ویدیو / با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید

ویدیو / با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید

تبلیغات بنری


به گزارش سارین، هواپیمای رادارگریز جدید چینی J-31 توسط شرکت چینی Shenyang Aircraft توسعه یافته است. این جنگنده با نام FC-31 نیز شناخته می شود. در غرب، J-31 یک جنگنده چند منظوره متوسط ​​نسل پنجم در نظر گرفته می شود. با این حال، چین آن را یک هواپیمای جنگنده نسل چهارم می داند.

ویدیو / با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید

توسعه جنگنده J31 در حدود سال 2008 آغاز شد. برخی منابع حاکی از آن است که چین در سال 2007 توانسته بود نقشه ها و سایر اطلاعات محرمانه در مورد جنگنده های اف-35 و اف-22 رپتور و همچنین سیستم های مورد استفاده در این هواپیماها را به دست آورد. در سال 2009، وال استریت ژورنال گزارش داد که هکرهای چینی چندین ترابایت اطلاعات طبقه بندی شده مربوط به فناوری هوافضا را با هک کردن فرماندهی تحقیقات صنایع هوافضای ایالات متحده به دست آورده اند. چین از این داده ها برای ساخت J-31 اصلی استفاده کرد. این جنگنده نشانه های طراحی واضحی از F-35 گرفته و برخی از ویژگی های خاص خود را دارد. همچنین شبیه یک نسخه مینیاتوری از F-22 Raptor آمریکایی است. تخمین زده می شود که این اطلاعات مخفی دزدیده شده چین را 25 سال به تحقیق و توسعه عقب انداخت. J-31 اولین پرواز خود را در سال 2012 انجام داد. در سال 2017 یک ارتقاء اساسی در نمونه اولیه مشاهده شد.

طراحی و ویژگی های جنگنده J31 این هواپیمای رادارگریز کوچکتر از Chengdu J-20 است که در سال 2010 ظاهر شد. اندازه آن به اندازه جنگنده F-35 Joint Strike Fighter است. J-31 از برخی فناوری های هواپیمای تهاجمی زمینی F-117 Nighthawk آمریکا استفاده می کند که در سال 1999 در صربستان سرنگون شد. بخش هایی از لاشه این هواپیما به چین منتقل و مورد بررسی قرار گرفت. تجهیزات اویونیک J31 J-31 مجهز به سیستم جستجو و ردیابی مادون قرمز و سیستم هدف گیری الکترواپتیکال است. این رادار مجهز به رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال خواهد بود. چین همچنین توانایی خود را در تولید هواپیماهای نظامی مجهز به تجهیزات الکترونیکی پیشرفته نشان داده است. موتور جنگنده J31 نمونه اولیه J-31 دارای دو موتور بود. توسعه دهندگان چینی از چنین طراحی پیروی کردند، در حالی که هواپیمای سنتی برخاست و فرود F-35A از یک موتور استفاده می کند. گفته می شود که J-31 از موتورهای روسی Klimov RD-93 استفاده می کند. با این حال، موتورهای هواپیمای تولیدی ممکن است متفاوت باشند. اینها احتمالاً درایوهای داخلی هستند. یکی از زمینه های خاص که چین در آن عقب مانده است، توسعه و تولید موتورهای پیشرفته برای هواپیماهای جنگی است.

تسلیحات جنگنده J-31 می تواند تا 8 تن سلاح حمل کند. این شامل دو محفظه تسلیحات داخلی است که هر کدام می توانند دو موشک را در خود جای دهند. این جنگنده چینی می تواند انواع موشک های هوا به هوا و هوا به زمین را حمل و پرتاب کند. همچنین بر روی هر دیوار این جنگنده سه نقطه برای بارگیری مهمات وجود دارد. حداکثر سرعت این جنگنده 1.8 ماخ (2222 کیلومتر بر ساعت) است. حداکثر سرعت پرواز 1400 کیلومتر در ساعت است. همچنین انتظار می رود J-31 به عنوان یک جنگنده چند منظوره مبتنی بر ناو هواپیمابر مورد استفاده قرار گیرد و از ناوهای هواپیمابر جدید چین عمل کند. برخی منابع گزارش دادند که چین قصد دارد حدود 1000 فروند از این جنگنده های رادارگریز تولید کند. این هواپیما به مشتریان صادراتی نیز عرضه شد. در سال 2018، پاکستان برای خرید 30-40 هواپیمای J-31 با چین مذاکره کرد. هزینه ساخت گروه 31 بین 50 تا 80 میلیون دلار برآورد شده است. مشخصات فنی کلی جنگنده J-31 ساخت: Chenorod. خدمه: یک نفر ابعاد و وزن: طول: 17.3 متر. طول بالها: 11.5 متر ارتفاع: 4.8 متر. موتورها و عملکرد موتور: 2 موتور Klimov RD-93 حداکثر سرعت: 2222 کیلومتر در ساعت سقف سرویس: 16 کیلومتر برد کشتی: 2400 کیلومتر شعاع رزمی: 1200 کیلومتر

ایرینا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *