فیلم کوتاه از نگاه هیات داوران فیلم فجر ۴۳؛ از تشبیه فیلم کوتاه به هنر مینیاتور تا بهترین مسیر ورود به سینما

تبلیغات بنری


به گزارش گروه فرهنگی سارین به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ مریم اسمی خانی (کارگردان)، آرش رصافی (نویسنده فیلم)، مجید شیخ انصاری (تهیه کننده و مدرس سینما)، محمدرضا عرب (تهیه کننده و کارگردان سینما) و سیدصادق موسوی (کارگردان فرهنگی) 5 نفر داوری این فیلم کوتاه هستند. از جشنواره هستند فیلم های امسال و با اعضای هیئت داوران جشنواره چهل و سوم درباره کارگردانی و جایگاه فیلم کوتاه در جشنواره فجر گفت و گو کرده ایم که در ادامه می خوانید.

داشتن بخش فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر ضروری است

مریم اسمیخونی نویسنده، کارگردان، مدرس فیلم و عضو هیئت داوران بخش فیلم کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به اینکه متاسفانه بخش فیلم کوتاه مدتی از جشنواره فیلم فجر حذف شد خالی بودنش شدید بود احساس شد، باور شد: خوشبختانه چند سالی است که سیمور مربوط به این بخش به این رویداد مهم سینما بازگشته است. حوزه فیلم کوتاه بسیار مهم است و نمی توان آن را نادیده گرفت. بسیاری از مهم ترین فیلمسازان کشور کار خود را با ساخت فیلم های کوتاه آغاز کردند و حتی پس از گذشت چندین دهه از ساخت این آثار، برخی از آنها همچنان محبوب هستند.

کارگردان «وضعیت اضطراری» در ادامه بیان کرد: به طور کلی خلقت اکثر سازندگان سینما به دوران فعالیت آنها در سینمای کوتاه مربوط می شود و این حوزه جزء لاینفک زندگی هنری بسیاری است. بازیگران مطرح سینمای کشور. البته دلیل عدم حضور یک بخش کوتاه در جشنواره سال قبل قابل درک و منطقی بود، اما لزوم وجود این بخش در مهم ترین رویداد سینمای کشور قابل انکار نیست.

یکی از اعضای هیئت داوران حوزه هنری فجری 43 خاطرنشان کرد: بازسازی یک فیلم کوتاه راهی آزموده شده برای ورود به دنیای فیلمسازی است و بهترین گزینه در بین مسیرهای موجود محسوب می شود. خلاقانه ترین اتفاقات در فیلم کوتاه رخ می دهد و به نظر من این نوع فیلم ها در سال های اخیر موفق تر از فیلم های بلند در کشور بوده اند.

فیلم کوتاه زمین‌گیر و مانع‌شکنی است

آرش رصافی، عضو هیئت داوران بخش تصویر هنری گفت: برای فیلمسازان بخش فیلم کوتاه، دریافت سیمورگی بلورین از جشنواره «فجر» بسیار ارزشمند است. در طول تاریخ این باشگاه سینمایی مشکلاتی در رابطه با فیلم کوتاه وجود داشته است و در دوره هایی برخی از علاقه مندان به این حوزه، انجمن صنفی فیلم کوتاه و مسئولان انجمن سینمای جوان تاکید داشتند که این جایزه باشد. در جشنواره و به همین دلیل درخواست بازگشت بخش فیلم کوتاه به جشنواره.

رصافی افزود: به نظر من ساخت فیلم کوتاه تنها وسیله ای برای رسیدن به تولید یک فیلم بلند نیست، زیرا این نوع سینما هویت مستقل خود را دارد و عرصه گذرا و مانعی محسوب می شود و می تواند بسیار خوب باشد. پیشنهاداتی برای فیلم های بلند

این فیلمساز خاطرنشان کرد: در سطح جهانی، فیلم کوتاه یک ژانر پیشرو محسوب می شود و راه های جدیدی برای نوآوری ساختاری و بیان خلاقانه و متهورانه می گشاید. تمرکز بر فیلم کوتاه در جشنواره «فجر» می تواند شرایط بهتری را برای سینمای ایران در آینده ایجاد کند.

محوریت جشنواره فجر روی فیلم های کوتاهی است که قصه می گویند

مجیدی شیخ انصاری کارگردان سینما، استاد دانشگاه و عضو هیأت داوران بخش فیلم‌های کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز معتقد است: نکته کوچکی در عنوان این بخش وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است. این بخش فیلم های کوتاه هستند فیلم های کوتاه جشنواره های خاص خود را دارند و از نظر ژانر بسیار متنوع هستند.

وی با تاکید بر اینکه جشنواره «فجر» جای این جشنواره ها را پر نمی کند، گفت: جشنواره فجر روی فیلم هایی متمرکز است که داستان قوی دارند و فیلمساز با نیت قصه گویی اثری خلق می کند. طبیعتاً در جشنواره با افرادی روبرو خواهیم شد که اگر بتوانند توانایی های خود را در این زمینه نشان دهند، احتمالاً در فیلمبرداری حرفه ای و ساخت فیلم سینمایی موفق خواهند شد.

در نهایت یکی از اعضای هیئت داوران چهل و سومین فیلم کوتاه فجر گفت: نحوه تماشای فیلم کوتاه در بین مخاطبان جشنواره فجر است و نیازمند موارد جدیدی است که دبیرخانه جشنواره بتواند به آن توجه کند. بهتر است دوره روزانه جشنواره نیز در گزارش های روزانه خود سهمی را به این بخش اختصاص دهد.

مینیاتور ایرانی

محمدرضا عرب کارگردان و تهیه کننده سینما و عضو هیئت داوران بخش داستان کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با تشبیه فیلم کوتاه به هنر مینیاتور معتقد است که «جشنواره فیلم فجر» یکی از مهم ترین سینماها است. رویدادهای ایران هر ساله میزبان آثار مختلف سینماگران است. ایران است. فیلم های کوتاه بلند به عنوان زیرمجموعه ای ویژه در این جشنواره جایگاه ویژه ای دارند. این فیلم ها به دلیل زمان محدود و فضای فشرده این امکان را دارند که داستان ها و مفاهیم عمیق را به شکلی مختصر و زیبا منتقل کنند.

فیلم های کوتاه بلند به عنوان ابزاری برای بیان خلاقیت و نوآوری در سینما شناخته می شوند. در جشنواره فیلم فجر معمولاً این آثار به لحاظ مضامین و سبک های مختلف توجه بسیاری را به خود جلب می کنند. نمایش فیلم های کوتاه در جشنواره «فجر» نه تنها این امکان را به آن ها می دهد که ایده های جدید خود را برای مخاطبان و منتقدان آشکار کنند، بلکه فرصتی برای کشف استعدادهای جوان فراهم می کند. این فیلم ها با استفاده از زمان محدود خود می توانند به سرعت مخاطب را با داستانی عمیق و احساسی درگیر کنند. در واقع هر یک از این آثار به نوعی می تواند روایتی مستقل و منحصر به فرد باشد که در آن عواطف انسانی، چالش های اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.

حضور یک فیلم کوتاه بلند در جشنواره فیلم فجر نه تنها نشان از رنگ و غنای سینمای ایران دارد، بلکه فرصتی برای بیان خلاقیت و نوآوری فیلمسازان جوان فراهم می کند. شباهت این آثار به مینیاتورهای ایرانی نشان از توانایی هر دو هنر در بیان زیبایی، احساسات و داستان ها در قالب های فشرده و فشرده دارد. این ارتباط نه تنها به ثروت فرهنگی ما کمک می کند، بلکه نشان دهنده قدرت هنر در انتقال مفاهیم عمیق انسانی است.

فیلم های کوتاه بهترین راه برای ورود به سینما هستند

سیدصادق موسوی، مدیر فرهنگی و عضو هیئت داوران حوزه هنری چهل و سومین جشنواره فجر، معتقد است مجموعه جشنواره های فجر اعم از تئاتر، فیلم، موسیقی و تجسم می تواند توافقی فراتر از کارکرد هنری و رقابتی داشته باشد. در سطح ملی فعالیت کنند.

موسوی می گوید: مهم ترین رویداد سینمایی کشورمان جشنواره فیلم فجر است و یکی از مهمترین شاخص های تولید هنر تصویر در کشور حوزه فیلم کوتاه است که جوانان خلاق زیادی در آن فعالیت می کنند. به همین دلیل، انتظار می‌رود آثار این گروه از سینماگران در مهم‌ترین نمایشگاه سینما و هنر کشور به تماشا و ارزیابی قرار گیرند.»

این مدیر فرهنگی بهترین راه ورود به سینما را کار در فیلم کوتاه می داند و ادامه می دهد: در سال های اخیر اولین فیلم های موفق و امیدوارکننده از روند فیلم کوتاه کشور بیرون آمده اند. در کل اگر دستیار کارگردان فیلم بلند و کار در حوزه فیلم کوتاه را راهی برای ورود به سینمای حرفه ای بگیریم، به نظر من کارهای کارگردانانی که بعدها فیلم بلند می سازند بسیار پیشرفته تر و خلاقانه تر است. . “

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *