به گزارش سایت سادآنلاین، یکی از مهم ترین مسائلی که هر زن و مرد مسلمان باید بداند، مسائل مربوط به ارتباط با مردان نامحرم و مسئله مصافحه با زن یا مرد خارجی است. دست دادن یکی از آداب و رسوم مردم قبل از ظهور اسلام بود و اسلام آن را پذیرفته و سفارش کرده است.
گرچه اسلام این آداب اجتماعی را پذیرفته است، اما برای حفظ آثار و فواید آن و تقویت جنبه های مثبت آن و جلوگیری از احتمال فساد، فقط دست دادن با همجنس گرایان جایز است. از نظر اسلام دست دادن مرد با زن اجنبی چه برای لذت و چه بدون عمد حرام است. در مورد حرام بودن مصافحه با بیگانگان نیز بین زنان مسلمان و اهل کتاب تفاوتی وجود ندارد. چون مصافحه مربوط به دست دادن است، علاوه بر عنوان مصافحه، عنوان مصافحه را نیز به همراه دارد و لذا اگر مصافحه کنندگان نامحرم باشند، علاوه بر عنوان مصافحه و نامحرم. ، عنوان دست زدن به نامحرم نیز صحیح است.
در این مقاله به حکم شرعی دست دادن با دختر نابالغ می پردازیم و به آیات قرآن و نظر سنت می پردازیم.
شریعت اسلام در مورد دست دادن با دختران زیر سن قانونی
شریعت اسلام در مورد دست دادن با دختران زیر سن قانونی
دختر نابالغ یعنی دختر نابالغ و بالغ. مراد از قاضی کودکی است که به بلوغ نرسیده ولی خوب و بد را درک کرده و به حدی رسیده که نظر حسی داشته باشد. سن پاک بسته به استعداد، درک و هوش فرد متفاوت است. از نظر دین واقعی اسلام دست دادن با دختر زیر سن قانونی حرام است و بهتر است از دست دادن با دختر زیر سن قانونی خودداری شود. حتی اگر سوء نیت نباشد، دست دادن با دختر نابالغ در اسلام جایز نیست.
باید روشن شود که اگرچه دست دادن با جنس مخالف ممکن است در بسیاری از افراد میل ایجاد نکند، اما متأسفانه همیشه افرادی هستند که حتی با یک تماس کوتاه با یک دختر نابالغ تحریک می شوند، با توجه به اینکه این امر در بین گروه اول نیز امکان پذیر است. آنها افرادی هستند که با خودنمایی صمیمانه زمینه ارتباط نامشروع را فراهم می کنند. بنابراین، به طور کلی باید از ضرر و زیان با خارجی ها جلوگیری شود.
حکم مصافحه با صغیر در روایات
همه مراجع محترم به جز آیت الله تبریزی، آیت الله سیستانی و آیت الله مکارم شیرازی.
اگر دختر نابالغ خوبی و بدی را بفهمد، دست دادن با او جایز نیست.
آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی
اگر دست دادن دختر نابالغ بدون قصد لذت یا ترس از افتادن به گناه باشد، اشکالی ندارد.
آیت الله مکارم شیرازی
ولى اگر دختر نابالغ خوب و بد را بفهمد و از شش سال گذشته باشد، بنابر احتیاط واجب دست دادن جایز نیست، ولى نگاه به او حرام نیست.
دلایل ممنوعیت دست دادن با دختران زیر سن قانونی
1- حفظ عفت و پاکدامنی و دوری از افکار و احساسات ناشایست و مذموم.
2- جلوگیری از شبهات و نزاع در جامعه اسلامی
3- تاکید بر ضرورت و اهمیت حریم خصوصی زنان
آیات قرآن درباره رابطه زن و مرد مجرد
«و به زنان مؤمنی که به چشمان خود حسادت میورزند و خواهران خود را حفظ میکنند، بگو که زینت خود را جز برای ما از پشت نشان ندهند، و حجابهایشان را بر جیبهایشان بزنیم و زینتهای خود را آشکار نکنند. زینت جز پشتشان.»
و به زنان با ایمان بگو: چشمهای خود را فرو گیرند و شادیهای خود را حفظ کنند و زینت خود را جز به ظاهر آشکار نکنند.
گفتار مؤمنان بیناییشان را حفظ کن و آن را حفظ کن.
به مؤمنان بگو: از توجه پنهان شوند و عورت خود را حفظ کنند
و اگر با پا بزنند می دانیم که از زینت خود پنهان می شوند و تسلیم می شوند به قول فاطمه که در دل بیماری است.
بیهوده سخن نگویید، مبادا کسی که در دل بیماری است طمع کند
sadonline به نقل از سارین