به گزارش گروه رسانه های اجتماعی از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مهدی پیری صالحی در اولین گردهمایی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد فرماندهی کل کشور اظهار داشت: این موسسه وزارتخانه: یکی از دلایل بی رغبتی داروخانه ها به توزیع شیرخشک سود است، نکته منفی این محصول تاخیر چند ماهه پرداخت از سوی شرکت های بیمه است. این شرایط باعث می شود شیر خشک محصولی مضر برای داروخانه ها باشد و توجیه اقتصادی نداشته باشد.
پیر صالحی خاطرنشان کرد: اکنون پنج کارخانه شیر خشک در کشور وجود دارد که نیاز داخلی را تامین می کند. اکنون در یک کارخانه کمبود وجود دارد و این کارخانه با تمام ظرفیت کار می کند و امکان افزایش تولید محصولات وجود ندارد، هرچند تلاش شده از ظرفیت های تولیدی کارخانه های دیگر استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما مبارزه با کمبود دارو و کاهش این کمبودها است، راه حل درازمدت را تجویز و مصرف عاقلانه داروها دانست.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: به طور متوسط در هر نسخه ایران چهار لیست دارو مشخص می شود در حالی که مقیاس جهانی کمتر از دو است. این تمایز به ویژه در زمینه هایی مانند آنتی بیوتیک ها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی مهم است.
پیرسالی همچنین بر لزوم بازنگری در نحوه درمان دارویی و افزایش کنترل تاکید کرد.
افزایش قیمت دارو؛ قابل کنترل و مطابق با دسترسی بهتر
وی درباره قیمت دارو ادامه داد: در فاز اول 370 دارو از 3800 دارو افزایش یافته است، به عنوان مثال برخی از آمپول ها که 5 یا 6 هزار بود اکنون به 19 هزار رسیده است. مه آلود و اگرچه درصد افزایش قیمت بالا به نظر می رسد، اما نسبت به تورم موجود در کشور عدد مطلق آن زیاد نیست.
پیرسالی افزود: از ابتدای سال تاکنون میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از 30 درصد بوده که نسبت به نرخ تورم عدد قابل قبولی است.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هدف آنها این است که قیمت دارو عادلانه باشد و مردم به دارو دسترسی داشته باشند.
پیرسالی تصریح کرد: در دسترس بودن دارو برای ما مهمتر از قیمت آن است. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود، اما در بازار موجود نباشد، شرایط بسیار دشوارتر می شود. تلاش ما بر این است که داروهای مورد نیاز مردم را در اختیار مردم قرار دهیم تا کسی برای تهیه دارو با مشکل مواجه نشود.