چگونه دومین ستاره روی پیراهن استقلال نشست؟

تبلیغات بنری


به گزارش سارین، استقلالی ها دو ستاره روی پیراهن خود دارند که برایشان بسیار ارزشمند است. نمادهایی که قهرمانی دوگانه خود را در آسیا نشان می دهند.


ماموریت ستاره اول مشخص است. اولین دوره مسابقات استقلال در آسیا در فروردین 1349 در مسابقاتی به میزبانی ایران به قهرمانی رسید، اما تکلیف دومین دوره چه شد؟ این تیم در 16 مرداد 1370 برای دومین بار در ارتفاعات قاره کهن ایستاد و دومین ستاره را به دست آورد. 33 سال می گذرد اما استقلال و هوادارانش هر سال با شادی وصف ناپذیری در این باره صحبت می کنند و البته هنوز هم حسرت می خورند که نتوانسته اند برای سومین بار این نماد را در سال های بعد از دومین قهرمانی ستاره خود به تن کنند!

پیروزی تاریخی

برخی از هواداران و پیشکسوتان استقلال همچنان معتقدند که تیم 1370 بهترین تیم تاریخ استقلال محسوب می شود. تیمی که توانست عکسی فراموش نشدنی با جام قهرمانی جام باشگاه های آسیا بگیرد.

استقلال که برای حضور در مرحله نهایی نبردهای فوق الذکر راهی بنگلادش شده بود، در 25 آوریل گذشته در مرحله گروهی کره شمالی و بانکوک بانک تایلند را شکست داد و در یک بازی با بنگلادش محمدی به رهبری مرحوم ناصر هقاضی به تساوی رسید. 1 مساوی او زمین را ترک کرد تا به عنوان تیم اول صعود کند. استقلال با غلبه بر بولتاگایا از اندونزی به فینال جام باشگاه ها راه یافت و سرانجام در 16 مرداد 1370 استقلال در ورزشگاه ملی داکا به مصاف تیم لیائونینگ چین رفت که هر کدام از این دو تیم 7 بازیکن از تیم ملی در اختیار داشتند. ترکیب آنها و مشخص بود که درگیری بار سنگینی بر دوش نماینده ایران است. این دیدار با برتری دو بر یک استقلال به پایان رسید. گل های این تیم را رضا حسن زاده و صمد مرفاوی مقابل مردان سرزمین اژدها به ثمر رساندند. زمانی که جشن استقلال در بنگلادش برگزار شد، بدبین ترین هواداران این تیم هم تصور نمی کردند که انتظارشان برای کسب سومین قهرمانی در آسیا تا امروز بعد از 33 سال از آن تاریخ ادامه داشته باشد.

پاداش ویژه!

برای فوتبالی که تیم های لیگ برتری برای برد خارج از خانه به بازیکنان خود پاداش 10 و 15 میلیونی می دهند، واقعا عجیب است که تیمی برای قهرمانی در جام باشگاه های آسیا تنها با یک خط میزبانی پاداش بگیرد، اما این اتفاقی است که به روح استقلال داد.

شاگردان منصور بورهیدری به آسیا هجوم بردند اما سهم آنها از غنایم این فتح بزرگ یک خط تلفن ثابت و البته یک کت پارچه ای بیش نبود! جالب اینجاست که همین خط تلفن با شرایط خاصی در اختیار آنها قرار می گرفت. همزمان با برگزاری بازی فینال، محمد سهیری وزیر وقت پست و تلگراف برای یک سفر رسمی به بنگلادش رفته بود و با شنیدن خبر برگزاری مسابقات نماینده ایران، قول داد به همه اعضا بدهد. کادر فنی و بازیکنان این تیم تلفن ثابت. قولی که خیلی زود محقق شد چرا که استقلالی ها قبل از پایان تابستان 1370 در مراسمی که توسط باشگاه پیام در منطقه سید خندان تهران برگزار شد، هدیه خود را دریافت کردند.

پشیمانی از آرزوی سوم

در سال هایی که منصورخان برحیدری در قید حیات بود معمولاً درباره این اتفاق مهم با او صحبت می کردیم اما حالا 8 سال است که پدرخوانده استقلال از میان ما رفته است. منصورخان یک سال قبل از فوتش در پاسخ به اینکه استقلال دوباره قهرمان آسیا می شود یا نه به خبرروزشی گفت: باور کنید اگر پول و امکانات باشد ستاره سوم می آید چون استعدادش را در ایران داریم.

دکتر فریده شجاعی همسر منصورخان پس از درگذشت پورحیدری در گفت و گو با خبرنگار خبروژی با اشاره به قهرمانی استقلال در آسیا گفت: منصور تنها چهره باشگاه استقلال است که قهرمانی در جام باشگاه های آسیا را به عنوان جشن قهرمانی گرفت. یک بازیکن. و به عنوان سرمربی. عمرش به ستاره سوم نرسید اما امیدوارم بچه هایم دوباره قهرمانی استقلال را در آسیا ببینند.

شکوه را درو کنید

استقلال در آن رقابت ها علاوه بر قهرمانی در جام باشگاه های آسیا، به عناوین انفرادی نیز دست یافت. مجید نامجوم مطلق به عنوان بهترین بازیکن فنی جام، عباس سرهاب بهترین بازیکن، صمد معرفاوی به همراه مهاجم لیائونینگ به عنوان بهترین گلزن مسابقات و البته احمدرضا عابدزاده بهترین دروازه بان انتخاب شدند. از قهرمانی.

اخبار ورزشی

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *