اعمال روز سیزدهم ماه صفر (۱۳ صفر) چیست؟

تبلیغات بنری


سیزدهم صفر بر اساس یک سنت دیرینه یکی از روزهایی است که مردم آن را فرخنده می دانند. او اغلب در ابن رز خرید طلا را توصیه می کرد. برخی می گویند: هر که در روز سیزدهم صفر یا چهارشنبه آخر ماه صفر طلا بخرد به طلایی که خریده راضی می شود.

هنوز مشخص نیست که این خرید طلا و وجوب نقلی چگونه به روز سیزدهم ماه صفر نسبت داده شده است.

همانطور که در روایات آمده است: بهتر است در روزهای مبارک ماه صفر طلا بخرید. در مورد ایام فرخنده هر ماه از امام صادق علیه السلام روایت شده است که روز اول، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و دوم، روز بیست و سوم بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم هر ماه قمری آغاز هر کاری از جمله خرید طلا است.

همانطور که معلوم است در این روزهای ذکر شده حتی روز سیزدهم صفر نیست. بنابراین جز آثار ماه صفر برای این روز آثار خاصی وجود ندارد.
آثار سیزدهم صفر

در روایات فراوانی آمده است که مسلمانان در این ماه از انجام کارهای مهم خودداری می کنند و برای دفع آفات و بلایا در این ماه صدقه می دهند. مسلمانان ماه صفر را به دلیل قطع وحی، ماه بد می دانند. حضرت علی (علیه السلام) در این باره می فرماید: با رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) منقطع شد تا زمانی که با مرگ دیگری منقطع نشد.
دعای ویژه ماه صفر

در اینجا متن سخنرانی محدث بزرگ شیخ عباس قمی در مورد اعمال ماه صفر از وقایع روز را تقدیم می کنیم. و بدانید که این ماه (صفر) را نحس می گویند و شاید دلیل آن رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله باشد یا اینکه این ماه بعد از سه ماه حرام است (ذی القعد). ده و ذی الحجه و محرم) که در آن سه ماه جنگ و جنگی نیست و در این ماه به جنگ می پردازند و خانه ها از اهلشان خالی می شود. . این هم دلیلی است که به آن صفر می گویند.

به هر حال هیچ چیزی برای تسکین درد بهتر از صدقه و دعا و دعا نیست. هر که می خواهد از بلاهای این ماه در امان بماند، هر روز ده مرتبه این دعا را بخواند.

یا القاعده یا پیغمبر یا پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ارجح است یا نه، پس ما لاهی ونجانهی را از ما خدای پاکان اجابت کردیم. !

آه، چه قوی، چه قوی! عزیز، عزیز، عزیز! عظمت همه خلقت را می خورند. پس مرا از شر خلقت بازدار، ای سخاوتمند! مرد خوب! چه نعمتی! اوه کمک مالی! خدایی جز تو نیست! پناهگاه تو! همانا من از ستمکارانم. پس او را اجابت کردیم و او را از اندوه نجات دادیم و مؤمنان را نیز نجات دادیم و خدا بر محمد و آل محمد رحمت کند! (دعای ماه صفر/ مفتیه الجنان)

یکی از پایان های مهمی که بر آن تأکید شده، ختم سوره واقعه است. به طوری که روز اول یک بار، روز دوم دو بار و تا روز چهاردهم 14 مرتبه سوره واقعه را می خواند. در روایت معصوم (علیه السلام) آمده است که اگر اول ماه قمری روز دوشنبه بود، سوره عقیده را به ترتیبی که ذکر شد کامل کنید.

پیامبر اکرم (ص) در حدیث می فرماید:

هر کس سوره لیک را هر شب بخواند ضرری به او نمی رساند.

امام جعفر صادق (علیه السلام) در روایتی می فرماید:

هر کس سوره یوک را هر شب قبل از خواب بخواند خداوند را در حالتی مانند ماه ملاقات می کند. همچنین می گویند: هر که بهشت ​​می خواهد سوره عقیقه را بخواند.
مناسبت های مذهبی سیزدهم ماه صفر

سیزدهم صفر: مأموریت القضات در صفین و فریب عمرو و العاص.

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *