قانون جدید تقسیم اموال در وصیت نامه اعلام شد

تبلیغات بنری


بر اساس ماده ۲۸۸ قانون مدنی موصی می‌تواند تا ثلث دارایی خود را به افراد یا موسسات مختلف وقف کند، اما باید این نکات را رعایت کنید:

1. مبلغ وصیت: عموماً در وصیت نامه می توانید فقط یک سوم دارایی خود را برای اهدافی غیر از ارث قانونی کنار بگذارید. به عبارت دیگر، دو سوم باقی مانده دارایی باید به میزان سهم الارثی که در قانون پیش بینی شده، بین وراث قانونی تقسیم شود.

2. وضعیت وصیت: این وصیت ها می تواند پولی، غیر پولی و یا حتی انتقال مالکیت اموال و دارایی ها به دیگران باشد.
اشخاصی که ممکن است وصیت نامه به آنها داده شود

در یک وصیت نامه می توانید اموال خود را در اختیار افراد یا سازمان های مختلف قرار دهید. اما باید به دسته بندی های زیر توجه کنید:

1. وراث قانونی: اگر موصی بخواهد چیزی به وراث قانونی خود بدهد، این هبه می تواند جزء ارث آنها باشد. یعنی در صورت عدم اعتراض وراث قانونی به هبه در ترکه می توانند از سهم خود در ترکه بهره مند شوند.
2. غیر ورثه: یکی از امتیازات وصیت این است که می توانید اموال خود را به غیر ورثه یا کسانی که جزو وراث قانونی شما نیستند، بدهید. این افراد می توانند دوستان، همکاران یا افراد نیازمند باشند.

3. موسسات و بنیادهای خیریه: می توانید بخشی از اموال خود را به موسسات خیریه، موسسات غیرانتفاعی و یا پروژه های اجتماعی و مذهبی اختصاص دهید. این کمک ها خیریه مستمر برای وارث محسوب می شود.

شرایط و قوانین وصیت نامه

1. اعتبار وصیت: وصیت نامه باید مطابق موازین شرعی و به طور صحیح تنظیم شود. یعنی موصی باید بالغ، عاقل و قانوناً قادر به نوشتن وصیت نامه باشد.

2. عدم مغایرت با قانون: وصیت نامه نباید با قوانین جاری کشور و یا حقوق ارث قانونی مغایرت داشته باشد. مثلاً وصیت نباید به گونه ای باشد که منجر به نادیده گرفتن حقوق وراث قانونی یا آسیب رساندن به آنها شود.

3. غیرقابل تغییر بودن وصیت: برای اینکه وصیت نامه نافذ شود باید این سند به صورت قانونی ثبت و تایید رسمی شده باشد.

نکات کلیدی برای تنظیم وصیت نامه

1. تعیین اموال و هبه: نوع و مقدار اموالی که وقف می شود باید به طور واضح در وصیت نامه قید شود.

2. نام بردن از افراد یا سازمان ها: نام افراد یا سازمان هایی که از وصیت نامه بهره مند می شوند باید به دقت نوشته و مشخصات آنها توضیح داده شود.

3. مشاوره با وکیل: برای تهیه وصیت نامه قانونی و معتبر مراجعه به وکیل متخصص در امور وصیت و ارث بسیار توصیه می شود.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *