به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی سارین ، علیرضا کاظمی در نشست مدیران کل بنیاد حفاظت و نشر دفاع مقدس، مسائل آموزش و پرورش را یکی از بزرگترین چالش های کشور برشمرد. کشور و توضیح داد. : معضل آموزش همگانی علل متعددی دارد و بخشی از آسیب های اجتماعی در نظام آموزشی است و به درستی به آن پرداخته نشده است.
وی ادامه داد: نظام آموزش و پرورش از بیرون و داخل با مشکلات جدی دیگری مواجه است و اگر اصلاحات ساختاری دقیق با در نظر گرفتن شرایط جدید در حوزه ارتباطات و فناوری های نوین صورت نگیرد، وضعیت بد خواهد شد. سخت تر توجه به حوزه آموزش از این منظر بسیار مهم و حیاتی است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بزرگترین پیوند مشترک ما و جمهوری اسلامی ایران گفت: آموزش و پرورش بزرگترین مخاطب بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس است. زیرا این رشته تأثیر عمیق و ماندگاری در آموزش دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود 20 میلیون دانش آموز در سنین ابتدایی و پیش دبستانی در حوزه تعلیم و تربیت تحصیل می کنند، گفت: بخش بزرگ و موثری از هویت ملی در این حوزه در حال شکل گیری است. نگاه مدیریت به موضوع توسعه و فرهنگ ایثار و شهادت مانند جهاد است.
کاظمی با تاکید بر اینکه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدامی راهبردی و موثر در عرصه تعلیم و تربیت است، گفت: با طراحی در این زمینه می توان اقدامات تربیتی ارزشمندی را برای نسل جدید طراحی کرد. آموزش و پرورش آماده است تا این ارتباطات را حتی سریعتر و نزدیکتر کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: برای افزایش اثربخشی اقدامات باید بر اساس سلیقه دانش آموزان تعداد آثار جدید موثر را افزایش دهیم. نقشه راه عملیاتی و مستمر به عنوان میدان عمل در مدرسه شکل بگیرد و اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ها باید دانش آموز محور باشد، تاکید کرد: یادواره شهدا باید در تمامی مدارس، نواحی آموزشی و مناطق کشور برگزار شود. در نهایت محصول این بناها توسط دانشجویان در کنگره ملی ارائه می شود.
کاظمی با اشاره به ادغام دوره آمادگی دفاعی و علم مقدس و معارف دفاعی تصریح کرد: بحث دفاع از امنیت کشور بسته جداگانه ای است که تک تک افراد کشور باید به این مهارت های سخت و نرم مجهز شوند. تحصیل علم و معارف یکی دیگر از فرهنگ های اجتماعی، اقتصادی و دینی است که محصول آمادگی دفاعی این فرهنگ خواهد بود. دانش آموزان باید با ادبیات دفاعی آشنا باشند.
وی ادامه داد: مزیت رقابت کشور با دنیای غرب تنها فرهنگ ایثار و شهادت است و آنچه ما را از گذرگاه های سخت در مقابل دشمنان نجات داده است. فرهنگ بود.
کاظمی با تاکید بر اینکه شخصیت دانش آموزان در خانواده شکل می گیرد، گفت: مدرسه نقش تسریع در فرآیندهای رشد فکری، اخلاقی و علمی دانش آموزان را دارد و از این رو امکان تغییر چندانی وجود ندارد.
وی حوزه پیش دبستانی را زمینه ساز شکل گیری شخصیت ملی، مذهبی و … دانش آموزان دانست و گفت: در این زمینه باید توجه و برنامه ریزی اساسی صورت گیرد و اگر کمبودی در این زمینه وجود دارد. مطمئناً راهی برای تأثیرگذاری بر عقاید و عقاید دانش آموزان فراهم می کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، به گفته وزیر آموزش و پرورش; لازم است هر منطقه، استان و هر مدرسه ای با توجه به اقلیم آن منطقه در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامه دقیقی داشته باشد.