یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه سلول درمانی سرطان موفق به ارائه روش های نوین در درمان سرطان و بیماری های مرتبط با آن شده است. تا به امروز، این شرکت با استفاده از سلولهای NK و CIK در درمان بیماریهایی مانند سرطانهای نوروبلاستوم، روده بزرگ، رحم و خون به پیشرفتهایی دست یافته است.
پیشگام در تولید اگزوزوم به عنوان جایگزینی برای سلول های بنیادی
سحر شجاعی، مدیرعامل این شرکت و فارغ التحصیل دکتری ژنتیک مولکولی از پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک به خبرنگار علمی برنا گفت: شرکت دانش بنیان ژن درمانی خاورمیانه که در سال 2018 تاسیس شد و بخش تحقیقات درمانی آن در حال رشد است. مرکز دانشگاه علوم پزشکی ایران
وی افزود: این شرکت با محققان بالینی این دانشگاه برای توسعه محصولات جایگزین TPN بر اساس محصولات مشتق از سلول همکاری می کند.
شجاعی تولید “اگزوسروم” را از دستاوردهای مهم این شرکت عنوان کرد و گفت: اگزوسرم مایعی از سلول های بنیادی است که به جای سلول های بنیادی زنده استفاده می شود و همچنین به عنوان یک ضد التهاب کامل در درمان سرطان استفاده می شود. در حال تغذیه.”
وی افزود: به دلیل نگرانی از ماندگاری سلول های بنیادی زنده در بدن، موفق به تولید اگزوزوم ها به عنوان جایگزین این سلول ها شدیم. اگزوزوم ها ترشحاتی از سلول های بنیادی هستند که دارای خواصی مانند فاکتورهای رشد، خواص ضد التهابی و … هستند. پتانسیل رگزایی.”
شجاعی اعلام کرد: این شرکت اولین مجتمع ایرانی است که فرمول اگزوژن از سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از بند ناف نوزاد دریافت می کند.
تحقیقات بالینی در درمان سرطان
مدیرعامل این شرکت بر اساس این دانش افزود: اولین کارآزمایی بالینی اگزوزوم را بر روی بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا پس از شیمی درمانی قرار گرفته بودند، انجام دادیم که پرتودرمانی به دلیل التهاب زیاد، مویرگ ها از بین رفت. وی تصریح کرد: در این روش به جای استفاده از TPN که حاوی موادی مانند اسیدهای آمینه، قند و چربی است، اگزوزوم برای ترمیم مویرگ ها به بیماران تزریق می شود. به اعضای آسیب دیده کمک کنید.
به گفته وی، نتایج نشان داد پس از دو هفته تزریق اگزوزوم، بیماران علائم بهبودی مانند کاهش التهاب و ترمیم بافت آسیب دیده را نشان دادند.
گسترش کاربردهای سلول درمانی
علاوه بر درمان سرطان، این شرکت در زمینه های دیگری مانند مغز و اعصاب، ناباروری و ارتوپدی نیز فعالیت می کند. شجاعی ابراز امیدواری کرد: پس از انجام مطالعات بالینی و اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو، این محصول در اختیار بیماران قرار گیرد.
سلول درمانی برای درمان بیماری های عصبی
به گزارش خبرنگار علمی بارنا، یکی از تحقیقات اصلی این شرکت درمان بیماری های عصبی است. شجاعی تصریح کرد: این بیماری ها در اثر عواملی مانند ژنتیک، مصرف برخی داروها یا مکمل های ورزشی ایجاد می شود و این امر منجر به از بین رفتن سیستم عصبی مرکزی و محیطی می شود.
وی افزود: در حال حاضر درمان خاصی برای بیماری هایی مانند ALS وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده است که اگزوزوم ها می توانند بافت عصبی آسیب دیده را بازسازی کنند و پایانه های عصبی را فعال کنند. به شرطی که مدت زیادی از مصدومیت نگذشته باشد.»
درمان بیماری های ارتوپدی و سلول درمانی
شجاعی یکی از کاربردهای اصلی سلول درمانی در درمان بیماری های ارتوپدی از جمله آرتریت، نکروز سر استخوان ران و شکستگی استخوان به شمار می رود. وی گفت: ما از ترکیب سلول های بنیادی و مواد اگزوژن با همکاری متخصصان ارتوپدی برای بازسازی بافت آسیب دیده استفاده می کنیم.
شجاعی این روش را یکی دیگر از فواید افزایش باروری عنوان کرد و گفت: در زنانی که به دوران یائسگی نزدیک می شوند ذخایر تخمدان آنها کاهش می یابد و این روش به فعال شدن تخمدان ها کمک می کند.
وی افزود: مردان نیز اغلب در سنین بالا به دلیل اختلالات عصبی و زوال بافت جنسی دچار ناتوانی جنسی می شوند و روش ما این است که با وارد کردن سلول های بنیادی خود بیمار به بافت جنسی از ناباروری آنها جلوگیری کنیم
این محقق گفت: تنها گروهی که نمی توان از این طریق استفاده کرد افراد دارای نقص ژنتیکی هستند.
نتایج امیدوارکننده تحقیقات بالینی
به گفته شجاعی، محصول اگزوزوم یکی از محصولات نسل جدید است که برای درمان هر نوع آسیب بافتی مناسب است. وی گفت: این روش می تواند جایگزینی برای روش های بازسازی پوست مانند پی آر پی باشد، زیرا عصاره آن قادر است بافت پوست یا مو را فعال کند.
سلول درمانی در درمان سرطان خون
این فناور با اشاره به موفقیت های سلول های NK، CIK و CART در درمان سرطان های مرتبط با خون گفت: مطالعات داخلی و خارجی نشان داده است که استفاده از سلول های CART در برخی از سرطان های خون می تواند تا رفع کامل سرطان موثر باشد. بیماری.”
وی ابراز امیدواری کرد که تمرکز بیشتر بر فناوری سلول درمانی در ایران جان بیماران بیشتری را نجات دهد و ایران را به عنوان قطب منطقه معرفی کند.
زهرا واجانی
انتهای پیام/