نحوه مصرف ویتامین (د) در افراد با سنین مختلف/ برای کمبود آهن چه اقدامی انجام دهیم

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی سارین، علی اکبری سیاری استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان که 5 تا 8 آذرماه در محل امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره امنیت غذایی مردم ایران گفت: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم به غذای کافی و سالم در تمام دوران زندگی برای تضمین یک زندگی سالم است و فعال است.

وی افزود: این موضوع به درآمد خانوار و دسترسی به غذا، سواد غذایی و بهداشت مربوط می شود و همانطور که می بینید بحث امنیت غذایی چندوجهی است. جمعیت ایران 80 میلیون نفر است و همه این افراد باید بخشی از درآمد خود را برای ایجاد سبد غذایی خانوار اختصاص دهند و با دانش و علم غذایی که دارند بتوانند غذای سالمی برای خانواده خود تهیه کنند.

سیوری ادامه داد: بدن انسان از میلیاردها سلول تشکیل شده است که سلامت این سلول ها تعیین کننده بقا و زندگی سالم انسان است. یکی از نیازهای اصلی آن غذا است. لذت بردن از مصرف غذای سالم نیاز به بدن سالم و این دو شرط برای یک زندگی سالم دارد.

مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امنیت غذایی شامل مواد مغذی مانند انرژی، پروتئین، ویتامین ها و عناصر معدنی برای تضمین متابولیسم سلولی، بقا و رشد، سلامت و انرژی روحی، فعالیت بدنی و ایمنی بدن در برابر بیماری های عفونی است. در طول آن باید از سلول های غذای مصرفی استفاده شود. بنابراین در تمامی مناطق کشور باید همه روزه برای تمامی گروه های سنی ارائه شود.

تضمین ایمنی مواد غذایی به موارد زیر بستگی دارد:

1- دسترسی اقتصادی (درآمد و قیمت).
2- تولید غذا و دسترسی فیزیکی به آن (غذا باید در محل سکونت موجود باشد).
3- برای انتخاب سبد و چیدمان سفره خانوادگی، فرهنگ غذایی و سواد باید رعایت شود.
4- سلامت جسمی، روانی و اجتماعی

سیوری بیان کرد: با توجه به عوامل ذکر شده در بالا که چند وجهی هستند، موضوع امنیت غذایی با خطراتی مواجه است که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2022، 149 میلیون کودک زیر 5 سال در جهان به دلیل کوتاهی رشد خواهند داشت. به فقر غذایی 49 میلیون کودک کم وزن و 10 درصد کودکان در ایران کم وزن هستند.

وی افزود: سوءتغذیه بر سلامت، رشد و تکامل کودکان تأثیر می گذارد، ضریب هوشی را پایین می آورد، باعث ترک تحصیل آنها می شود، بازار کار را تحت تأثیر قرار می دهد و مشکلات رشدی را به همراه دارد.

سیوری گفت: موضوع تغذیه به درآمد خانوار و سواد فرهنگی، دسترسی به غذا و سلامت کودکان مربوط می شود که با توجه به اهمیت و ابعاد گسترده آن کنگره سالانه تغذیه در کودکان و نوجوانان را برگزار می کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سلامت کودکان با مصرف انرژی، پروتئین، عناصر کمیاب، ویتامین ها و مواد معدنی مرتبط است، اگر کودکان کم یا زیاد غذا بخورند دچار سوءتغذیه می شوند.

رئیس همایش علمی تغذیه کودکان ایران با تاکید بر تحقیقات انجام شده در خصوص وضعیت تغذیه کودکان از نظر مصرف انرژی، پروتئین، عناصر کمیاب، ویتامین ها و مواد معدنی، گفت: حدود 24 درصد کودکان 23 تا 25 ماهه و بیش از 61 درصد افراد بالای 6 سال و همچنین 86 درصد زنان دچار کمبود ویتامین D هستند، ویتامین D در جذب کلسیم، روی و فسفات نقش دارد.

سیوری تصریح کرد: ویتامین D برای رشد استخوان ها باید مصرف شود، منبع اصلی این ویتامین نور خورشید روی پوست و مواد غذایی مانند ماهی و گوشت است. قرمز، تخم مرغ، لبنیات و سبزیجات حاوی ویتامین D هستند.

وی بیان کرد: 25 درصد جمعیت جهان و حدود 15 درصد زنان باردار در ایران، 20 درصد در روستاها و کمی بیش از 17 درصد کودکان زیر 3 ماه دچار فقر آهن هستند. و 11 درصد از نوجوانان کمبود آهن دارند.

سیوری خاطرنشان کرد: کمبود آهن منجر به کم خونی می شود، آهن موجود در غذای حیوانی ارزش غذایی بیشتری نسبت به آهن موجود در غذاهای گیاهی دارد. همچنین کمبود اسید فولیک برای رشد و تکامل مغز مهم است، کمبود آن باعث آسیب می شود و رشد مغز را متوقف می کند، از این رو به مادران باردار توصیه می شود برای رشد و نمو کودکان از اسید فولیک استفاده کنند.

وی افزود: 400 واحد ویتامین D و 1500 واحد ویتامین A باید از روز سوم تولد تا پانزدهمین روز در سراسر کشور در اختیار همه کودکان قرار گیرد.

سیاری با بیان اینکه 29 درصد کودکان و 12 درصد نوجوانان دچار کمبود روی هستند، گفت: بیش از 18 درصد کودکان کمبود ویتامین A دارند که در برخی سنین به 22 درصد می رسد.

رئیس همایش علمی تغذیه کودکان ایران با تشریح راه های جبران کمبود این ویتامین ها افزود: ارتقای امنیت غذایی کشور در گرو آموزش فرهنگی و تغذیه ای مردم به ویژه مادران است. سواد، و غنی سازی غذا با عناصر کمیاب. ، مکمل، افزایش سطح بهداشت عمومی و کنترل بیماری های عفونی و انگلی و بهره مندی از تغذیه در تمام روزهای زندگی.

سایوری درباره مکمل یاری نیز اظهار داشت: در صورت تولد نوزادان زیر 2500 گرم، روزانه 2 میلی گرم آهن عنصری به ازای هر کیلوگرم و در صورت نارس نبودن از 6 ماهگی روزانه 15 میلی گرم آهن تجویز می شود. و این نسخه تا دو سال ماندگاری دارد که برای کودکان توصیه می شود.

وی افزود: 400 واحد ویتامین D در روز تا 24 ماهگی، 50 هزار واحد یا 800 واحد در دو ماه از 2 تا 12 سال، 50 هزار واحد ویتامین D از 12 تا 70 سال و 50 هزار واحد ویتامین D از 70 سالگی توصیه می شود بالا 2 سال به بالا، 30 میلی گرم آهن، برای 7 تا 14 سال، 60 میلی گرم در هفته، برای 15 تا 19 سال، 60 میلی گرم در هفته، برای زنان باردار 60 میلی گرم مکمل آهن توصیه می شود.

رئیس بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان تصریح کرد: غنی سازی شیر مدارس با ویتامین D و قرار دادن صورت، دست ها و پاها در معرض نور به مدت 5 تا 10 دقیقه در روز به جذب ویتامین D کمک می کند.

سیوری همچنین تاکید کرد: مادران باردار قبل از خرید این مکمل برچسب مربوطه را مطالعه کنند که باید استاندارد باشد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری snn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *