به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی سارین ، محمدحسین کبادی سرپرست تیم های اورژانس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به بیشترین مصدومان در استان های فارس، مازندران و تهران گفت: تهران در رتبه نخست قرار دارد. و مازندران در رده سوم حمل و نقل قربانیان حوادث کوهستانی قرار دارد.
وی داشتن تجهیزات ویژه کوهنوردی در فصل زمستان را بسیار ضروری دانست و ادامه داد: عملیات امداد و نجات کوهستان در فصل زمستان بسیار سخت است و در برخی موارد به دلیل تغییرات جوی در کوهستان، اعزام بالگرد بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن است.
مدیر تیم های اورژانس سازمان هلال احمر با اشاره به آغاز فصل زمستان و علاقه بسیاری از مردم به کوهنوردی افزود: این فصل فرصت خوبی برای علاقه مندان به ورزش و کوهنوردی است و زمستان را مد نظر دارند. مثل چشمه ی کوه ها چرا که در این فصل مواهب طبیعی طبیعت کشور فراوان است.
کبدادی تاکید کرد: علاقه مندان به کوهنوردی و کوهنوردان حرفه ای باید در فصل زمستان نسبت به کوهستان شناخت و آگاهی داشته باشند تا به درستی به قله قدیمی صعود کنند تا دچار حادثه نشوند.
کوهنوردان باید به تغییرات آب و هوایی توجه کنند
وی یکی از نکات مهم توجه کوهنوردان و علاقه مندان جهان و ایران را توجه به تغییر آب و هوای جهان و ایران دانست و گفت: چه چیزی علاوه بر گرم شدن هوا شرایط را نسبت به گذشته متفاوت کرده است. زمین، تغییر بارندگی است. شدت و میزان بارندگی در سال های اخیر تغییر کرده است.
سرپرست تیم های اورژانس سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: در این مدت با بارش های ناگهانی و شدید مواجه هستیم و برف، کولاک، طوفان و سیل می تواند به یکباره شرایط را تغییر دهد.
کبادی درباره کوه نوردی متداول در زمستان گفت: مکان هایی مانند دماوند، علم کوه و سابلون برای کسانی که به کوهنوردی علاقه دارند یا کوهنوردان حرفه ای جالب هستند. اما نداشتن برنامه ریزی مناسب برای رسیدن به اوج می تواند دشوار باشد.
وی افزود: معمولاً دو گروه به قله صعود می کنند، گروهی که با علم و دانش، علم و درک درست از خطرات به قله صعود می کنند و گروهی دیگر که چنین درک و شناختی ندارند، این افراد با شرایط اضطراری مواجه می شوند. برف و باران می بارد و در واقع نمی توانند تصمیم درستی در مورد خطرات داشته باشند.
سرپرست تیم های اورژانس سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: برخی از کوهنوردان علاقمند به کوهنوردی به دلیل عدم آگاهی از خطرات کوهستانی با مشکلات و خطراتی از جمله عدم گذراندن دوره های بهمن در کوه مواجه می شوند.
کوهنوردان قبل از صعود باید هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند
وی افزود: کوهنوردان قبل از کوهنوردی گزارش های هواشناسی را از اداره هواشناسی و نرم افزارهای مربوطه بررسی کرده و به هشدارهای هواشناسی کوهستان و در صورت عدم دسترسی به تجهیزات زمستانی برای کوهنوردی توجه کنند. ، از صعود خودداری کند.
سرپرست تیم های اورژانس سازمان امداد و نجات هلال احمر برای کوهنوردان، تعداد لازم امدادگر از جمله آتش نشانی، نیروی انتظامی و هلال احمر را مورد توجه قرار داد و گفت: افرادی که قصد عزیمت دارند به خانواده خود و باشگاه کوهنوردی اطلاع دهند. در مورد زمان و مسیر صعود و آشنایی با بیماری های شایع زمستان، همچنین زمستان بهترین زمان برای بازگشت از قله است.
کبادی گفت: همچنین به کوهنوردان توصیه می شود از تصمیم گیری های سریع و هیجانی پرهیز کنند و 72 ساعت پس از بارش برف به کوه نوردی بروند و از لباس های رنگارنگ مانند قرمز، زرد و فسفری استفاده کنند، در صورت بروز حادثه راحت تر است.