به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی سارین، حسین رحیمی رئیس پلیس آگاهی در یادداشتی که روز شنبه منتشر شد، گفت: در 6 ماهه امسال بیش از 177 مورد تصادف منجر به فوت به دلیل حوادث منجر به فوت به ثبت رسیده است. 269 نفر در تصادفات ناشی از رانندگی غیرقانونی وسایل نقلیه موتوری جان خود را از دست دادند.
به گفته وی، در این مدت علاوه بر تصادفات فوتی، بیش از 186 مورد مجروحیت ناشی از تیراندازی به خودروها و خارج شدن از قوانین این خودروها، تصادفات به ثبت رسیده که حدود 323 نفر مجروح شده اند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه تعدادی از مجروحان دچار فلج ستون فقرات و در نهایت گردن و یا از کار افتادگی دائمی شدند و مجبور به فلج شدن برای همیشه شدند، گفت: این حادثه در حال انجام است.
کشف 6000 میلیارد تومان کالای غیرمجاز از شاطی
سردار رحیمی همچنین به پرونده قاچاق این خودروها اشاره کرد و گفت: طی 8 ماهه سال جاری از خودروهای تیراندازی به ارزش 6 هزار و 566 میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شد که تاثیر مخرب این پدیده هولناک بر مردم را ثابت می کند. وضعیت کشور اقتصاد.
این ضابط قضایی خودروهای فریادزن را ارابه های مرگ عنوان کرد و گفت: متأسفانه در سال های اخیر مشکل ساز شده و به راحتی امنیت و آرامش هموطنان را در مسیرهای مواصلاتی به خطر می اندازند و با حمل کالای قاچاق کالاها، در زمینه حمل و نقل نیز مشکل ایجاد می کنند.
البته این اولین بار نیست که مقامات انتظامی موضوع خودروهای بمب گذاری شده را بحرانی مرگبار می دانند. جانشین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در تیرماه 1402 در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر لزوم برخورد جدی با تیراندازی به خودروها تاکید کرد و گفت: استفاده از این خودروها در حال تبدیل شدن به یک بدعت و روش رایج است. افراط گرایی قاچاق”.
در سال های اخیر پدیده خودروهای قاچاق یا به اصطلاح خودروهای تیراندازی که کالاهای قاچاق را حمل می کنند، رو به افزایش است. این موضوع در تهران به عنوان قطب اقتصادی کشور بیش از هر جای دیگری دیده می شود. این خودروها که عمدتاً پژو 405، پژو پارس، سمند یا زانتیا هستند با استفاده از موتور و سیستم تعلیق و استفاده از سرعت بالا در نظم اجتماعی، ایمنی جاده ها و اقتصاد اقتصادی دچار اختلال می شوند.
گسترش شوطی سواری در سالهای اخیر در کنار چالشهای اقتصادی و تحریمها به مسیر اصلی حمل و نقل کالا و شبکه مویرگی قاچاق تبدیل شده است. شبکه ای که از حمل و نقل کالا تا حمل و نقل بیگانگان غیرمجاز گسترش یافته است.
اگرچه اطلاعات دقیقی از گردش مالی و تعداد خودروهای مسروقه در دست نیست، اما پلیس اعلام کرده که از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 2 هزار دستگاه از این خودروها توقیف شده است.
سردار احمدرضا رادون فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اسفندماه سال گذشته در همایش پلیس اقتصادی «تیراندازی به خودروها را مصداق ناامنی اقتصادی و اجتماعی» دانست و گفت: در صدد رفع و رفع آنها هستیم. پدیده وحشتناک تیراندازی.”
به نظر می رسد یکی از راه های جلوگیری از تیراندازی خودروها در کشور برخورد با دستکاری این خودروها باشد. در این زمینه پلیس راهنمایی و رانندگی که مسئولیت کنترل تردد در جاده های کشور را بر عهده دارد، برخورد با وسایل نقلیه تصادفی را اولویت کار همه افسران متخصص پلیس دانست و اعلام کرد: یکی از برنامه های پلیس استفاده از توانمندی هاست. از افسران پلیس ادارات فراجا با سانوفی کنترل و برخورد می کنند.
همچنین مدیریت کالاهای سهمیه ای ملوانی موسوم به «ته لنجی» که تامین کننده اصلی کالاهای قاچاق شات ها است نیز از دیگر راهکارهای مبارزه با پدیده وحشیانه شات ها محسوب می شود.
این در حالی است که کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ایجاد مسیرهای قانونی واردات و تنظیم عوارض واردات می تواند دو راه اصلی برای از بین بردن پایه فعالیت این وسایل قاچاق باشد. به طوری که او ماهیت این ماشین ها را کاملا از بین می برد.
ممکن است بپسندید
-
کنایه قالیباف به صباغیان: وقتی میخواهیم آییننامه را اجرا کنیم میگویند دیکتاتوری و پادگانی است! + فیلم
-
ابداع روش درمانی جدید سرطان مبتنی بر ترشحات سلولهای بنیادی در ایران
-
سکوت جاستین ترودو در برابر ترامپ شکست؛ هرگز تسلیم نمیشویم!
-
اعمال قانون ۷۵ هزار راننده به دلیل تخلفات حادثه ساز در ۱۵ روز
-
لیائو کاسانو را دلقک خواند+ عکس جنجال جدید اینستاگرام