به گزارش خبرنگار علمی و فنی برنا، محققان موفق به تولید ذراتی به شکل گل های ریز شده اند که به طور موثر داروها را به نقاط هدف در بدن منتقل می کنند. این ذرات را می توان از طریق تصویربرداری پزشکی ردیابی و کنترل کرد و در آزمایش های اولیه روی موش ها نتایج موفقیت آمیزی را نشان داد. این فناوری می تواند انقلابی در درمان سرطان و بیماری های قلبی ایجاد کند.
چالش های انتقال دارو در بدن
یکی از چالشهای مهم در پزشکی، رساندن دقیق دارو به نقاط هدف تومور در بدن است، به طوری که دارو فقط در نقطه هدف فعال است و در سایر قسمتهای بدن عوارضی ایجاد نمیکند برای رسیدن به این هدف، ذرات حامل دارو باید ویژگی های خاصی داشته باشند:
1. قابلیت جذب مقادیر زیادی از مواد موثره دارویی.
2. قابلیت هدایت آسان جریان خون از طریق یک روش ساده مانند سونوگرافی.
3. توانایی ردیابی حرکت در بدن از طریق روش های تصویربرداری غیر تهاجمی.
ذرات گل مانند؛ راه حلی جدید در پزشکی
یک تیم تحقیقاتی به رهبری ETH زوریخ ذراتی با ساختار گل مانندی تولید کرده اند که همه این خواص را دارند. این ذرات که اندازه آنها از یک تا پنج میکرومتر (کوچکتر از گلبول قرمز) است، نسبت به اندازه خود سطح بالایی دارند و می توانند مقادیر زیادی از دارو را جذب کنند. همچنین این ذرات به دلیل شکل منحصربفردشان به راحتی توسط امواج صوتی یا تصویربرداری نوری قابل ردیابی هستند.
این ذرات در آزمایشات توانستند داروهای ضد سرطان را در محیط آزمایشگاه و بدن موش ها انتقال دهند و به طور دقیق در محل مورد نظر قرار دهند. با استفاده از سونوگرافی متمرکز، محققان توانستند محل این ذرات را در جریان خون کنترل کنند. این فناوری روزی می تواند برای رساندن دارو به تومورها یا حذف لخته های خون مورد استفاده قرار گیرد.
محققان امیدوارند پس از انجام آزمایشهای بیشتر، این فناوری بتواند به درمان بیماران مبتلا به سرطان یا بیماری قلبی کمک کند.
به پایان برسد