به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی سارین ، حسینی پیرموجان، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی ایران در پی سفر هیئت تجاری کشاورزی و صنایع غذایی ایران به ترکیه، که تکمیل شد. با حضور وزیر جهاد کشاورزی و رئیس اتاق ایران، حجم مبادلات سالانه حدود 11 میلیارد و 600 میلیون دلار بین ایران و ترکیه ادامه دارد و با اشاره به همکاری نزدیک اتاق ایران و اتحادیه اتاق های بازرگانی ترکیه و همچنین شورای تجارت خارجی ترکیه (DEC).
پیرموذن تاکید کرد: هدف روسای جمهور دو کشور افزایش همکاری ها و تجارت به 30 میلیارد دلار است و اتاق های بازرگانی دو کشور باید در این زمینه برنامه ریزی و همکاری کنند.
وی با اشاره به دیدار روز گذشته وزیر جهاد کشاورزی و رئیس اتاق بازرگانی ایران در آنکارا، زمینه برای گفت و گوی موثر بازرگانان در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دو کشور ایجاد شده است. قرارداد تجارت ترجیحی موجود (امضا شده از سال 2015) که مزایای آن برای ایران عمدتاً در حوزه کشاورزی است، زمینه قابل توجهی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران به ترکیه وجود دارد و برای فعالان ترکیه ضروری است. کشاورزی از این فرصت استفاده کند.
نایب رئیس اتاق ایران بر لزوم همکاری و سرمایه گذاری مشترک تجار دو کشور در حوزه کشاورزی برای صادرات به منطقه تاکید کرد و گفت: در سفر هیات عالی رتبه ایران به آنکارا ترکیه. بازرگانان و اتحادیه اتاق های بازرگانی ترکیه همزمان با اعزام هیاتی به ایران از کشاورزی ایران دعوت کردند.
حسین پیرموذن در سفر هیأت تجاری 180 نفره ایران به آنکارا، ضرورت تسهیل در تردد کامیون ها در حوزه غذایی و کشاورزی برای کاهش خسارات را یکی از محورهای مهم مذاکرات برشمرد.
نایب رئیس اتاق ایران افزود: بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی گمرک ایران، در سال 1402 از مجموع گردش مالی 11 میلیارد و 700 میلیون دلاری دو کشور، 4 میلیارد و 200 میلیون دلار سهم صادراتی ایران و 7 مورد میلیارد و 500 میلیون دلار از سهم ترکیه به ایران صادر شد و با این شرایط می توان گفت ترکیه در تجارت با ایران مزیت دارد.
با اشاره به توافق از سرگیری مذاکرات برای اصلاح توافقنامه ترجیحی، همکاری های نمایشی، افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی، گسترش همکاری ها در مناطق آزاد و … در پی برگزاری بیست و نهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه. وی در تهران خاطرنشان کرد: ترکیه پس از چین، عراق و امارات متحده عربی همواره بزرگترین بازار صادراتی کالاهای ایرانی است و کشورمان در سال های اخیر توانسته است کالا صادر کند. به ترکیه بسیار افزایش یابد.
پیرموذن با اعلام آمادگی تفاهم نامه ایجاد اتاق مشترک تجارت و صنعت ایران و ترکیه با همکاری اتاق ایران و اتحادیه اتاق ها و بورس ترکیه توضیح داد: با اجرای آن. ، بخش خصوصی دو کشور می توانند روابط نزدیک تری برای تسهیل تلاش های تجاری داشته باشند.
وی در پایان از زحمات سفیر کشورمان در ترکیه، وزیر کشاورزی و معاونان این وزارتخانه تقدیر و پیشنهاداتی برای توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور ارائه کرد. به ویژه ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری و تبادلات تجاری در حوزه علم و فناوری وجود دارد و همچنین فرصت های خوبی برای تبادل دانش فنی و همکاری در زمینه های مختلف فناوری داریم.