فرصت طلایی دریافت زمین برای تولید برق

تبلیغات بنری


به گزارش گروه اقتصادی سارین، رضا افلاطانی با اشاره به تصمیم اخیر دولت برای تسهیل در روند واگذاری زمین برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و ابلاغ آن از سوی معاون اول رئیس جمهور، گفت: از ابتدا از این پروژه 8 هزار و 795 هکتار زمین به این بخش اختصاص یافته است که نشان می دهد در یک سال نسبت به 10 سال گذشته به سرمایه گذاران خصوصی زمین داده ایم.

رئیس سازمان آمایش سرزمین تامین زمین برای اجرای طرح های مختلف اقتصادی را یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران در بخش های مختلف اقتصاد ارزیابی کرد و افزود: از سوی دیگر یکی از وظایف و ماموریت های سازمان سازمان آمایش سرزمین برای اجرای طرح‌های مختلف اقتصادی، زمین را تامین می‌کند. از این رو با توجه به ناهماهنگی در تامین برق و ایجاد مشوق برای سرمایه گذاران، موضوع نیروگاه های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی و بادی با تصویب هیات دولت و شورای نگهبان با جدیت بیشتری در دستور کار این سازمان قرار گرفت. دستورالعمل های دولت وزارت کشاورزی، اشیاء مهم بررسی شد.

پلاتونی درباره شرایط جدید و ساده اعطای زمین برای تولید انرژی گفت: در مراحل اداری محدودیت های اداری را به طور کامل حذف کردیم و تعداد درخواست ها را از پانزده به بیست درخواست به دو کاهش دادیم.

وی تصریح کرد: همچنین ممنوعیت واگذاری زمین بیش از یک بار به هر سرمایه گذار که در گذشته محدودیت هایی داشت لغو شده است و امکان احداث پروژه های نیروگاهی تجدیدپذیر در صورت سرمایه گذاری های متعدد نیروگاهی وجود دارد.

پلاتونی در خصوص تغییر کاربری برای احداث نیروگاه های پاک گفت: برای پروانه تغییر کاربری اراضی درجه سه به بالا 100 درصد تخفیف و برای اجاره ملی نیز 80 درصد تخفیف داده می شود. زمین ها برای کسانی که زمین ملی را برای ساخت نیروگاه های بادی معاوضه می کنند، تخفیف در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان زمین شناسی با بیان اینکه اراضی قابل واگذاری شامل اراضی ملی و منابع طبیعی بدون ممنوعیت واگذاری است، افزود: این اراضی نباید ممنوعیت واگذاری داشته باشند یعنی جنگل یا مرتع درجه یک نیستند. یا منابع گیاهی که ما شناسایی کردیم.

وی افزود: بخشی دیگر از زمین ها زمین های کشاورزی است که ممکن است امکان کشاورزی وجود نداشته باشد یا مناسب نباشد و با صدور مجوز تغییر کاربری از کشاورزی به احداث نیروگاه های تجدیدپذیر اینها را منتقل می کنیم.

پلاتونی درباره پیشرفت این پروژه گفت: از ابتدای اجرای پروژه تاکنون حدود چهارصد و هشتاد و هفت پرونده به بخش خصوصی واگذار شده که بیشتر آن مربوط به نیروگاه های خورشیدی بوده است.

وی افزود: مساحت این اراضی حدود 8 هزار و 795 هکتار است و تنها امسال حدود 7 هزار هکتار را به 187 درخواست واگذار کردیم که نشان می دهد در ده سال گذشته فقط امسال سفارش داده ایم.

رئیس سازمان زمین تصریح کرد: آمادگی داریم به اندازه نیاز وزارت نیرو برای تامین برق زمین بدهیم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *