سبزیجات را خام بخوریم یا بپزیم؟

تبلیغات بنری


اگر می خواهید میوه ها و سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، مطمئن شوید که بیشترین بهره را از آنها می برید. نحوه تهیه آن می تواند تفاوت زیادی در مواد مغذی آن ایجاد کند. نوع درست پخت و مصرف می تواند باعث کاهش مواد مغذی در برخی از آنها شود، اما برای بهره مندی از بیشترین فواید، بقیه را خام مصرف کنید.

سیر خام منبع عالی سلنیوم است

سیر سرشار از سلنیوم است که یک آنتی اکسیدان قابل کنترل است فشار خون بالا و شاید برای برخی کمتر احتمال دارد سرطان کمک می‌کند می‌توانید آن را با سیب‌زمینی سرخ‌کرده، کاسرول یا سس گوجه‌فرنگی برای پاستا مخلوط کنید، اما اگر آن را خام بخورید یا درست قبل از پختن اضافه کنید، مواد مغذی بیشتری دریافت خواهید کرد.

گوجه فرنگی پخته منبع غنی لیکوپن است

پختن گوجه فرنگی تازه و خرد شده به بدن شما کمک می کند تا لیکوپن را جذب کند و از آن استفاده کند، یک ماده شیمیایی طبیعی که خطر بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان را کاهش می دهد.

بهتر است هویج بپزید

بو دادن هویج باعث می شود که کاروتنوئیدهای موجود در هویج به راحتی در دسترس باشند. این همان چیزی است که هویج را نارنجی می کند و ممکن است به محافظت از چشمان شما و احتمالاً کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها کمک کند. مانند لیکوپن، گرما استفاده از کاروتنوئیدها را برای بدن آسان‌تر می‌کند، بنابراین هویج تازه را بخارپز یا کمی تفت دهید تا بیشترین سود را ببرید.

بخارپز کردن گلوکوزینولات موجود در بروکلی را حفظ می کند

اگر فکر می کنید کلم بروکلی خام سفت یا ملایم است، بخار سریع می تواند آن را بدون از دست دادن مقدار زیادی از مواد مغذی آن نرم کند. برخلاف جوشاندن یا سرخ کردن در روغن، بخارپز کردن به آن اجازه می دهد تا مقدار بیشتری از یک ترکیب سالم به نام گلوکوزینولات ها را حفظ کند. این ترکیب بوی متمایزی به آن می دهد و ممکن است به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان کمک کند.

سطح آنتی اکسیدان قارچ را با بخارپز کردن افزایش دهید

این قارچ ها کالری بسیار کمی دارند و در کنار فیبر و آنتی اکسیدان ها طعم بی نظیری را ارائه می دهند. می توانید آنها را به صورت خام خرد کرده یا به سالاد اضافه کنید، اما اگر بافت قارچ پخته شده را ترجیح می دهید، آنها را بخارپز کنید یا در زودپز گرم کنید. پخت سریع می تواند میزان آنتی اکسیدان ها را در برخی از قارچ ها افزایش دهد.

سیب زمینی شیرین را بپزید

این غذا سرشار از فیبر، ویتامین های A و C، کلسیم و منیزیم است که به شما کمک می کند استخوان های قوی و سالم بسازید. اما نحوه پختن سیب زمینی شیرین می تواند میزان نشاسته و شکر موجود در آنها را تغییر دهد. بهترین روش برای تهیه یکی از این سیب زمینی های شکم پر خوشمزه پختن و سرو با پوست است. اما از افزودن کره به آن خودداری کنید.

سرخ کردن سریع سبزیجات به حفظ ارزش غذایی آنها کمک می کند

وقتی سبزیجات را می‌جوشانید، هم آب و هم حرارت زیاد باعث می‌شود برخی از مواد مغذی خارج شوند. اما سرخ کردن یا برشته کردن می تواند مقدار بیشتری از آنها را حفظ کند، و مایکروویو سریع به سبزیجات اجازه می دهد تا ویتامین های بیشتری را حفظ کنند.

همچنین می توانید سبزیجات را بخارپز کرده و آب جوش بنوشید تا مصرف مواد مغذی خود را به حداکثر برسانید.

به عنوان یک امتیاز اضافی، می‌توانید از مایع بخارپز شده به عنوان یک آبگوشت سبزیجات مملو از تمام مواد مغذی سبزیجاتی که پخته‌اید لذت ببرید. اما گرمای شدید بخار می تواند برخی از مواد مغذی موجود در برخی سبزیجات مانند کلم، فلفل دلمه ای و کلم بروکسل را از بین ببرد. همچنین می توانید از این سبزی خوشمزه در یک سالاد ترد و سالم استفاده کنید.

سبزیجات را در کمترین زمان ممکن بپزید

هنگام پختن سبزیجات تازه، باید تا حد امکان طعم، ظاهر، بافت و مواد مغذی آنها را حفظ کنید. آن‌ها را بپزید تا نرم شوند، اما همچنان ترد و لطیف نباشند.

آب میوه شسته نشده ممکن است شما را در معرض باکتری قرار دهد

آب میوه های خام یک روش مدرن برای دریافت بسیاری از مواد مغذی مختلف در یک فنجان است. اما در خوردن این غذاها مراقب باشید. پوست میوه ای که خوب شسته نشده باشد می تواند حاوی باکتری هایی باشد که باعث اسهال می شوند. بهتر است آب میوه ها را با دقت تمیز، برش داده و فشار دهید.

ایرینا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *