پتروشیمی‌ها ۴ درصد گاز ایران را مصرف می‌کنند/ باید به سمت ساخت پتروپالایشگاه حرکت کنیم

تبلیغات بنری


مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در سومین کنفرانس نفت:

گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجویی ، حسن عباس زاده ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع نفتی در جلسه بعدی صنعت پتروشیمی در سومین کنفرانس پتروشیمی ، صنعت پتروشیمی ایران با ظرفیت نزدیک به 5 میلیون تن یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور است. از این تعداد ، حدود 5 میلیون تن محصول پتروشیمی وجود دارد که بیشتر آنها فروخته می شود. در عین حال ، تقریباً 2 ٪ از این ظرفیت شامل محصولاتی است که به عنوان محصولات اصلی در صنعت پتروشیمی شناخته نمی شوند.

وی افزود: “در مطالعه محصولات اساسی ، هشت محصول کلیدی از جمله اتیلن ، پروپیلن ، متانول ، آمونیاک و سه محصول BTIS (بنزن ، تولوئن و زایلن) در نظر گرفته شده است.” در این زمینه ، ایران عملکرد خوبی داشته است ، اما برخی از محصولات اساسی هنوز به اندازه کافی توسعه نیافته اند. همچنین ، کلر ، که در برخی از منابع به عنوان یک سکوی زنجیره ای شناخته شده است ، در تولید PVC نقش مهمی ایفا می کند و خوشبختانه ظرفیت خوبی برای آن در کشور دارد.

عباس زاده ادامه داد: یکی از نکات مهم در توسعه صنعت پتروشیمی ، مصرف گاز طبیعی است. در حالی که ایران منابع گاز بزرگی دارد ، تنها 5 ٪ از گاز این کشور به صنعت پتروشیمی اختصاص می یابد. این مبلغ ، با وجود سهم اندک ، از طریق فکر بهینه سازی مصرف انرژی و نزدیکی به گیاهان تهیه شده است.

در حال حاضر ، سه مجموعه بزرگ ، هر کدام ظرفیت حدود 1000 مگاوات و برخی از واحدهای پراکنده دیگر ، در مجموع حدود 6000 مگاوات برق تولید می کنند. این نشان می دهد که ثبات صنعت پتروشیمی به مدیریت انرژی مناسب بستگی دارد و توسعه این بخش نیاز به سیاست گذاری دقیق تری دارد.

وی افزود: در شرایط فعلی ، پیشرفت صنعت پتروشیمی به فناوری های جدید و فناوری های پیشرفته بستگی دارد که به سرعت در سایر کشورها در حال توسعه هستند. یکی از نکات مهم برنامه ریزی برای آینده و توسعه گیاهان نفتی است.

معاون وزیر گفت: “برنامه های توسعه در برنامه توسعه هفتم کشور تأکید می کنند که زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی باید تقویت شود و سهم محصولات پتروشیمی و فناوری به جای تمرکز صرفاً روی تولید سوخت و گاز باید افزایش یابد.”

در پایان ، وی گفت ، در پالایشگاه شهید سلیمانی به عنوان یکی از مهمترین پروژه هایی که متأسفانه ادامه نداد ، سعی شد حداقل 2 ٪ از محصولات خروجی را به محصولات با ارزش بالا بر اساس فن آوری های کلاس جهانی هدایت کند بشر

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *