چرا شب شام غریبان شمع روشن میکنند؟ فلسفه این شمع روشن کردن چیست؟

تبلیغات بنری


شام غریبان را عصر عاشورا می گویند و برخی از آداب و رسوم خاص مانند شمع افروختن یا نشستن در تاریکی عزا، این شب را از شب های دیگر محرم متمایز می کند. فلسفه شما برای روشن کردن این شمع چیست؟

علت شمع افروختن در شام غریبان در شب عاشورا

همانطور که می دانیم جهان آفرینش به چهار عنصر تقسیم می شود:

اب…
آتش…
بادها…
خاک…
آنچه مسلم است این است که شعور الهی در دل این چهار عنصر وجود دارد.
اگر در جایی باشیم که این چهار عنصر در نماز وجود داشته باشد، دعا با قدرت مستجاب می شود.
جالب است بدانید که یک شمع سوزان این چهار عنصر را در کنار هم دارد:

موم شمع: خاک
شعله شمع: آتش
دود شعله: باد
موم ذوب شده: آب
بنابراین وقتی هنگام نماز به شمع فروزان نگاه می کنید، بیشتر به شعور الهی متصل می شوید…
دعا به آسانی به عالم بالا می رود و اگر با احکام نیکی هماهنگ باشد مستجاب می شود…

راز شمع این است؛ به همین دلیل است که در محراب ها، مکان های مقدس و هنگام شام، غریبه ها شمع روشن می کنند و آرزو می کنند.
فلسفه روشن کردن شمع در شام غریبان امام حسین علیه السلام

شام غریبان امام حسین (علیه السلام) پس از غروب آفتاب در روز عاشورا آغاز می شود که دشمن زنان را از خیمه ها بیرون آورده و شامگاه خیمه ها را آتش زد.

مراسم شام غریبان با عزاداری و شمع افروختن به یادگار می ماند.
اما در این میان بسیاری شمع افروختن را بدعتی در بین ایرانیان و تحریف مراسم عاشورا می دانند.

فلسفه شام ​​غریبان: در شام غریبان از دسته های عزاداری سخنی به میان نمی آید که زنجیر می بندند، سینه می زنند یا علم حمل می کنند و حرکت نمی کنند مگر در دسته های سازماندهی شده بدون گفتن چیزی یا می نشینند. و دعا کنید و در مورد وقایع شب یازدهم محرم و سرنوشت خاندان امام حسین علیه السلام.

دلیل روشن کردن شمع در شام غریبان: آیین شمع افروختن در همه ادیان و مذاهب وجود دارد، به نوعی در گذشته با فانوس، اکنون با شمع، یادآور تاریکی و تاریکی است. شبی بی نور برای فرزندان اهل بیت امام حسین علیه السلام که به نوعی دردناک شد.

مراسم شمع افروزی یادآور لحظاتی است که بانو زینب (سلام الله علیها) در تاریکی قدم می زد تا فرزندان و اهل بیت امام حسین (علیه السلام) را پیدا کند.
برافروختن شمع شام غریبان را یادآوری کرد که شمع حضور امام حسین (ع) در هدایت مردم در روز عاشورا آب شد و پیکر مطهرش در خاک کربلا غرق در خون شد.
برافروختن شمع نمادین برای سوزاندن خیمه های اهل بیت در ایام عاشورا و ابراز همدردی با خانواده شهدای کربلا که عصر عاشورا را در تاریکی صحرا در نور خیمه های سوزان سپری کردند.
مایه تاسف است که برخی ناآگاهان فلسفه شام ​​غریبانی را به سخره می گیرند، در حالی که مراسم شام غریبانی که در ایام سوگواری امام حسین (علیه السلام) برگزار می شود، به دور از هرگونه شعار و نشانه ناپسند برگزار می شود. . اما توجه به برخی مرثیه ها و استفاده از آلات غیر معمول و ایجاد صداهای بلند در طول شبانه روز که باعث آسیب رساندن به بیماران و … می شود از نظر این افراد مناسب نیست و نسبت به نورپردازی مطلوب است. شمعی در شام غریبان امام حسین (علیه السلام) که حاوی یک فلسفه نهانی است که آن ها را به سخره می گیرند.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *