به گزارش وب سایت SAD Online، تاکنون طرحهای صلح مختلفی از سوی کشورها برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین، حل بحران و توقف فوری آتشبس ارائه شده است، اما به دلایل مختلف و عدم استقبال طرفین، طرحهای صلح ارائه شده است. رو به جلو. نتیجه نداد و این موضوع یکی از بحران های بین المللی حل نشده باقی مانده است.
اخیرا پکن و برزیل طرح جامع دیگری را پیشنهاد کردند که به گفته آنها بیش از 110 کشور آن را تایید کرده اند. به نقل از وزارت امور خارجه چین، لی هوی، نماینده ویژه پکن در امور اوراسیا که اخیراً به برزیل سفر کرده است، گفت: چین و برزیل مشترکاً یک اجماع شش مادهای را برای ترویج راهحل سیاسی برای بحران اوکراین به کار گرفتهاند. بیش از 110 کشور به این طرح پاسخ مثبت داده و از آن حمایت کرده اند.
وزارت خارجه چین همچنین اعلام کرد که برزیل آمادگی خود را برای ادامه همکاری با پکن به منظور پیشبرد طرح اجماع شش مادهای و ایجاد شرایط مساعدتر برای حل و فصل بحران اوکراین اعلام کرده است.
با این حال، با وجود تمام تلاش های بین المللی برای حل مناقشه روسیه و اوکراین، آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه این کشور تاکید کرد که مسکو در حال بررسی همه طرح های پیشنهادی برای حل و فصل اوضاع اوکراین است و تلاش همه کشورها برای حل این وضعیت. در اوکراین استقبال می شود.
از سوی دیگر، زلنسکی “طرح صلح” خود را تنها راه حل درازمدت ممکن برای اوکراین می داند، به گفته زلنسکی، روسیه باید نیروهای خود را از اوکراین خارج کند، “یکپارچگی ارضی اوکراین” را بازگرداند و اسیران جنگی را به این کشور بازگرداند. اوکراین. اوکراین تحت فرمول مبادله “همه برای همه” است. کیف همچنین باید از امنیت نظامی، هسته ای، غذایی، بیولوژیکی و انرژی از طریق مکانیسم های بین المللی برخوردار باشد.
عنصری به نام انتخابات آمریکا و نتایج آن را به یاد بیاوریم، با توجه به اینکه بحران اوکراین و روسیه هنوز حل نشده است و ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد. مسلم است که تصمیمات رئیس جمهور بعدی ایالات متحده در سرنوشت این درگیری تأثیر خواهد داشت.
فرشید باقریان در گفت وگو با ایسنا، در تحلیل خود از این تحولات اظهار کرد: تفکر افرادی مانند ترامپ که مبتنی بر دکترین MAGA یعنی «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» بر این باور است که این جنگ یا مسائلی مانند غزه هیچ مشکلی ندارد. با آن انجام دهید تنها هدفشان این است، می گویند باید دوباره آمریکا را بزرگ کنیم و برخلاف تصور امثال بایدن، می گویند آمریکا باید دولت مسلط باشد، به همین دلیل کشتی های شناور آمریکایی را مستقر می کنند. و نفوذ آمریکا در هر کجا که لازم بداند. در واقع این نوع تفکرات آمریکایی به این فکر می کنند که آیا باید پول خرج کرد یا خیر؟ اگر از منظر هزینه به اوکراین نگاه میکردند یا باید جنگ را پایان میدادند و میگفتند از کمک به اوکراین دست میکشند، جنگ تمام میشود و روسیه نیز به اهدافش میرسد.
وی افزود: از سوی دیگر رفتارهای اخیر پوتین نشان می دهد که وی رفتاری پیچ خورده و مسری دارد. نمونه آن بحث تبادل اسرا با آمریکاست. در نظر داشته باشیم که برای پوتین فرقی نمیکند ترامپ رئیسجمهور باشد یا شخص دیگری، خانم کامالا هریس هم اکنون مشخص است که او نماینده گروهی است که ۱۲ کشتیشان از خلیج فارس عبور کردهاند و کمکهای نظامیشان همچنان ادامه دارد. . حقیقت این است که آنها از توافقی برای پایان دادن به جنگ استفاده می کنند که بدتر از جنگ است.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین گفت: بنابراین در آمریکا دو ایده متضاد و متناقض وجود دارد، از سوی دیگر پوتین قدرتی جز سلاح هسته ای ندارد، بنابراین او باید از هند و کره شمالی تسلیحات تهیه کند و من دارم. از آن حمایت نکنید من فکر نمی کنم هند اکنون سلاح بفرستد.
باقریان همچنین یادآور شد: موضوع دیگر تقابل روسیه و اسرائیل است که فعلاً عینی نیست و در واقع اسرائیل تلویحاً به روسیه قول داده بود که در اختیار ایران تسلیحات قرار ندهد اما اگر این رویارویی شروع شود، یعنی به روسیه بدهد. . تسلیحات ایران، اسراییل فورا به اوکراین تسلیحات خواهد داد و این جنگ ادامه دارد، البته روسیه در حال حاضر در کنار ایران است زیرا ما یک اتحاد استراتژیک 20 ساله امضا کردیم.
وی در بخشی دیگر از این گفتگو با اشاره به اینکه پایان جنگ در اوکراین ربطی به ترامپ ندارد، گفت: انتخابات آمریکا در سایه جنگ است و شیوخ و تصمیم گیران در آمریکا هستند. کسانی که تصمیم نهایی را برای ورود می گیرند. جنگ یا نه. اگر بخواهیم به انتخابات آمریکا تکیه کنیم، آنها ربطی به پایان جنگ ندارند، چرا که تصمیمات راهبردی عمده در آمریکا قبل از انتخاب رئیس جمهور آمریکا گرفته می شود و رئیس جمهور دستگاه اجرایی این تصمیمات است.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: انتخابات آمریکا نتیجه جنگ در اوکراین را تعیین نمی کند. ترامپ اگر رئیس جمهور نباشد نقشی در این موضوع ندارد.
باقریان درباره طرح های پیشنهادی چین برای حل بحران اوکراین و روسیه نیز گفت: چین یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در اوکراین بود و اکنون با شروع جنگ، چین به اندازه کافی در اوکراین سرمایه گذاری کرده است. تا بتوانیم مسیر اروپا را طی کنیم اتفاقاً روسیه و چین در مورد اوکراین منافع متضاد دارند، اوکراین کریدور شمالی چین بود، گرجستان کریدور میانی بود، ایران کریدور جنوبی بود، اما اکنون راه چین بسته شده است. دو کریدور بالا و چین اجازه سرمایه گذاری ندارند و اوکراین به روش های مختلف تلاش خواهد کرد.
وی همچنین درباره طرح مشترک چین و برزیل برای حل اختلافات بین مسکو و کی یف گفت: برزیل و چین وجوه مشترک زیادی دارند شاید یکی از دلایل پیشنهاد صلح چین به طور ضمنی باشد جهان جنگ در اوکراین به جای تأسیس کارخانه و ادامه صادرات کالا به اروپا، برزیل نیز به دنبال تولید کالا است.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تایید کرد: اگر آتش جنگ در خاورمیانه به جایی برسد که جنگ در حال گسترش باشد، این موضوع با دو احتمال مواجه است: اولین مورد این است که روسیه حملات خود را در کوتاه مدت به طور چشمگیری افزایش خواهد داد تا شانس خود را بیازماید و وقتی به جایی نرسد، می تواند در کنفرانس صلح شرکت کند زیرا این مزیت را دارد یا روسیه ممکن است اوکراین را رها کند و به آنجا برود. همان حوزه هایی که در آن به اندازه کافی است.
مهر
sadonline به نقل از سارین