به گزارش سارین، دنیا تغییر کرده است، بیماری ها و مشکلات نیز تغییر کرده است. نمونه بارز همان ویروس کرونا که نزدیک به دو سال زندگی بسیاری از مردم جهان را فلج کرد، هنوز ناپدید نشده است، اما سم آن با کمک واکسن از بین رفته است. این روزها نام بیماری های دیگری نیز به گوش می رسد: آبله میمون، تب دنگی، زیکا و…
سازمان بهداشت جهانی نیز در این هفته نسبت به آبله میمون هشدار داد. هانس کلوگ، مدیر اروپایی سازمان بهداشت جهانی، توضیح داد که اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد نوع مسری تر و خطرناک آبله میمون موسوم به “کلاد 1b” مورد نیاز است، اما اکنون می توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد.
گفته می شود اطلاعات زیادی در مورد ویروس آبله میمون و ابزارهای مبارزه با آن وجود دارد و شیوع این بیماری به معنای گسترش اپیدمی دیگری مانند کرونا نیست.
مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی در این باره میگوید: «آبله میمونها را نمیتوان با کووید هولناک مقایسه کرد و تجربهای متفاوت بود که ویروس کرونا بارها جهش پیدا کرد و البته یک بیماری هم داشت تاثیر.” تمام دنیا حق داشتند از او بترسند. اما با وجود هشدار سازمان جهانی بهداشت، آبله میمون مانند کووید نیست.
وی ادامه می دهد: مورد قبلی آبله میمون که حدود یک سال و نیم پیش شیوع پیدا کرد، خیلی سریع به پایان رسید و دوام چندانی نداشت، اما اکنون ویروس رایج آبله میمون قویتر از قبل شده و سرعت شیوع بیشتر و مرگ و میر بیشتر است. نرخ، و به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است.”
این کارشناس با اشاره به اینکه مشکل این است که همیشه باید نگران ویروس های جدید باشیم، می گوید: با تغییرات اقلیمی که به دلیل افزایش مسافرت ها و جابجایی ها در دنیا رخ داده است و… باید دائما منتظر ظهور ویروس های جدید باشیم. و بیماری های نوپدید.»
وی با اشاره به اینکه ویروس آبله میمون به هیچ وجه شبیه ویروس کرونا نیست، می گوید: در مورد کرونا میلیون ها ویروس با یک سرفه فرد مبتلا در فضا پخش می شوند و دیگران را نیز آلوده می کنند، در حالی که ویروس آبله میمون باعث ایجاد یک سرفه می شود. راش (عوارض پوستی) در تماس نزدیک.» یا از طریق تماس جنسی منتقل می شود. البته ممکن است فرد مبتلا به آبله میمون از ابتدای ابتلا تا زمانی که راش در خانواده و نزدیکان ظاهر شود، ویروس را از طریق تنفس منتقل کند، اما احتمال و سرعت انتشار آن قابل مقایسه با کرونا نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون بیمار آبله میمون داشته است، توضیح داد: در مورد این ویروس جدید آبله میمون، هیچ موردی در ایران نداریم و البته من این بیماری را نداشتم، اما در زمان بیماری آبله میمونی. که حدود یک سال و نیم پیش اتفاق افتاد، شیوع بیماری وجود داشت، من یک بیمار مبتلا داشتم که از سفری از اروپا آمده بود و در یک گردهمایی شرکت کرده بود و مبتلا شد، هرچند که جوش چندانی نداشت و تحت درمان قرار گرفت.
نگرانی از تعداد زیاد زائرانی که به عراق سفر می کنند
همزمان با شیوع بیماری تب دنگی در کشور، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با ابراز نگرانی از شیوع این بیماری در عراق گفت: اکنون نگران زائرانی هستیم که می آیند. از عراق برای زیارت اربعین در حال بازگشت به ایران جلسه ای در آکادمی علوم پزشکی در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشتیم باید طوری هدایت شود که زائران خیلی جاها با مردم ارتباط نداشته باشند.»
وی ادامه داد: مقاله ای منتشر شد که در آن توضیح داده شد که اگر پشه آئدس بیماران بدون علامت را نیش بزند، به پشه ناقل تبدیل می شود و دیگران را مبتلا به این بیماری می کند سازمانهای دیگری مانند پدافند غیرعامل، شهرداریها، حفاظت از محیط زیست، نیروی کار کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی میتوانند در مقابله با تب دنگی کمک کنند.
دکتر محرز با نگرانی از این موضوع می گوید: ما نگران تجمع و راهپیمایی اربعین هستیم، به خصوص که زائران پاکستانی حضور دارند و آبله میمون، تب دنگی و زیکا نیز در پاکستان شیوع یافته است. این بیماری ها در عراق نیز گزارش شده است و باید نظارت خوب و دقیقی در مرزها انجام شود تا فرد مبتلا در میان جمعیت ظاهر نشود.
او درباره نگرانی در مورد سرخک توضیح می دهد: درست است که ایرانی ها سه واکسن سرخک، سرخجه و اوریون را می زنند، اما مشکل اینجاست که بعد از مدتی اثر واکسن از بین می رود و لازم است دوباره واکسن سرخک در بزرگسالی تکرار شود. ” به خصوص برای افرادی که ممکن است در معرض افراد آلوده قرار گیرند.»
وی ادامه میدهد: سالهاست که سرخک از کشور ما ریشهکن شده است، اما این ریشهکنی در کشورهای همسایه بهویژه افغانستان و پاکستان اتفاق نیفتاده است و در کشور ما هم تردد میکنند و باعث شیوع این بیماری میشوند.
به گفته این متخصص توصیه مهم در مورد آبله میمون شستن دست ها، استفاده از ماسک و انجام رابطه جنسی ایمن است.
ایرینا
sadonline به نقل از سارین
ممکن است بپسندید
-
هشدار ویژه هواشناسی برای ۱۷ استان
-
برگزاری جشن میلاد حضرت علی (ع) با حضور ایرانیان مقیم مالزی/ تعلیم و تربیت در مکتب علوی و فاطمی عالیترین تجسم را پیدا کرد
-
سرنوشت عجیب جنگنده میگ ۱۷ داعشی در تهران/ مصاحبه دانشجو با کارشناس هوانوردی درباره اهمیت و بازسازی این جنگنده
-
جلسه استیضاح رئیسجمهور کرهجنوبی به تعویق افتاد
-
هوای تهران همچنان آلوده است