خون اهدایی ایرانی‌ها جزو سالم‌ترین‌های دنیا

خون اهدایی ایرانی‌ها جزو سالم‌ترین‌های دنیا

تبلیغات بنری


به گزارش سایت سارین، دکتر سید منتظر شبر در تشریح روند اهدای خون و تامین خون و مشتقات مورد نیاز بیماران به بهانه روز ملی اهدای خون، خاطرنشان کرد: با هدف ارتقای سلامت خون، اقدامات زیادی انجام می دهیم. آزمایش بر روی اهداکنندگان خون: از نقطه نظر انجام آزمایشات پیشرفته، ما دوشادوش کشورهای پیشرفته قدم می زنیم. ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپای غربی برای بهبود ضریب ایمنی خون اهدایی اقداماتی را انجام می دهند و سازمان انتقال خون ایران نیز همین اقدامات را برای ارتقای ایمنی خون اهدایی انجام می دهد.

خون اهدایی ایرانی‌ها جزو سالم‌ترین‌های دنیا

اقدامات ایران برای افزایش ضریب ایمنی خون اهدایی

وی به پیشرفت علم و فناوری در طول زمان اشاره کرد و افزود: با توجه به پیشرفت علمی، احتمال ارائه آزمایش های دقیق تری وجود دارد، اما باید گفت سازمان انتقال خون هر آزمایشی را که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت باشد انجام می دهد. افزایش ضریب ایمنی خون اهدایی

خون های اهدایی ایرانی ها از سالم ترین خون هاست

مدیرکل انتقال خون استان تهران با بیان اینکه خون اهدایی ایرانیان یکی از سالم ترین خون های دنیا محسوب می شود، افزود: سلامت خون های اهدایی می تواند فواید بسیاری داشته باشد. با توجه به کیفیت خون اهدایی، می توانیم داروهای مبتنی بر پلاسما تهیه کنیم. داروهایی مانند IVIG و فاکتورهای انعقادی مانند آلبومین که برای بیماران هموفیلی استفاده می شود، بر پایه پلاسما هستند. پلاسمای ایران به کشورهای اروپایی نیز ارسال می شود و برای نیاز بیماران کشورمان با فناوری های پیشرفته در تولید دارو و بازگرداندن آنها به کشور در این کشورها استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه سلامت پلاسما برای کشورهای اروپایی بسیار مهم است، تصریح کرد: کشورهای پیشرفته به سلامت پلاسمایی که برای تولید دارو ارسال می کنیم توجه زیادی دارند. کشورهای پیشرفته ای که در ایران هستند آزمایشات بسیار سختی انجام داده اند و بعد از اینکه فیلترهای بسیار سخت آنها را با موفقیت پشت سر گذاشتیم با استفاده از پلاسمای ایرانی داروی مبتنی بر پلاسما برای کشور تولید کردند.

داروهای مشتق از پلاسما و اهمیت احداث پالایشگاه خون در کشور

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: با توجه به عدم وجود فناوری تصفیه پلاسمای خون، مجبوریم پلاسما را به کشورهای اروپایی ارسال کنیم تا تبدیل به دارو شود و سپس ما دارو را دریافت خواهد کرد.» وی افزود: باید توجه داشت که به دلیل تحریم‌های سخت، همواره با مشکلاتی مانند نقل و انتقال پول مواجه هستیم.

روی زمین های باقی مانده برای ساخت پالایشگاه خون در کشور کار کنید

شوبر در ادامه صحبت های خود درباره راه اندازی پالایشگاه خون در کشور بیان کرد: افراد با تجربه و توانمندی در کشور هستند که می توان از حضور آنها در ساخت پالایشگاه بهره برد. فناوری ساخت فیلتر خون ناقص وارد کشور شد و برخی دستگاه ها نیز وارد کشور نشد. در کنار برج کریسمس یک پالایشگاه خوب وجود داشت، اما به دلیل سوء استفاده از خصوصی سازی، این پالایشگاه تولیدی نداشت. ماشین آلات وارد شده به کشور برای پالایشگاه مورد استفاده قرار نگرفت و کار روی زمین ماند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران افزود: شاید بتوان گفت فناوری هایی که وارد می شد قدیمی شده و نیاز به فناوری جدید دارد. در حال رایزنی با برخی کشورها برای معرفی فناوری جدید هستیم و برخی نیز قول داده اند فناوری جدیدی را برای تنظیم انتقال خون ارائه کنند. امیدواریم این پالایشگاه تا پایان سال با مشارکت بخش خصوصی دلسوز راه اندازی شود. در حال حاضر دو پالایشگاه خصوصی در کشور فعالیت می کنند اما حجم تولید این مراکز کم است.

توسعه بانک HLA در برنامه هفتم توسعه

شبر در ادامه صحبت های خود درباره جایگاه و اهمیت بانک اطلاعاتی HLA نیز بیان کرد: نگهداری و تهیه بانک اطلاعاتی HLA بسیار پرهزینه است. بانکداری HLA به فناوری نیاز دارد. شورای اسلامی بر اساس پیشنهاد دولت، توسعه بانک HLA را به سازمان انتقال خون برنامه هفتم توسعه واگذار کرد. با توجه به رسالت سازمان انتقال خون در خصوص توسعه بانک HLA باید بودجه ای برای این امر اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه بانک HLA بسیار مهم است گفت: با استفاده از بانک HLA می توان نمونه همسان بیماران سرطان خون را شناسایی کرد و برای درمان این بیماران از آن استفاده کرد. ایران یکی از معدود کشورهای جهان است که بانک HLA دارد و این بانک در منطقه نیز بزرگ محسوب می شود. پایگاه داده ایالتی جامع است و هر استان بانک جداگانه ای ندارد. بانک HLA به تجهیزاتی مانند سردخانه با دمای زیر 200 درجه سانتیگراد، تعداد کافی سردخانه و مکانی با مساحت وسیع برای ساخت بانک و زیرساخت نیاز دارد و این مسائل باید در مرکز برنامه باشد. و سازمان بودجه

تامین 100 درصد خون مورد نیاز مراکز درمانی

آزمایش های دقیق برای تشخیص هپاتیت و HIV در خون اهدایی

وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم برای افزایش ضریب ایمنی خون اهدایی اقدامات مناسبی انجام داده است، گفت: تامین خون 100 درصدی مراکز درمانی از مهمترین اقدامات انجام شده است. پیش از این 100 درصد نیازهای مراکز درمانی تامین نمی شد. همچنین با اجرای آزمایش‌های ژنتیکی دقیق، توانسته‌ایم زمان لازم برای تشخیص بیماری‌هایی مانند هپاتیت C و HIV را که دارای «دوره پنجره» هستند، کاهش دهیم. با استفاده از آزمایش ژنتیک توانسته ایم DNA و RNA را استخراج کرده و در کمترین زمان ممکن بیماری ها را تشخیص دهیم.

شبر ادامه داد: انجام دقیق تر مصاحبه های پزشکی قبل از اهدای خون از دیگر اقدامات دولت سیزدهم است. به لطف مصاحبه های پزشکی دقیق تر، پزشک می تواند اعتماد اهدا کننده را جلب کرده و در صورت وجود مواردی مانند رفتار پرخطر، انجام حجامت، انجام عمل جراحی، مصرف داروهای خاص و انجام کارهای دندانپزشکی به پزشک اطلاع دهد.

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به آزمایش غربالگری آنتی بادی خون اهدایی نیز گفت: احتمال واکنش بدن گیرنده به خون دریافتی وجود دارد و احتمال بروز واکنش در اولین بار دریافت خون وجود دارد. . با استفاده از تست غربالگری آنتی بادی می توان از بروز واکنش های آلرژیک در بیمارانی مانند بیماران هموفیلی که هر ماه خون دریافت می کنند، جلوگیری کرد. توسعه آزمایش آنتی بادی در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است.

توجه به اهمیت انتقال خون در مراکز درمانی در حال توسعه

وی درباره مطالبات سازمان انتقال خون از دولت چهاردهم نیز گفت: سازمان انتقال خون از دولت چهاردهم می خواهد که در بحث توسعه پزشکی و مراکز درمانی به انتقال خون نیز توجه کند. حدود 17 درصد از جمعیت کشور در تهران زندگی می کنند و در عین حال یک چهارم خون های اهدایی در کشور در این شهر مصرف می شود. بسیاری از شهروندان برای دریافت خدمات پزشکی به تهران سفر می کنند. مصرف یک چهارم خون ملت در تهران بسیار بالا محسوب می شود. بار دیگر تاکید می کنم که انتقال خون باید در کانون توجه مراکز درمانی در حال توسعه باشد. زیرا در حال حاضر هیچ گونه سازگاری بین پیوند انتقال خون و توسعه مراکز درمانی وجود ندارد.

170 مرکز درمانی در تهران

شبر با اشاره به ساختار سازمانی سازمان انتقال خون گفت: چارت سازمانی سازمان انتقال خون در 15 سال گذشته است. در حالی که میزان خون مورد نیاز کشور در آن دوره حدود 50 درصد نیاز فعلی کشور بوده است. 170 مرکز درمانی در تهران به ارائه خدمات درمانی می پردازند. علاوه بر مراکز درمانی، کلینیک های محدود جراحی نیز فعالیت می کنند. بسیاری از کارهایی که این روزها در نتیجه پیشرفت علم انجام می شود در گذشته انجام نشده است. علاوه بر این، تعداد عمل های زیبایی افزایش یافته است. تنها کانون توجه افزایش تخت های بیمارستانی بود و سازمان به دلیل اهدای خون مردم خیر کشور و کارکنان سازمان شاهد انتقال خون نبود. اگر نیروهای تنظیم کننده انتقال خون افزایش یابد، تعداد قوانین انتقال خون نیز افزایش می یابد.

نقش رسانه ها در افزایش آمار اهدای خون

وی در پایان گفت: خبرگزاری دانشجویان ایران همواره در کنار سازمان انتقال خون است. از آنجایی که این خبرگزاری یکی از خبرگزاری های کشور محسوب می شود، هر زمان که نیاز به اهدای خون داشته باشیم، پس از گفت وگو با ایسنا، شاهد افزایش مراجعات بوده ایم. اهدای خون در کشور داوطلبانه است. هیچ جایگزینی برای خون وجود ندارد و مردم باید بدانند که اهدای خون یک کار اختیاری نیست و اهدای خون می تواند جان بیماران را نجات دهد. همه ما باید بدانیم که هر لحظه ممکن است به خون نیاز داشته باشیم.

مهر

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *