در اواخر دهه 1990 توسعه یافت. این نسخه دارای سیستم های اویونیک اولیه و قابلیت های محدودتری نسبت به نسخه های بعدی است.

J-10B: این نسخه با چندین پیشرفت در سیستم های اویونیک، رادار و پیشرانه منتشر شد. G-10B همچنین دارای ویژگی های پنهان کاری بیشتری نسبت به G-10A است و به رادار AESA مجهز است.

G-10G: این مدل پیشرفته‌ترین نسخه G-10 است که دارای رادار AESA، سیستم‌های جنگ الکترونیکی پیشرفته‌تر و بهبود قابلیت‌های رزمی هوا به هوا و هوا به سطح است.

همه چیز درباره جنگنده چینی J10 + عکس و مشخصات

نقش استراتژیک جنگنده G-10 در نیروی هوایی چین

J-10 نقش مهمی در نیروی هوایی چین ایفا می کند، به ویژه به عنوان یک جنگنده چند منظوره که می تواند در ماموریت های مختلف شرکت کند. با توجه به تنش های فزاینده در منطقه آسیا و اقیانوسیه و رقابت با قدرت های منطقه ای مانند هند و ژاپن، چین به هواپیماهایی با قابلیت های پیشرفته و قابل اعتماد نیاز دارد. G10 به دلیل قدرت مانور بالا، تجهیزات پیشرفته و توانایی حمل سلاح های مختلف، دارایی ارزشمندی برای چین در حفظ و توسعه نیروی هوایی این کشور است.

همکاری و صادرات جت های جنگنده G10

در سال های اخیر چین به دنبال فروش و صادرات جنگنده J-10 به کشورهای دیگر بوده است. پاکستان یکی از کشورهای علاقه مند به این جنگنده است و مذاکراتی در خصوص خرید جی 10 انجام شده است. صادرات G10 می تواند به چین کمک کند تا بازار هواپیماهای جنگنده را تصرف کند و نفوذ اقتصادی و سیاسی در منطقه به دست آورد.

آیا جنگنده J-10 چینی می تواند جایگزین موفقی برای ناوگان پیر آمریکا باشد؟

امیر سرتیپ حمید وحیدی فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه نظامی چین سوار هواپیمای چنگدو J-10C شد که برخی آن را علاقه ایران به خرید این جنگنده تعبیر کردند. چنگدو G-10 بسیار شبیه به جنگنده IAI ساخت اسرائیل است.

پروژه لاوی که نسخه ای از جنرال داینامیکس اف-16 فایتینگ فایتینگ فالکون بود، به عنوان آغاز ساخت هواپیماهای اسرائیلی شناخته می شود. ایالات متحده فناوری ساخت جنگنده جنرال داینامیکس اف-16 فایتینگ فایتینگ فالکون را در اختیار اسرائیل قرار داد تا این کشور بتواند سریعتر در صنعت هوانوردی پیشرفت کند.

مجله اطلاعاتی «گینس» از بریتانیا مدعی شد که توسعه و تولید جنگنده چنگدو J-10 توسط متخصصان چینی نتیجه دانش فنی مرتبط با پروژه لاوی بوده است. این کارشناس روس همچنین گفت که بر اساس اطلاعات موثق یکی از همکاران چینی وی این ادعا صحت دارد و از فناوری آمریکایی در جنگنده G-10 استفاده شده است.

در سال 2007، سانگ ونکونگ، طراح جت جنگنده G-10 هرگونه ارتباط با پروژه لاوی اسرائیل را رد کرد. او همچنین ادعا کرده است که G10 در واقع از پروژه G9 در دهه 1960 ساخته شده است. نیروی هوایی چین نیز در سال 2012 سخنان این طراح چینی را تایید کرد.

اما ارزیابی‌های آمریکا چیز دیگری را نشان می‌دهد و این کشور به شدت به اسرائیل مشکوک بوده است که چرا اسرائیل به‌عنوان متحد آمریکا، فناوری پیشرفته آمریکا را در اختیار چین قرار می‌دهد. امری که اسرائیل را بر آن داشت تا به دلیل فشارهای آمریکا، فروش هواپیمای پیشرفته آواکس اسرائیلی به نام EL/M-2075 به چین را به طور کامل لغو کند. زیرا این دستگاه آواکس کاملا در آمریکا طراحی شده اما در اسرائیل مونتاژ شده است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *