به گزارش گروه سیاسی سارین . ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد.; این خبر چند روز اخیر بود مطبوعات خارجی و داخلی این بازتاب و دریچه جدیدی از روابط کشورمان با ایران است سازمان ها، موافقت نامه های منطقه ای و جهانی باز شد
اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور پنج کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان تاسیس در سال 2014؛ گفتگو بین ایران و این اتحادیه از سال 1385 شروع شد و 12 سال بعد در اردیبهشت 1397 آستانه، قزاقستان موافقتنامه موقت تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه امضا شد. همچنین این قرارداد از 5 نوامبر 2018 اجرا شد.
عضویت جمهوری اسلامی ایران در نشست پنجشنبه گذشته، سران کشورهای عضو این اتحادیه سن پترزبورگروسیه تایید شده است.
بر اساس این گزارش همکاری اولیه ایران و اتحادیه طی سه سال و پس از یک سال مذاکره در سال 1402 به پایان رسید. قرارداد تجارت آزاد دائمی تبدیل و در پارلمان های پنج کشور عضو و ایران هم تایید شد.
به گفته کارشناسان، می توان انتظار داشت که پس از این اعلام رسمی و تکمیل مراحل تصویب، از ابتدا 2025 میلادی توافقنامه جدیدی در حال اجراست.
ناظران معتقدند که این اتحادیه یکی از مفیدترین ساختارهای منطقه ای این است که جمهوری اسلامی ایران در آن حضور دارد. در سال اول اجرای این قرارداد. مبادلات تجاری کشورمان با اعضا دو برابر می شود منتظر بود و هست توافق دائمی برای فضای بیشتر برای صادرات ایران با همسایگان و کشورهای منطقه برای ارائه
در توافق اولیه حدود 1000 مورد وجود دارد تعرفه ترجیحی بود و طبق آن معامله جدید حدود 87 درصد از کل محصولات صادراتی ایران در این اتحادیه گنجانده شده است تعرفه کمتر از 4 درصد این واقعیت که در عرض 10 سال راه پله صفر خواهد شد. از سوی دیگر، ایران بازار خود را به روی اعضا باز می کند.
بر اساس این گزارش، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور وی امسال در رأس هیئتی برای شرکت در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان مهمان ویژه حضور داشت. ارمنستان او به یک سفر مقدماتی رفت حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیش بینی شده است.
کارشناسان معتقدند عضو دائم ایران فضا برای گسترش روابط و مبادلات تجاری و اقتصادی مناطق دیگر با همسایگان و کشورهای منطقه در بازار را باز کرد 750 میلیارد دلار به بازیگران این عرصه و به ویژه بخش خصوصی ایران با این اقدام بازار کشورهایی از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان افرادی که در این انجمن عضویت دارند دسترسی بیشتری به ارتباطات داشته باشند که در صورت استفاده صحیح و کامل از این پتانسیل درآمد خوبی به همراه خواهد داشت. تجار، تجار و تولیدکنندگان ایرانی آوردن
فقط در این زمینه صادرات کالا و محصولات در نظر گرفته نمی شود و می تواند توسط بخش دولتی و خصوصی استفاده شود توانایی ارائه خدمات فنی-مهندسی در زمینه های مختلف از جمله ایران پیشرفت قابل توجه داشت، استفاده کرد و حضور در عرصه های منطقه ای و بین المللی برای تقویت
البته این موارد در صورتی اجرا می شود که دولت زمینه را فراهم کند در دسترس بودن شرکت های آگاه، تولید کنندگان و همچنین بازرگانان آماده و فعالان این حوزه نیز وارد میدان شوید.