واتساپ و گوگل پلی آزاد شدند اما فیلترشکن‌ها همچنان پرکاربردند!

تبلیغات بنری


برای اطلاع رسانی گروه اقتصادی آژانس اطلاع رسانی دانشجوییاقدام اخیر مسئولان برای تغییر رویه مدیریت فضای مجازی و رفع برخی فیلترها در راستای ارتقای دسترسی آزاد به اطلاعات و تقویت فضای ارتباطی در کشور، اقدامی مهم و قابل تقدیر است. این رویکرد نشان دهنده درک عمیق و توجه عمیق به نیازهای روزافزون جامعه برای استفاده از قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

در حالی که فروش افشاگران و درآمدهای پنهان از آنها همواره مورد انتقاد دولتمردان بوده است 4، این موضوع به یکی از موضوعات پنهان و بحث برانگیز تبدیل شده است. مسئولان درباره افشای این موضوع صحبت کرده اند اما تاکنون جزئیاتی از میزان و نحوه کسب درآمد غیررسمی از فروش فیلترها منتشر نشده است. در عین حال با رفع فیلتر دو پلتفرم فراگیر و جهانی واتس اپ و گوگل پلی این سوال مطرح می شود که آیا این اقدام می تواند به کاهش استفاده از فیلترشکن در ایران منجر شود؟

یکی از نکات جالب این است که با وجود حذف فیلترهای واتس اپ و گوگل پلی، بسیاری از کاربران ایرانی همچنان از فیلترها استفاده می کنند. زیرا برای هر یک از این پلتفرم ها اپلیکیشن های داخلی و قدرتمند مشابهی وجود داشت. به عنوان مثال، ایتا و ها به عنوان پلتفرم هایی مشابه واتس اپ و کافه بازار و مایکت به عنوان جایگزین های گوگل پلی سال هاست که در ایران عرضه شده اند و به نوعی در بین کاربران به عنوان جایگزین های بومی و محلی جاس مطرح شده اند.

فیلترها هنوز در حال استفاده هستند

با وجود حذف فیلترهای واتس اپ و گوگل پلی، استفاده از فیلتر همچنان در ایران رایج است. یکی از دلایل این پدیده تداوم فیلتر شدن برخی دیگر از پلتفرم های مهم و پرکاربرد است که کاربران برای دسترسی به آنها باید از فیلتر استفاده کنند. پلتفرم هایی مانند اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و … همچنان در ایران فیلتر هستند و بسیاری از کاربران برای دسترسی به این سرویس ها از ابزارهای هک استفاده می کنند.

اگرچه حذف فیلترهای واتس اپ و گوگل پلی در ایران گامی مثبت برای بهبود دسترسی رایگان به خدمات اینترنتی بود، اما کاهش استفاده از فیلترها نیازمند اقدامات بیشتری است. مقامات باید با رفع فیلتر سایر پلتفرم های حیاتی و ایجاد زیرساخت داخلی با کیفیت به صورت جامع و سیستماتیک به کاهش وابستگی به فیلترها کمک کنند. در غیر این صورت استفاده از فیلتر به عنوان راه حلی برای دسترسی به محتوای جهانی در ایران باقی خواهد ماند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *