پشت‌پرده سفر دبیر نظامی اسرائیل به روسیه

تبلیغات بنری


به گزارش وب سایت «سارین»، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ژنرال رومن گافمن، دبیر نظامی دولت اسرائیل امروز از مسکو، پایتخت روسیه که برای پیشروی به آنجا سفر کرده بود، بازگشت. معامله مربوط به افراد ربوده شده

وزیر نظامی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از روسیه بازدید کرد. به گزارش رسانه های اسرائیلی، این سفر با محوریت ایران و حزب الله لبنان بوده است.

دفتر نتانیاهو اعلام کرد: ژنرال رومن گافمن، وزیر نظامی امروز از مسکو بازگشت و برای پیشبرد معامله مربوط به آدم ربایان به آنجا سفر کرد.

یک مقام اسرائیلی در والا نیز می گوید که «هدف از سفر وزیر نظامی به مسکو بررسی پرونده ایران است نه افراد ربوده شده».

رادیو ارتش اسرائیل به نقل از مقامات تایید کرد که سفر وزیر نظامی اسرائیل به مسکو از قبل برنامه ریزی شده بود و بر ایران و حزب الله متمرکز بود.

آرکادی ملمان، سفیر سابق اسرائیل در مسکو و یکی از مقامات ارشد اسرائیلی مدعی شد که هواپیماهای روسی سوخو 35 در مسیر ایران هستند.

این اقتصاددان در گزارشی نوشت: واکنش ایران به اسرائیل پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران ممکن است شامل حملات سایبری یا مانورهای راهبردی دیپلماتیک باشد.

همانطور که همه ما می دانیم، خاورمیانه در حال حاضر تنش فوق العاده ای را تجربه می کند و این ناآرامی هیچ نشانه ای از کاهش را نشان نمی دهد.

از یک سو جنگ فلسطین و اسرائیل و از سوی دیگر تبادل موشک و حملات مداوم بین اسرائیل و حزب الله است. در عین حال، در بحبوحه درگیری‌های گسترده‌تر بین فلسطین و اسرائیل، ایران نیز وارد درگیری‌هایی شده است.

اولین بار که ایران مورد حمله قرار گرفت، با موشک، موشک و پهپاد پاسخ داد. اما با ادامه درگیری، اتفاق خارق العاده ای رخ داد: اسرائیل اسماعیل هنیه، نماینده سیاسی حماس را که مسئول مذاکرات بود، ترور کرد. هنیه در حال مذاکره با آمریکا، قطر، مصر، ترکیه و حتی چین بود و تلاش می کرد 14 نماینده از احزاب مختلف سیاسی را برای تقویت وحدت گرد هم آورد.

اسرائیل هنیه را در ایران هدف قرار داد و این حمله به خاک ایران نقض آشکار حاکمیت و موقعیت استثنایی بود که معمولاً واکنش شدید هر دولتی را برمی‌انگیخت.

شکی نیست که ایران این حمله را فراموش نخواهد کرد و در پاسخ به عنوان یک کشور مستقل دریغ نخواهد کرد. اگرچه ممکن است فوراً اقدام تلافی جویانه نکند، اما ایران زمان مناسب را برای اقدام انتخاب خواهد کرد. از لحاظ تاریخی، ایران از رویارویی مستقیم با اسرائیل اجتناب کرده و ترجیح داده از طریق نیروهای نیابتی درگیر شود. اما این بار اسرائیل مستقیماً ایران را در خاک خود هدف قرار داد و یک مهمان سیاسی را ترور کرد. این برای ایران چاره ای جز تلافی نمی گذارد.

باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا پاسخ ایران شامل حمله نظامی مستقیم به اسرائیل خواهد بود یا شکل دیگری به خود خواهد گرفت. این حادثه احتمالاً کل توازن قوا در منطقه را تغییر خواهد داد. اقدامات تلافی جویانه ایران ممکن است شامل حملات سایبری یا مانورهای دیپلماتیک استراتژیک باشد. این واکنش می‌تواند وضعیت از قبل حساس در خاورمیانه را بی‌ثبات‌تر کند و به‌طور بالقوه کشورهای دیگر و قدرت‌های بزرگ جهانی را درگیر کند.

از منظر بیرونی، هیچ کس از جنگ منطقه ای در خاورمیانه سود نمی برد. علیرغم تمایل برخی برای دامن زدن به درگیری در منطقه، کشاندن ایالات متحده و اروپا به تهاجم گسترده‌تر برای هدف قرار دادن کشورهایی مانند ایران، همانطور که تاریخ نشان می‌دهد، می‌تواند به پیامدهای ویرانگری منجر شود. مداخله آمریکا در عراق منجر به از دست دادن یک میلیون نفر، آواره شدن میلیون ها نفر و زخمی شدن تعداد بیشماری دیگر شده است.

به همین ترتیب، خروج آنها از عراق و اخیراً از افغانستان هیچ پیروزی به دست نیاورده است. به جای اینکه تنش بین ایران و اسرائیل یک موضوع دوجانبه باقی بماند، می تواند به یک بحران بین المللی تبدیل شود.

از این رو جهان به دقت نظاره گر است تا ببیند ایران چه واکنشی نشان خواهد داد و این واکنش چه تاثیری بر موازنه منطقه ای خواهد داشت. باید منتظر بمانیم و ببینیم. اما جاه طلبی های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، منافع اسرائیل یا ایالات متحده را تامین نخواهد کرد، همانطور که یک جنگ منطقه ای به نفع ایران، لبنان یا هیچ کشور دیگری در خاورمیانه نخواهد بود.

به همین دلیل است که هنوز این امید وجود دارد که این تهدید در نهایت راه را برای صلح هموار کند. در نهایت، اگر ایران از حمله خودداری کند، ممکن است صلح حاصل شود. برعکس، اگر صلح حاصل شود، ایران ممکن است تصمیم به حمله نکند.

ایرینا

تبلیغات بنری

sadonline به نقل از سارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *