گروه بین المللی آژانس اطلاع رسانی دانشجویی به گزارش رویترز: آژانس ملی آتش نشانی کره جنوبی اعلام کرد که در پی سقوط یک هواپیمای مسافربری از باند فرودگاه موان در کره جنوبی و آتش گرفتن آن با دیوار، حداقل 124 نفر کشته شدند. این حادثه روز یکشنبه رخ داد.
پرواز ججو ایر با شماره 7C2216 از بانکوک، پایتخت تایلند، به مقصد موان با 181 مسافر، حدود ساعت 9 صبح (00:00 UTC) در فرودگاه موان فرود آمد.
به گفته وزارت حمل و نقل کره جنوبی، این حادثه مرگبارترین سانحه هوایی کره جنوبی در نزدیک به سه دهه اخیر است.
بوئینگ 737-800 دو موتوره در ویدئوهایی که توسط رسانههای محلی نشان داده شده بود نشان داده شد که بدون ارابه فرود از باند فرود میآید قبل از اینکه با دیوار برخورد کند و باعث آتشسوزی و ویرانی عظیم شود. تصاویر دیگر نیز دود و شعله های آتش را نشان می دهد که قسمت هایی از هواپیما را فرا گرفته است.
لی جونگ هیون، رئیس آتش نشانی Moan در یک کنفرانس خبری گفت که دو خدمه، یک مرد و یک زن، از قسمت دم هواپیما نجات یافتند. آتش سوزی تا ساعت 13 خاموش شد.
وی گفت: تنها قسمت دم هواپیما تا حدودی شکل خود را حفظ کرده و بقیه تقریباً غیرقابل تشخیص است. مقامات از عملیات نجات به عملیات بازیابی اجساد تغییر مکان داده اند و به دلیل شدت برخورد در حال جستجوی منطقه برای اجساد پرتاب شده از هواپیما هستند.
به گفته یکی از مسئولان مرکز بهداشت منطقه، دو خدمه نجات یافته در بیمارستان تحت مداوا هستند و شدت جراحات آنها متوسط تا جدی است.
چند ساعت پس از حادثه، کامیون های حمل گوشت برای انتقال اجساد در محل حاضر شدند و مسئولان از راه اندازی سردخانه موقت در محل خبر دادند. بر اساس گزارش شاهدان رویترز، صحنه بوی سوخت هواپیما و خون می داد و کارگران با لباس های محافظ و ماسک در منطقه حضور داشتند و سربازان در حال جستجوی بوته ها بودند.
خبرگزاری یونهاپ به نقل از یک مقام آتش نشانی گزارش داد که بیش از 175 مسافر و 6 خدمه جان خود را از دست دادند.
به گفته وزارت حمل و نقل کره جنوبی، این حادثه بدترین سانحه هوایی برای یک شرکت هواپیمایی کره جنوبی از زمان سقوط هواپیمای کره جنوبی در سال 1997 در گوام است که منجر به کشته شدن بیش از 200 نفر شد.
بازرسان در حال بررسی برخورد احتمالی پرندگان و شرایط آب و هوایی به عنوان عوامل احتمالی در سقوط هستند. لی افزود که مقامات فرودگاه گفته اند که برخورد پرنده ممکن است باعث اختلال در عملکرد تجهیزات فرودگاه شده باشد. برج مراقبت هشدار داد که از برخورد پرنده باخبر است و بلافاصله پس از آن خلبانان بدون اینکه مشخص کنند پرنده به هواپیما برخورد کرده یا نه، وضعیت اضطراری (میدی) اعلام کردند.
حدود یک دقیقه پس از اعلام وضعیت اضطراری، هواپیما اقدام به فرود کرد. مسافری به یکی از اقوام پیام داد که پرنده ای روی بال هواپیما گیر کرده است. آخرین پیام مسافران این بود: “آخرین حرفم را بزنم؟”
به گفته وزارت حمل و نقل کره جنوبی، دو شهروند تایلندی در میان مسافران و بقیه مسافران به احتمال زیاد اهل کره جنوبی هستند.
بوئینگ 737-800 توسط ججو ایر در سال 2009 تولید شد.
حمایت از خانواده های متوفی
کیم یی بائه، مدیر عامل ججو ایر، بابت این حادثه عذرخواهی کرد و در یک کنفرانس تلویزیونی تعظیم کرد. وی اظهار داشت: علت سقوط هواپیما هنوز مشخص نیست و هواپیما سابقه سانحه نداشته و علائم اولیه نقص فنی وجود ندارد. این شرکت هواپیمایی با مقامات تحقیق همکاری خواهد کرد و حمایت از خانواده های متوفی را در اولویت قرار خواهد داد.
کراتی کیجماناوات، مدیر فرودگاههای تایلند گفت که هیچ شرایط غیرعادی در طول پرواز از فرودگاه سووارنابومی در بانکوک وجود نداشت.
ججو ایر که در سال 2005 تاسیس شد، یک شرکت هواپیمایی ارزان قیمت است که علاوه بر پروازهای داخلی، مسیرهای بین المللی به ژاپن، تایلند و فیلیپین را نیز انجام می دهد.
بوئینگ در بیانیه ای اعلام کرد: ما با ججو ایر درباره پرواز 2216 در تماس هستیم و آماده پشتیبانی از آنها هستیم. ما عمیق ترین همدردی خود را با خانواده هایی که عزیزان خود را از دست داده اند ابراز می کنیم و فکر ما با مسافران و خدمه است.
اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. تمامی پروازهای داخلی و خارجی در فرودگاه موان لغو شده است.
تسلیت مقامات کره جنوبی و تایلند
رئیس جمهور موقت کره جنوبی، چوی سانگ موک، که در پی آخرین بحران سیاسی به این سمت منصوب شد، در محل حاضر شد و گفت که دولت تمام تلاش خود را برای حل این حادثه انجام خواهد داد.
جیرایو هونگ ساب، سخنگوی دولت تایلند گفت که دو زن 22 و 45 ساله در هواپیما بودند و جزئیات این حادثه همچنان در حال بررسی است. پیاتونگ تان شیناواترا، نخست وزیر تایلند در پیامی در پلتفرم X با خانواده قربانیان و مجروحان ابراز همدردی کرد و گفت که به وزارت خارجه دستور داده تا در ارائه کمک ها همکاری کند.
وزارت امور خارجه تایلند نیز در بیانیه ای اعلام کرد که با مقامات کره جنوبی در تماس است.