مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا (ESA) نمایی خیره کننده از خورشید به همراه 25 تصویر با وضوح بالا ارائه کرده است.
به گزارش Science Daily، این موزاییک عکس نمای دقیقی از سطح خورشید از جمله لکه های خورشیدی و دهانه های آن را نشان می دهد و درک ما را از دینامیک خورشیدی گسترش می دهد.
سفرها و اکتشافات کاوشگر مدارگرد خورشیدی
خورشید، ستاره ای که در مرکز منظومه شمسی ما قرار دارد، همیشه موضوع جالبی برای مطالعه بوده و از طریق تلسکوپ های زمینی و رصدخانه های فضایی مورد مطالعه قرار گرفته است. کاوشگر مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا به تدریج به خورشید نزدیک می شود و تصاویری با وضوح بی سابقه ای ثبت کرده است.
در مارس 2023، فضاپیما به نقطه وسط مدار خود رسید و 25 عکس جداگانه از خورشید گرفت که با هم ترکیب شدند تا یک موزاییک تصویری با وضوح بالا بی سابقه ایجاد کنند. این تصویر دقیق به بینندگان اجازه میدهد تا از نزدیک ببینند و دانههایی (به نام فوتوکور) روی سطح خورشید ببینند.
ویژگی های خورشید و تأثیرات عمده
در حالی که خورشید بسیار بزرگتر از زمین است، در مقایسه با سایر ستارگان از نظر اندازه متوسط است. خورشید در اعماق خود، از طریق فرآیند همجوشی هستهای، انرژی را برای زندگی روی زمین فراهم میکند، جایی که اتمهای هیدروژن به هلیوم تبدیل میشوند و مقادیر زیادی انرژی به شکل گرما و نور آزاد میکنند.
خورشید مانند سایر ستارگان جرمی از گاز باردار با دمای سطحی حدود 5500 درجه سانتیگراد است. قطر آن حدود 1.39 میلیون کیلومتر است و در فاصله متوسط 150 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد. این ستاره ها 99 درصد کل منظومه شمسی را تشکیل می دهند و نیروی گرانشی را ایجاد می کنند که سیارات، ستاره ها و دنباله دارها را به مدت 4.6 میلیارد سال در مدار خود نگه داشته است.
ماموریت و قابلیت های مدارگرد خورشیدی
کاوشگر مدارگرد خورشیدی بدون شک یکی از مهمترین فضاپیماهایی است که خورشید را مطالعه کرده و اسرار زیادی از این ستاره نزدیک به زمین را فاش می کند. این کاوشگر که در فوریه 2020 پرتاب شد، برای گرفتن عکس از قطب های خورشید و اندازه گیری میدان مغناطیسی و باد خورشیدی طراحی شده است. مدار خورشید آنقدر به خورشید نزدیک است که 42 میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد.
فناوری تصویربرداری پیشرفته برای آشکار کردن جزئیات خورشید
در داخل مدار خورشیدی، ابزارهایی برای مطالعه دینامیک خورشید نصب شده است. مهمترین این ابزارها تصویرگر فرابنفش (EUI) و تصویرگر قطبی و هلیوسمی (PHI) هستند که با همکاری سایر ابزارهای روی کاوشگر، می توانند تصاویری با وضوح بسیار بالا از خورشید تولید کنند. در زمان ثبت این تصاویر، مدارگرد خورشیدی 74 میلیون کیلومتر از خورشید فاصله داشت (عطارد حدود 50 میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد) و برای گرفتن تصویر کامل از خورشید بسیار نزدیک بود. بنابراین، 25 تصویر از خورشید در طی چند ساعت گرفته شد و سپس این تصاویر برای ایجاد موزاییک نهایی ترکیب شدند. وضوح تصویر 175 کیلومتر بر پیکسل است.
تصاویر قبلی از خورشید، مانند تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ خورشیدی گرگور در تنریف، وضوحی در حدود 50 کیلومتر بر پیکسل داشتند، اما این تصاویر تنها بخش کوچکی از خورشید را پوشش می دادند. تا کنون ساخت موزاییک های بزرگ از خورشید به دلیل ناهمواری جو غیرممکن بوده است.
تصویر جدید خیره کننده است و اگر بزرگنمایی کنید، می توانید الگوی دانه بندی را در فوتوسفر خورشید ببینید و حتی لکه های خورشیدی را با وضوح بسیار بالا ببینید.
انتهای پیام/