موضع مجلس شورای اسلامی در قضیه FATF تعیین کننده خواهد بود +فیلم

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی سارین، محمدرضا بانور عضو شورای تحقیق و تفحص هدفمند و یاسر جبرائیلی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و فرهنگی و رئیس سابق ارزیابی راهبردی و نظارت. مرکز دبیرخانه شورای روابط در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر به بررسی بحث FATF در این نشست پرداخت.

بهنر گفت: عملی که می خواهد انجام دهد مفیدتر است یا مضر است و خدای ناکرده افرادی هستند که منتفع می شوند یا خیر و بیشتر بحث ما بر سر مناسب بودن نظام و کشور و همکاری هایی است که باید با نظام داشته باشیم. جامعه بین المللی سیستم البته من طرفدار FATF هستم.

جبرائیلی در این برنامه گفت: باید منافع 86 میلیون ایرانی را در نظر بگیریم، مشکل چیست. بحث پیوستن ایران به FATF مطرح نیست و در برنامه ما هم نیست. برخی فکر می کنند: نند یک موقعیت قانونی است که تقصیر شماست. FATF یک سازمان بین المللی است و استانداردهایی دارند که باید رعایت شود. پایبندی یک کشور به CFT پالرمو یک دستور FATF است و بیان می کند که شما باید عضو هر دو کنوانسیون شوید.

یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و فرهنگی گفت: پس از پایان برجام، زمانی که آمریکا برای انجام تعهدات خود فهرست تحریم ها را آورد که در آن صدا و سیما، وزارت امور خارجه. اطلاعات و 178 شخص حقوقی و حقیقی که نباید از لغو تحریم ها بهره مند شوند گفتند که FATF را اجرا کنید.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای تشخیص گفت: وزیر اقتصاد در آن زمان FATF را اجرا کرد و از 41 مورد 39 مورد اجرا شد. توصیه های FATF توسط کنوانسیون های CFT و پالرمو دنبال می شود.

جبرائیلی گفت: آنها می خواهند تعهد بین المللی بگیرند. یک تعهد بین المللی مثل برجام است و گفتند شما می توانید برجام را زیر پا بگذارید و پرونده را به شورای امنیت بردند و اینجا هم می گویند عضو این دو کنوانسیون شوید تا اگر از تحریم ها دوری کنید ما هم بتوانیم. با شما معامله کن

مناظره مجلس دهم و یازدهم درباره FATF

بهنر در ادامه ویژه برنامه نشست خبری اظهار داشت: مشکل FATF از نظر حقوقی این است که در مجلس دهم موضوع الحاق همه این کنوانسیون ها تصویب شد و به شورای نگهبان رفت و مشکل پیش آمد. حل شد. اما در دو سه مورد شورا ایراد قانونی وارد کرد و مجلس بر تصویب آن پافشاری کرد و طبق قانون اساسی، شورا موظف به تایید جمع بندی شورای نگهبان یا مجلس شد.

نماینده ادار در ادامه سخنان خود در این نشست گفت: در مدت زمان کوتاهی دوره دهمین جلسه به پایان رسیده و جلسه یازدهم فرا رسیده است. جلسه ارزیابی برای رسیدن به یک نتیجه معقول بین رای مجلس و هیات امنا تشکیل شد و اتفاق جالبی افتاد و مجلس یازدهم گفت ما طرفدار این مصوبه نیستیم و اصراری هم نداریم.

بهنر تصریح کرد: وقتی هیئت تشخیص برای قضاوت آمد، باید دو نظر متفاوت را بررسی می کرد، اما اختلاف نظر وجود نداشت، بنابراین در این مورد سکوت کرد و مرور زمان را در بر گرفت و پس از مدتی، هیئت حق رای داد. نظر بدهند و این موضوع مربوط به آرشیو شد.

یکی از اعضای شورای تشخیص منافع اعلام کرد: روحانی در اواخر دولت خود به عنوان رهبر معظم انقلاب نامه ای نوشت، چون شورا فرصت مشروعی را از دست داده است، دستور دهید شورا با آن همکاری کند. و ثانیاً توصیه می شود که رهبر انقلاب تأیید کنند که قسمت اول موافقت شده است و در مورد قسمت دوم گفتند که خودشان خبره هستند و نتیجه می گیرند.

نماینده مجلس ادار توضیح داد: دولت ریاست جمهوری ایران به فهرست کشورهای دارای ریسک مبادلات مالی بالا رفت و به کشورهای جهان توصیه شد که با پیوستن به CFT و پالرمو اقدام کنند. دو چیز، هزینه تحریم ها و هزینه کشورهایی که می خواهند از تحریم ها دوری کنند را کاهش می دهد

مشکلات در تجارت با کشورها در غیاب FATF

بهنر گفت: اگر چین، هند و روسیه بخواهند با ایران تجارت کنند و تحریم‌های آمریکا را دور بزنند، موضوع FATF باعث ایجاد هرج و مرج می‌شود و شهروندان ایرانی نمی‌توانند در خارج از کشور حساب بانکی باز کنند یا سفارت‌های ما نمی‌توانند باز کنند. حساب ها.” .

یکی از اعضای شورای تشخیص مناسب گفت: دولت رئیس جمهور بخشی از آن را در نظر گرفت اما به شورا نداد. حالا پزشکیان درخواست کردند و رهبر انقلاب موافقت کردند و ایشان به مجلس می آیند و موضع مجمع در این مورد تعیین کننده است، زیرا اگر به مجمع بگویند ما قبول نداریم، مجلس مخدوش می شود، لذا آیت الله آمل لریجانی گفت: در این زمینه باید مصلحت جامعه در نظر گرفته شود

ادوار نماینده مجلس گفت: تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شد و شکست HFT و پالرمو بر تحریم‌ها فشار مضاعفی وارد کرد و به تحریم‌های خودخواسته اضافه کرد، بنابراین در مجمع این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

جبرائیلی در این برنامه گفت: بار اضافی برای کشور وجود ندارد. آقای بانر گفت ایران در دوره ریاست جمهوری وارد لیست سیاه شد اما این اتفاق در سال ۲۰۱۸ رخ داد و اگر به نفع کشورمان بود باید تصویب می شد.

بعد از پیوستن به FATF هیچ تضمینی ارائه نمی کنند

رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص گفت: با معاون وزیر اقتصاد بحث کردم که گفت 178 نفر در لیست SDN و آقای سیف رئیس آن هستند. بانک مرکزی در برنامه نگاه یک گفت ما به موسسات باقی مانده در تحریم کاری نداریم. قنبری، مسئول حقوقی بانک مرکزی نیز در روزنامه ای نوشت که باید سازمانی برای اجرای تحریم های سازمان ملل ایجاد کنیم.

یکی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و فرهنگی تصریح کرد: بانک کشاورزی در سال 1395 نامه ای برای درخواست خدمات ارزی ارسال کرد تا فردی که خدمت شما برمی آید مشمول تحریم نشود. با اینکه 39 بند FATF را اجرا کردیم، اما باز هم پول بلوکه شد و فشار می آوردند که برجام اجرایی نشود و فشار زیادی وارد کردند.

جبرائیلی گفت: جهانگیری خطاب به رهبر کبیر انقلاب نوشت که اگر به آن نپیوندیم فرصت پرداخت حقوق نخواهیم داشت و ربیع که سخنگوی دولت بود گفت که اگر نپیوندیم. FATF ما نمی توانیم واکسن را بخریم و نمی توانیم عضو شانگهای شویم. ما قبلا در لیست سیاه بودیم و حجم تجارت خارجی اصلاً برابر با صفر نبود، اما بعد از تحریم ها با مشکل مواجه شدیم.

رئیس سابق مرکز ارزیابی و رصد راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص افزود: در فروردین 1396 آمریکا از برجام خارج شد و 178 نفر را تحریم کرد که الان 2000 نفر هستند. آنها می خواستند پالرمو را تصویب کنند تا از برجام استفاده کنند، اما آمریکا از برجام خارج شد.

یکی از اعضای پژوهشکده علمی پژوهشی دانشکده علوم انسانی و فرهنگی تصریح کرد: روزنامه ای نوشت FATF پیشنهاد مذاکره با غرب است اما ما می گوییم شما تضمین می کنید فردا در آلمان حساب باز کنید اما نه تضمین می کنند و نه تضمین می کنند. ایران از لیست سیاه خارج می شود، اما این کار را نمی کنند، زیرا 40 کشور حق وتو دارند و آمریکا و رژیم صهیونیستی این کار را نمی کنند.

بهنار در ادامه برنامه ویژه خبر اظهار داشت: شخصی نوشت اگر FATF را بپذیریم سردار سلیمانی را تحویل موساد می کنیم. ما شاهد عواقب استفاده از این تحریم ها علیه خود هستیم.

ما باید تحریم های خودسرانه را کنار بگذاریم

ادوار نماینده مجلس تصریح کرد: موضوع کنوانسیون های پولشویی، بسیاری از سران آنها کارهایی انجام می دهند و مانند اعلامیه حقوق بشر است، برخی از آنها مخالف نص صریح قرآن هستند، اما اکنون باید بگوییم. که آن را رها کنیم و برای خود زندگی کنیم.

عضو شورای مقصد گفت: نمی توانیم کشور را با سیم خاردار محاصره کنیم، اما باید عاقل باشیم. نیروی دفاعی بسیار واضح است و کشورها ذهن خود را برای حمله به کشور ما خالی کرده اند و باید تحریم های انتحاری را کنار بگذاریم زیرا باید ببینیم چه اتفاقی افتاده است.

بهنر گفت: ما می توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم و خودتحریمی ها را کنار بگذاریم. ما از نظر ذخایر نفت و گاز در دنیا اولین هستیم و باید از این پتانسیل عظیم استفاده کنیم. چین، هند و روسیه می گویند در صورت اجتناب از تحریم ها، پیوستن به FATF مایه نگرانی است. رئیس جمهور روسیه گفت که ما می توانیم اقدام کنیم، اما شما باید این کار را انجام دهید.

نماینده مجلس ادور افزود: امروز با قیمت 70 دلار برای هر بشکه نفت، 210 میلیارد دلار برق در کشور مصرف می کنیم. آیا به دلار شارژ می کنیم؟ آب بطری گرانتر از روغن است و 100% بالعکس.

جبرئیلی در ادامه ویژه برنامه گفتگوی خبری گفت: اگر پتروشیمی و فولاد داریم و مشکل داریم به این دلیل است که در داخل کشور دلار می فروشیم.

یکی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و فرهنگی تصریح کرد: این ارقام جعلی است، کل نقدینگی کشور 140 میلیارد دلار است، اما آیا می توان به 210 میلیارد دلار کمک کرد؟

لولو را از FATF ساختند

رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص تصریح کرد: اگر به این دو کنوانسیون بپیوندیم راه دور تحریم ها بسته می شود. مقامات آمریکایی می گویند جمع آوری و به اشتراک گذاری اطلاعات مالی جهانی مستلزم تحریم است. رفع تحریم آمریکا مستلزم پولشویی است. پاس کردن یعنی ایران کانالی دارد که هویت همه پنهان می ماند. در ماده 7 پالرمو آمده است که در صورت عضویت ایران در این سازمان باید ثبت نام کرده و اطلاعات را به اشتراک بگذارد.

جبرائیلی گفت: FATF در فوریه 2018 گزارشی نوشت و در آن 72 بار به ایران اشاره کرد و بر ضرورت دوری از تحریم ها تاکید کرد، تبادل اطلاعات راه رهایی از تحریم ها است. منوچین می گوید واشنگتن به دنبال مبارزه با فرار از تحریم ها از طریق آژانس است. موسسه رند نوشت که آمریکا نمی تواند به ایران حمله کند و نوشت که پس از سال 2001 جنگجویان اقتصادی آمریکا آماده مبارزه با دولت های متخاصم هستند. اگر ایالات متحده جریان بین المللی پول را تحریم کند، می تواند رشد اقتصاد قربانی را کاهش دهد.

رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص گفت: اشتباه کردیم. در صادرات غیرنفتی رکورد 9 سال گذشته را شکستیم و معادلات نسبت به قبل متفاوت است و الان داریم نفت می فروشیم و تحریم را دور می زنیم و نباید مشکلی ایجاد کنیم اما لولو این کار را کرد تا بتوانیم. واکسن بخرید و عضو شانگهای شوید.

بهنور در ادامه ویژه برنامه گفتگوهای خبری گفت: آمریکا می خواهد نظام جمهوری اسلامی از بین برود و کمتر از آن راضی نیست. جبرئیلی مطالب مقامات آمریکایی را می خواند اما ما می گوییم نباید تسلیم آمریکا شویم و کشورمان را به آنها بدهیم. در طول 40 سال گذشته، آمریکا هیچ سودی برای ما نداشته است و من کاری به سیاست آمریکا ندارم.

عضو شورای ارزیابی تصریح کرد: آقای جبرائیلی امسال سال پیشرفت تولید با فعالان بخش خصوصی است. از بازرگانان و زنان بپرسید که آیا FATF را لغو کنیم و به آن بپیوندیم یا نه و از آنها بخواهیم رفراندوم برگزار کنند. می گویند مسئولین ما را خفه می کنید پس ربطی به موافقت آمریکا با ما ندارد یا نه.

آسیب FATF به حزب الله

در ادامه برنامه ویژه خبری گابریلی گفت: پمپئو گفت ایران باید پالرمو را تایید کند. رهبر انقلاب فرمودند کسانی که می خواهند در اقتصاد تصمیم بگیرند نباید مواضع آمریکا را دنبال کنند. ضرر دیگر پالرمو این است که FATF درخواست تحقیق درباره حزب الله کرده است.

رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص تصریح کرد: اسرائیل یکی از طرف های FATF است. اگر به این کنوانسیون بپیوندید، روابط تجاری آشکار می شود و سپس بمبی روی پیجر شما قرار می گیرد، بنابراین هدف از این پرونده رفع مصونیت بین المللی ما است.

بهنر در ادامه ویژه برنامه گفتگوهای خبری اظهار داشت: اگر به پالرمو بپیوندیم آقای گابریل می گوید مراکز هسته ای را مسخره می کنند پس نباید حرف های بی ربط زد. ما در 46 سال گذشته از تهدیدهای آمریکا هراسی نداشته ایم. 7 سال متوالی تورم حدود 40 درصد داریم طبقه متوسط ​​ما سقوط کرده است. بزرگترین ثروت ما ملت ماست و باید آنها را نجات دهیم و از این افکار جزمی دوری کنیم و وظیفه داریم به نفع 86 میلیون نفر فکر کنیم.

جبرئیلی در پایان برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: علت تورم 40 درصدی این است که اتاق بازرگانی برای کشور تصمیم می گیرد و تصمیم گرفتند با رئیس بانک مرکزی دلار را گران کنند.

رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص بیان کرد: مجمع گزارشی در 18 صفحه تهیه کرد که گزارش خوبی است و صداوسیما نیز جلسات مجمع را مستقیماً پخش می کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *