پشت پرده سفر‌ دبیر شورای امنیت روسیه به تهران چیست؟

پشت پرده سفر‌ دبیر شورای امنیت روسیه به تهران چیست؟

تبلیغات بنری


به گزارش وب سایت «سارین»، این سفر در حالی صورت می گیرد که پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، از هفته گذشته تا کنون، نگرانی از تشدید تنش در خاورمیانه و گسترش جنگ به کل کشور افزایش یافته است. منطقه

پشت پرده سفر‌ دبیر شورای امنیت روسیه به تهران چیست؟

ایران اسرائیل را به ترور رهبر سیاسی جنبش حماس متهم کرد و گفت که عاملان این جنایت را “مجازات” خواهد کرد. با این حال، مقامات اسرائیلی رسما مسئولیت این موضوع را بر عهده نگرفتند.
شویگو – که تا اردیبهشت ماه وزیر دفاع روسیه بود – در این سفر با علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران دیدار خواهد کرد.
این سفر به دعوت همتای ایرانی وی، شویگو انجام می شود و هیئتی بلندپایه دبیر شورای امنیت روسیه را در سفر به ایران همراهی می کند. رسانه ها این سفر را بخشی از «تداوم همکاری های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و روسیه» توصیف کردند.
از زمان آغاز جنگ با اوکراین، روسیه روابط نزدیک تری با ایران ایجاد کرده و اعلام کرد که در حال آماده شدن برای امضای توافقنامه همکاری جامع با جمهوری اسلامی است.
ایالات متحده همچنین در ماه ژوئن گفت که به نظر می رسد روسیه همکاری دفاعی خود با ایران را تعمیق بخشیده و صدها پهپاد انتحاری برای حمله به اوکراین دریافت کرده است، چیزی که مسکو آن را رد می کند.
روز جمعه گذشته روسیه ترور رهبر حماس را محکوم کرد و بر «عواقب بسیار خطرناک چنین اقداماتی» تاکید کرد.
اکنون سفر یک مقام روسی به تهران در آستانه حمله به اسرائیل سوالات زیادی را در اذهان افکار عمومی ایجاد کرده است.
سوالاتی که ممکن است بخشی از پاسخ باشد را می توان در تحلیل سفر این مقام اردنی به تهران یافت.
سفر وزیر امور خارجه اردن به ایران با توجه به تنش موجود، دارای اهداف و پیامدهای فراوانی بود و تحلیل این سفر مبتنی بر شناسایی اهدافی است که شاید برخی از آنها چیزی جز دستور کار آن نباشد. . به نظر می رسد همه به هر طریقی پذیرفته اند که ایران پاسخ خواهد داد. اما تحرکات، پیام‌ها و بازتاب‌های دیپلماتیک بر تأثیرگذاری و محدود کردن کمیت و کیفیت این واکنش متمرکز بود.
بعید نیست که الصفدی حامل پیامی از آمریکا باشد، اما این دستور کار اولیه او نیست و تبادل پیام بین آمریکا و ایران از کانال های مهم تری صورت می گیرد.
در مورد این گونه گشت و گذارها ابتدا باید دانست که آیا به دعوت میزبان انجام می شود یا به درخواست خود میهمان. هر دو معانی متفاوتی دارند. وی در خصوص سفر الصفدی نیز گفت: از طرف ایرانی دعوت شده است. به نظر می رسد در دو تماس تلفنی باقری و صفدی در دو روز گذشته موضوعاتی مطرح شده و طرف ایرانی پیشنهاد سفر را برای گفت وگوی بیشتر در این خصوص داده است.
به نظر می رسد هدف اولیه سفر همان چیزی بوده که خود الصفدی به آن اشاره کرده است و بقیه اهداف در درجه دوم اهمیت قرار دارند. وی هدف از سفر به تهران را حل و فصل اختلافات بین دو کشور به صورت آشکار و شفاف عنوان کرد. اما سوال اینجاست که چه تفاوت هایی وجود دارد؟
بعید است که معنای اصلی، اختلافات دیرینه دو کشور باشد که اغلب نتیجه اختلافات اعراب و ایران است. زمان کنونی زمان حل این اختلافات قدیمی نیست. اگرچه معمولاً آنها نیز خورده می شوند. حال سوال این است که چه اختلافاتی باعث شده است که پادشاهی اردن با توجه به این تنش، عامل این سفر غیرمنتظره در پاسخ به دعوت ایران و ارسال پیامی با وی به رئیس جمهور ایران شود: «این اختلافات باید آشکارا حل شود. و شفاف.»
به نظر می رسد که این اختلافات اغلب به همین تنش و پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل و مسائل بحث برانگیزی که در حمله قبلی ایران در آوریل گذشته مطرح شد، مرتبط است که از احضار سفیر ایران نجات یافت.
البته موضوع دیگری هم وجود دارد، شاید اتهاماتی که ممکن است درباره ارسال سلاح به کرانه باختری مطرح شود.
در این میان، می توان حدس زد که سفر یک مقام روسی به ایران در این مقطع زمانی می تواند برای هماهنگی این تنش های منطقه ای باشد.

مهر و موم

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *