به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی سارین ، هشتمین کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه با حضور وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ترکیه برگزار شد. تجار و فعالان اقتصادی این کشور در نشست «کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه» نگرانی ها و مشکلات خود را در تجارت با ترکیه در میان گذاشتند.
مهم ترین نگرانی تجار مربوط به فراوانی سفارشات گمرکی و پیش بینی کم تجارت خارجی، لزوم فعال سازی رایزن بازرگانی کشورمان در ترکیه و رفع مشکل ورود و تردد کامیون های ایرانی از ترکیه بود.
بازرگانان همچنین خواستار افزایش دیدارهای تجار ایرانی با تجار ترکیه و سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه شدند.
وزیر جهاد کشاورزی در گردهمایی فعالان کشاورزی کشورمان در ترکیه گفت: دولت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین دستگاه دیپلماسی کشور موظف هستند برای توسعه روابط با کشورهای همسایه به ویژه ترکیه تلاش بیشتری کنند. .
غلومریزو نوری کزالجه تصریح کرد: حضور گرم و پرشور فعالان اقتصادی گواه آن است که بخش خصوصی ما آماده اقدام در این راستا است. وزیر جهاد کشاورزی بر تعهد دولت به اجرای تعهدات بخش خصوصی در معاملات تجاری تاکید کرد.
نوری افزود: پایانه های صادراتی در تجارت خارجی کشور حائز اهمیت است و یکی از بخش هایی است که وزارت جهاد کشاورزی در اعطای مجوز در اولویت قرار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از صادرات محصولات کشاورزی حمایت می کند، گفت: یکی از ظرفیت های صادراتی ما دستاوردهای عشایری است. برای پایانه های صادراتی به بسته بندی محصولات و مجوز خوب نیاز داریم و از برپایی نمایشگاه در کشورهای دیگر استقبال می کنیم.
وی در خصوص مسائل گمرکی نیز افزود: قطعا پیگیر حل مشکلات گمرکی ترکیه برای صادرکنندگان کشورمان خواهیم بود. قول دادیم طبق قانون عمل کنیم و دستورات «خلک السا» را ندهیم تا به اعتبار منافع صادرکنندگان خدشه وارد نشود.
در این جلسه رئیس اتاق بازرگانی ایران از برگزاری چنین جلسه ای توسط دولت و به ویژه وزارت جهاد کشاورزی قدردانی کرد.
حسن زاده بر لزوم حل مشکلات تجاری با ترکیه از جمله بحث تعرفه، حمل و نقل و به ویژه روابط بعضا چاپلوس کننده ترکیه تاکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران رسیدن به هدف 30 میلیارد دلاری مبادلات تجاری دو کشور را هدفی بسیار کاربردی دانست و افزود: با برنامه ریزی بهتر می توان به راحتی به این هدف دست یافت.
سفیر ایران در ترکیه نیز از حضور فعالان اقتصادی در این سطح تقدیر کرد و گفت: این یکی از بزرگترین نشست های اقتصادی دو کشور است.
محمدحسن حبیب الله زاده افزود: بیش از 20 درصد حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه در حوزه کشاورزی است.
وی افزود: در 9 ماهه امسال نرخ تبادل کالا بین دو کشور بیش از 14 میلیارد دلار بوده که بیش از 20 درصد آن به صورت تخصصی در بخش کشاورزی بوده است.
ممکن است بپسندید
-
زابل و سیستان و بلوچستان نگاه من را برای زندگی کردن عوض کرد + فیلم
-
گروگانگیری ۱۸ مأمور کمیسیون انرژی اتمی در پاکستان
-
جریمه دیرکرد بیمه موتور؛ روزانه ۱۰ هزار تومان است
-
کلباء مقابل النصر با حضور قدوس، قایدی و مغانلو
-
افزایش ۴۰ میلیون مترمکعبی انتقال گاز نسبت به سال گذشته/ ۱۷ دیماه، ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز انتقال داده شد