به گزارش گروه رسانه های اجتماعی به نقل از وبدا، کتایون طیری متخصص عفونی و پرستار HIV گفت: همه ساله از ابتدای پاییز حتی گاهی از اواخر تابستان با افزایش تعداد افراد مبتلا عفونت های تنفسی در سنین مختلف که جای تعجب و غیرمنتظره نیست.
وی افزود: این روند شامل تداوم سرماخوردگی به انواع ویروس های آنفلوانزا است. ما با توجه به اینکه چقدر قادریم انواع ویروس ها را در افراد علامت دار تشخیص دهیم، نام ویروس ها را تعریف می کنیم.
طیری ادامه داد: مهمترین علائم بیماری های حاد تنفسی که به صورت علائم آنفولانزا، تب، سرفه، بدن درد، گلودرد، آبریزش بینی ظاهر می شود، همه انواع ویروس هایی هستند که می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند.
مشاور فنی مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: برخی از ویروسها در برخی افراد علائم شدیدتری مانند سوء هاضمه دارند. امسال نیز شاهد علائم عفونت های تنفسی هستیم، اما این علائم تقریباً در همه ویروس ها مشترک است.
طیری با بیان اینکه در شرایطی که شرایط خیلی غیرعادی نیست و اتفاقات مشابهی رخ می دهد، بیان کرد: با روندی که در کشور ما نیز مانند سایر نقاط دنیا، مراکزی برای ردیابی ویروس ها به نام مراکز و پایگاه های کنترل ایجاد شده است.
وی افزود: این ایستگاه ها نمونه ترشحات تنفسی افراد علامت دار را در مراکز سرپایی و بستری بررسی می کنند. پس از ماجرای اپیدمی کووید، معمولاً شایع ترین ویروس ها دنبال می شوند.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: پس از اپیدمی کرونا، ردیابی ویروس کووید ۱۹ یکی از اصلیترین اقدامات انجام شده در کشور در کنار آنفولانزا است.
طیری خاطرنشان کرد: مراکزی وجود دارند که بیشتر ویروس ها را ردیابی می کنند که یکی از آنها متاپنوموویروس انسانی (HMPV) است.
وی ادامه داد: تمام دنیا به سمتی می رود که باید سیستم کنترل و مراقبت برای کنترل رفتار ویروس ها وجود داشته باشد. در چین، مراکز نظارت بر همان ویروس ها نظارت می کنند.
طیری گفت: اگر این رفتار از الگوی نسبتاً طبیعی فصل منحرف شود، ممکن است بتوانیم زودتر آن را تشخیص دهیم و سریعتر اقدام کنیم. آنها گزارش دادند که این ویروس در حال افزایش است، اما در همان کشور، ویروس غالب آنفولانزا است.
وی افزود: چین نیز مانند ما در تابستان ویروس کووید 19 بیشتری داشت، کم کم آنفولانزا جای آن را گرفت و در میان آنها متاپنومو ویروسی وجود دارد که در حال افزایش است و توسط چینی ها گزارش می شود.
مشاور فنی مرکز کنترل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این ویروس سالهاست که وجود دارد، اما در سال 1380 به طور رسمی گزارش شد و مشابه سایر ویروسهای سرماخوردگی تنفسی است.
طیری افزود: این ویروس مانند همه سرماخوردگی ها می تواند در برخی افراد علائم شدیدتری مانند ذات الریه و برونشیت ایجاد کند، اما بیماری غیرعادی و عجیبی نیست.
وی ادامه داد: ایران نیز مانند سایرین در دنیا ویروس ها را ردیابی می کند تا رفتار آنها را رصد کند. تاکنون دنیا هیچ تفاوتی ندیده است و در همه جا گزارش شده است که در این فصل و زمان انتظار افزایش عفونت های تنفسی را داریم.
طیری یادآور شد: البته انتظار داریم تعدادی از افراد با شدت بیشتری و برای مدت طولانی تری مواجه شوند و حتی احتمال بستری شدن در بیمارستان نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه در ایران نیز مانند سایر کشورها در فصول سرد سال تعداد کمی از موارد ابتلا به این ویروس توسط مراکز مانیتورینگ ثبت شده است، تصریح کرد: تاکنون گزارش جدی مبنی بر تغییر این ویروس دریافت نکرده ایم. رفتار ویروسها در ماههای اخیر.» در پایان تابستان کووید، عفونتهای تنفسی را در کشور گسترش داد، آنفولانزا به تدریج افزایش یافت، موارد سرماخوردگی و کرونا نیز مشاهده شد.
طیری بیان کرد: علاوه بر ردیابی این ویروس ها در کشور، تغییرات سایر کشورها را نیز با توجه به ترافیک موجود رصد می کنیم تا در صورت تغییر رفتار در هر ویروسی حتی به غیر از ویروس سرماخوردگی، سریعاً منتشر کنیم. هشدار
وی ادامه داد: اما در حال حاضر هیچ هشدار و محدودیتی در هیچ جای دنیا وجود ندارد. مراقبت های تنفسی مانند حفظ فاصله اجتماعی، اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، آداب سرفه به ویژه در گروه های پرخطر شناخته شده است.
طیری با اشاره به اینکه افراد بالای 65 سال، مبتلایان به بیماری های تنفسی، ریوی و قلبی، بیماران دیابتی و کودکان زیر 5 سال ممکن است علائم شدیدتر سرماخوردگی را تجربه کنند، گفت: در حال حاضر نیازی به مراقبت بیشتر نیست. همان توصیه هایی که در دوره کووید به طور جدی آنها را رعایت کرده ایم، در صورت رعایت آنها هیچ اتفاق غیرمنتظره ای نمی افتد.
مشاور فنی مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: هیچ واکسنی برای متاپنوموویروس وجود ندارد. فقط آنفولانزا واکسنی دارد که برای افراد در معرض خطر توصیه می شود.
طیری افزود: درست است که توصیهها برای واکسیناسیون اواخر تابستان و اوایل پاییز است، اما برای افراد پرخطر که هنوز در معرض ویروس قرار نگرفتهاند، واکسیناسیون در حال حاضر ممکن است کمک کند.
ممکن است بپسندید
-
زابل و سیستان و بلوچستان نگاه من را برای زندگی کردن عوض کرد + فیلم
-
گروگانگیری ۱۸ مأمور کمیسیون انرژی اتمی در پاکستان
-
جریمه دیرکرد بیمه موتور؛ روزانه ۱۰ هزار تومان است
-
کلباء مقابل النصر با حضور قدوس، قایدی و مغانلو
-
افزایش ۴۰ میلیون مترمکعبی انتقال گاز نسبت به سال گذشته/ ۱۷ دیماه، ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز انتقال داده شد