به گزارش سارین، داگ مستقیماً از شیر به دست می آید و حاوی بسیاری از ترکیبات و پروتئین های موجود در شیر است. بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که ماست نیز مانند شیر دارای خواص ضد سرطانی است.
شیر محلی یا مصنوعی؟
کشک معمولاً به دو صورت خانگی و صنعتی تهیه می شود. ماست محلی همیشه از نظر سلامت مورد تایید نیست و گاهی اوقات آلودگی میکروبی در این نوشیدنی ها منجر به مشکلات گوارشی در مصرف کنندگان می شود.
شیر فرمولا می تواند جایگزینی مطمئن و مطمئن برای مصرف باشد به شرطی که محصول قابل اطمینان بوده، استانداردهای لازم را داشته باشد و تمامی نکات بهداشتی در فرآیند تولید، بسته بندی و توزیع را در بر گیرد.
فواید ماست
نوشابه ها در دسته نوشیدنی های محبوب، خوشمزه و محبوب قرار می گیرند. شیر گازدار از آن دسته نوشابه هایی است که علاوه بر خواص مفید، محبوب و لذیذ است.
در زیر به برخی از مهم ترین ویژگی های شیر نرم می پردازیم:
1- سرشار از مواد مغذی
ماست محصولی است که از شیر طبیعی تهیه می شود و سرشار از پروتئین، کلسیم، گوگرد، فسفر و ویتامین های B و D است.
پروتئین های شیر حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن هستند که در تامین پروتئین مورد نیاز بدن بسیار موثر هستند.
کلسیم موجود در ماست به حفظ سلامت دندان ها و استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند.
وجود مواد مغذی در ماست این نوشیدنی را به یک نوشیدنی انرژی زا تبدیل کرده است.
2- از بین بردن علائم آفتاب زدگی، خستگی و تشنگی
شیر به دلیل طبیعت خنک و مرطوبی که دارد علائم آفتاب زدگی، خستگی و تشنگی را درمان می کند. مصرف ماست در بهبود برخی سردردهای ناشی از گرمای هوا موثر است.
3- سلامت دستگاه گوارش
کمک به هضم بهتر غذا یکی از ویژگی های ماست باکیفیت و سالم است. ماست حاوی میکروب های پروبیوتیک است که هضم را تسهیل می کند.
4- پاکسازی پوست
شیر گازدار به دلیل داشتن پروتئین شیر و اسید لاکتیک به پاکسازی سلول های مرده پوست کمک می کند و برای شفافیت و درخشندگی پوست ایده آل است.
5- بوی بدن را از دهان خارج کنید
متخصصان طب سنتی خوردن شیر گازدار را برای افرادی که از خشکی دهان و تلخی دهان رنج می برند مفید می دانند و آن را برای رفع بوی بد دهان توصیه می کنند.
بهترین شیر گازدار
در تهیه ماست گازدار باید به نکاتی مانند مواد و مواد افزودنی و مقدار آنها، فرآیند تولید، درجه حرارت، استانداردهای بسته بندی و … توجه شود.
ویتامین ها، پروتئین ها و مواد مغذی موجود در ماست باعث می شود ارزش غذایی ماست بالا باشد، اما به خاطر داشته باشید که بسته به محصول و کیفیت ماست می تواند متفاوت باشد.
روش کربن دی اکسید معمولا در تولید نوشابه در دنیا استفاده می شود. این فرآیند تولید نه تنها مفید نیست، بلکه اسیدیته خون را افزایش داده و باعث پوکی استخوان می شود.
در ماست گازدار، برخلاف سایر محصولات مشابه که از گاز دی اکسید کربن استفاده می کنند، طی یک فرآیند طبیعی، قند لاکتوز موجود در شیر توسط میکروارگانیسم های موجود در این نوشیدنی تخمیر شده و باعث گازدار شدن آن می شود.
ترکیبات شیر گازدار
اساس و ماده اصلی انواع ماست شیر است که از مخلوط کردن آن با آب، ماست، نمک و برخی عصاره های گیاهی به دست می آید تا عطر و طعمی به نوشیدنی بدهد.
شرایط نگهداری ماست
بهترین راه برای نگهداری خوب شیر، نگهداری آن در یخچال در دمای بین ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد بالای صفر است.
هنگام خرید شیر از فروشگاه های مواد غذایی باید به تاریخ انقضا آن توجه کنید و حتما شیر را در یخچال نگهداری کنید.
در برخی موارد مشاهده شده است که در سیستم حمل و نقل بهداشتی، شیر از کارخانه فرآوری وارد خواربارفروشی می شود، اما به دلیل سهل انگاری در نگهداری، شیر خراب می شود.
چرا کپک شیر؟
نکته ای که نباید فراموش کنید این است که شیر باید در شرایط استاندارد و ایمن نگهداری شود. شیر فاسد شده تغییر رنگ و طعم می دهد و مصرف آن توصیه نمی شود.
این مراقبت باید در نگهداری اعمال شود، از مرحله بسته بندی و توزیع تا مرحله فروش به مشتری و مصرف در منزل.
برخی از مغازه داران شیر را بیرون از یخچال و گاهی در مجاورت نور خورشید قرار می دهند که به ویژه در فصل گرما منجر به تولید گاز زیاد، شیر ترش و گاهی تلخ می شود.
در این صورت تاریخ انقضای محصول سریعتر از تاریخ اعلام شده می رسد و شیر خراب می شود.
آیا این افراد بهتر است شیر گازدار نخورند؟
یکی از فواید ماست این است که از رشد بسیاری از باکتری های مضر در دستگاه گوارش انسان جلوگیری می کند. در واقع ماست نوشیدنی خوبی برای دستگاه گوارش است، اما در مورد پای ماست گازدار، کسانی که به غذاهایی که دستگاه گوارش را تحریک می کنند حساس هستند، باید مراقب نوشابه ها باشند.
نوشابه های گازدار
بدون شک در میان نوشابه ها، شیر گازدار مفیدترین است و می تواند نیاز ما به نوشابه را برطرف کند، اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در برخی از بیماری های دستگاه گوارش، هضم این نوع نوشیدنی ها ممکن است مشکل ساز باشد.
افرادی که از مشکلات گوارشی مانند زخم معده و اثنی عشر، ورم معده و گاز معده رنج می برند بهتر است ماست یا هر نوشابه دیگری مصرف نکنند. نوشابه ها می توانند بیماری های گوارشی را تشدید کنند.
منبع: هوادار
sadonline به نقل از سارین
ممکن است بپسندید
-
تفکیک وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور اداری و استخدامی واگذار شد/ تا پایان سال ۵۰ هزار واحد مسکونی تکمیل خواهد
-
صداوسیما به هادی عامل کفن هدیه داد! / ناراحتی و اعتراض عامل: دلم را شکستند!
-
پزشکیان در دوراهی سازش / چشم پوشی از قاتلان شهید سلیمانی یا مذاکره با ترامپ؟
-
شکایت SEC از ایلان ماسک؛ سود ۱۵۰ میلیون دلاری ماسک از تاخیر در افشای خرید توییتر
-
جریمه ۱۱۰ میلیون تومانی استقلال و تراکتور