به گزارش گروه اجتماعی سارین؛ حمید ظهرابی در جلسه تصمیم گیری در خصوص کشت انواع غیر بومی درختان پالونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر نهادها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، افزود: مدیریت کاشت و توسعه این گونه در کشور بدون یک سیاست مشخص و نظارت موثر می تواند آن را به یک تهدید زیست محیطی تبدیل کند
وی بیان کرد: در این راستا راهبردهای متعددی باید در نظر گرفته شود که مهمترین آنها آگاهی و فرهنگ سازی از طریق ارگان های رسمی و علمی کشور است که بر این اساس لازم است مردم به ویژه کشاورزان را نسبت به مزایا و معایب اقتصادی پالونیا آگاه کرد. . و آگاهی از پیامدهای زیست محیطی آن مهم است و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: ایجاد شفافیت در صدور مجوز برای کشت این گونه در کشور و تایید کارخانه تولیدی آن برای تشخیص گونه های مهاجم و غیر مهاجم باید توسط دستگاه متولی این موضوع در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود.
ظهرابی تاکید کرد: برای مدیریت صحیح این گونه در کشور نیاز به تهیه دستورالعمل های مشخص و ضابطه مندی است که مورد توافق نمایندگان نهادهای امنیتی است و در جلسه مقرر شد که تهیه این دستورالعمل انجام شود. باید با توجه انجام شود. پژوهشکده علمی جنگلداری و رشته کوه در روزنامه.
این جلسه با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و متنوع زیستی و هادی کیادلیری معاون آموزش و همکاری مردمی این سازمان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و مدیریت حوضه آب برگزار شد. مؤسسه تحقیقات علمی جنگلداری و مرتع و برخی از دانشگاههای علوم کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری، جنبههای توسعه و کاشت انواع غیر محلی پاولاوون در سال های اخیر، تاثیرات زیست محیطی آن و اقتصاد فعلی دیدگاههای مربوط به paulownia نسبت به گونههای بومی کشور مورد بحث قرار گرفت.
نمایندگان مسئولان حفاظت و کارشناسان علمی بر ممنوعیت هر گونه کشت و توسعه هر نوع پلونیا در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و استثنائات این مناطق، مناطق طبیعی تحت کنترل منابع طبیعی تاکید کردند. و سازمان آبخیزداری کشور و همچنین استثنائات محدوده اراضی جنگلی.
تصمیم برای تکثیر و توسعه گونه های غیر تهاجمی پاولونیا، در استثنای دیگری، توسط یک کارگروه بین سازمانی اداره می شد.
همچنین از جنبه های مختلف از جمله آمار واقعی سودآوری پاولونیا نسبت به گونه های بومی به انجام تحقیقات و تحقیقات علمی بمنظور جلوگیری از بهره مندی برخی افراد در سایه ناآگاهی و اطلاع رسانی به جوامع محلی و آفات و بیماری های احتمالی از این گونه نیز بر همکاری و همکاری متقابل نهادهای اجرایی و علمی برای حفاظت از تنوع زیستی کشور تاکید شد.
درخت پالونیا با نام علمی (Paulownia sp). مشخص است که از 7 تا 17 گونه در جهان توصیف شده است که البته بسیاری از گونه های آن دورگه و مترادف هستند. تاکنون سه نوع از این تیره با نام های علمی P.elongate، P.fortunei و P.tomentosa و چند هیبرید وارد ایران شده است. درخت پالونیا به دلیل رشد سریع آن مشاهده شده و در سال های اخیر به منظور زیباسازی منظره و جمع آوری الوار در کشور کشت می شود.
این درخت بومی آسیای شرقی است و گونه هایی از این تیره در جهان به عنوان گونه های مهاجم شناخته می شوند که با توجه به قوانین موجود کشور (از جمله قانون حفاظت و استفاده از ذخایر ژنتیکی کشور) کشت و پرورش و رشد غیرمجاز گونه های بیگانه جرم تلقی می شود.