به گزارش گروه اقتصادی سارین، عباس علی آبادی شامگاه جمعه در نشست «بررسی مسائل سیستان» که با حضور رئیس جمهور در استان زابل برگزار شد، اظهار کرد: دیدارها و سفرهای زیادی با مردم داشتیم و نمایندگان مردم سیستان در شورای اسلامی حل شد و همه مشکلات را بررسی و با دید مثبت پیگیری خواهیم کرد.
وی گفت: از تصفیه خانه سه جانبه دشتک که به منظور کاهش ریسک و وابستگی به نیمه چاه برای تامین آب شرب زابل و زاهدان ایجاد شده بود بازدید کردیم که 91 حلقه چاه در آن حفر شد. 90 کیلومتر خط لوله و 110 کیلومتر خطوط برق کشیده شد
وزیر نیرو ادامه داد: هر شبانه روز 40 هزار مترمکعب آب از چاه ها برداشت می شود که این آب با 75 درصد راندمان و 100 هزار مترمکعب در روز و با سرمایه گذاری کل 42 میلیون دلار فرآوری می شود. . که باز می شود.
وی بیان کرد: سه فرصت خوب از جمله چهار حلقه چاه نیمه در منطقه سیستان داریم و اگر بارندگی و رودخانه خرمند خوب باشد سهم خوبی داریم اما اکنون با سد کمال خان سهم کمی از آب داریم. به ایران می آید که پاسخگوی نیازهای ما نیست
علی آبادی تصریح کرد: موضوع فیدر 2 در چاه تا حدی بررسی شده است و در صورت باز شدن در رودخانه خرمند سیل می آید، می توانیم آب بیشتری جمع آوری کنیم.
وی با اشاره به اینکه پروژه های متعددی از جمله ایستگاه تخلیه آب، احداث شبکه فاضلاب دانشگاه و خیابان جهانتیگ، احداث 8200 کیلومتر خط لوله افتتاح شده و جمعیت قابل توجهی را تحت پوشش قرار داده است، خاطرنشان کرد: حسن آباد. ایستگاه و شبکه 10000 نفری نیز افتتاح شد.
وزیر نیرو ادامه داد: از خط آب اضطراری سیستان در منطقه بندان بازدید کردیم، پروژه ای که با 12 هزار و 380 میلیارد ریال وام اجرا می شود که در صورت تامین منابع امسال افتتاح می شود.
وی گفت: 77 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سیستان و بلوچستان داریم که 50 مگاوات آن در استان زابل است.
علی آبادی گفت: نیروگاه میل نادر فرصت خوبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی است، می توانیم تا 2000 مگاوات نیروگاه بادی برنامه ریزی کنیم که 600 مگاوات آن را خودمان گرفتیم که در صورت همکاری 2 سال دیگر راه اندازی می شود.
وی بیان کرد: سرمایه گذار برای 10 مگاوات برق اعلام آمادگی کرده و کار ادامه دارد.